I migliori ristoranti di cucina cucina campana
29 ristoranti in GastroRanking
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Ristoranti vicini
8,9
1084 Recensioni |
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La Dea Partenope
Cascina
11/02/2025: Esperienza davvero fantastica. Cibo di qualità.. presentazione eccellente.. e personale gentilissimo!!!! Da ritornare
29/01/2025: Locale accogliente e servizio cortese. Le portate ottime e il dolce sublime. Lo chef e proprietario è preparato e appassionato. Ottima esperienza.
8,8
1307 Recensioni |
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La Taverna DI Baffone
Giffoni valle piana
12/02/2025: Location accogliente! Personale gentile e professionale!
Antipasto: nella norma!
Primi: (scelti 2, lagane e ceci e pasta patate e provole) porzioni abbondanti e deliziose!
Secondi: discreti
Contorni: patate fritte ottime
Dolce: tiramisu non entusiasmante
Vino: della casa buono.
Rapporto qualità prezzo: valido.
Lo consiglio!
02/02/2025: Superlativi i piatti di Fulvio! Dagli antipasti al dolce, è tutto impeccabile.
Gli antipasti sono ricchi di ogni sfizioseria: frittatine di cipolle, scarola con olive, cicoria e fagioli, patate e peperoni fritti, broccoletti in umido, prosciutto, mozzarella e tant'altro!! Per non parlare dei primi piatti, mi è sempre molto difficile scegliere...
Consiglio vivamente questo locale!
Ottimo anche il rapporto qualità/prezzo.
8,8
5598 Recensioni |
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Lo Stuzzichino
Massa lubrense, 20-30€
20/01/2025: Excellent culinary experience, professionalism, authenticity and dedication reign supreme
The history of this place lies in the roots from father to son and all this continues
Highly recommended
13/01/2025: Every stop is a guarantee; thanks to Mimmo and all the staff!
8,7
1819 Recensioni |
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Taverna Estia
Brusciano, 30-45€
05/01/2025: Nell'insieme è un ottimo ristorante. Non sono riuscita però a leggere nei piatti un pensiero, un fil rouge, un rapporto con la terra e con il contesto. Seduti a quel tavolo, in quella sala, potevamo essere ovunque nel mondo. Chiuso il portone d'ingresso il territorio si è perso: qualche ingrediente c'era, ma accennato.
Una nota dolente sul dessert "la pastiera a modo mio". Era molto buono ma mi stupisce moltissimo che in un ristorante due stelle Michelin nel 2025 si faccia ricorso ancora alla noiosissima tecnica della scomposizione del dessert. Basta! Insomma, era tutto buonissimo, ma mancava il racconto, il fascino e il pensiero. Non credo che tornerò ma è indubbiamente un ristorante adatto alla maggior parte delle persone nelle occasioni speciali. Menzione d'onore al personale di sala che è stato molto gentile, professionale e non eccessivamente formale.
07/12/2024: Siamo stati per la prima volta in questo ristorante con tantissime aspettative, il mio voto è dato ovviamente dall’ insieme di tutto ( location, menù, staff).
Partiamo dalla location : semplice ma elegante
Nota positiva per lo chef ed il menù che ha dei piatti veramente buoni( risotto e antipasto con le mani)
Nota negativa il personale di sala( escluso il sommelier fratello dello chef) gli altri erano poco preparati e con poca gentilezza. Ci hanno tolto il pane prima che finissimo….. più volte sono restato con il calice vuoto di vino e pochissima la spiegazione dei piatti… al dolce nessuno ci ha chiesto se volessimo un amaro, un liquore o un caffè per finire e questo per un ristorante due stelle non dovrebbe succedere.
8,1
6881 Recensioni |
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Don Raffaele
Milano
12/02/2025: Good place for authentic pizza and it is super crowded on lunch time. The service is okay and the pizzas are so creative
09/02/2025: I expected more. Barely enough.
8,1
1508 Recensioni |
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O' Sarracino
Teramo
17/02/2025: Pizza with a Neapolitan top, very good, with quality ingredients. Prices a little below the average of other places. The atmosphere in the restaurant is pleasant. Although we are only in the area for a short time, we will definitely revisit this place before we leave Teramo.
15/02/2025: BAD, SHAMEFUL AND IRRITATING EXPERIENCE!
If I could give ZERO stars I would! I ordered a pizza and a portion of chips via Deliveroo and what happened was nothing short of scandalous. My order arrived ONE AND A HALF HOUR later than expected, not the fault of Deliveroo, but due to the total incompetence and lack of respect on the part of this pizzeria.
The most SHAMEFUL thing? They had the courage to put the blame on Deliveroo, when in reality they are the ones who don't know how to manage orders! I called several times to get information and was made fun of repeatedly: first they told me that the order had been ready for some time but the rider hadn't come by yet, then after the rider had picked up the order and was on its way (false!), finally, after another 20 minutes, they told me that the order had just gone out and that they were waiting for the rider. A succession of lies and mockery that only demonstrates a total lack of seriousness!
And the result? An endless wait and an experience to forget. I ABSOLUTELY do not recommend ordering from here! If you want a pizza in a decent time and without having to suffer ridicule, go elsewhere!
8,0
467 Recensioni |
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Locanda a Sud
Ghiffa
01/10/2024: A piece of delicious southern Italian cuisine!
20/09/2024: Top address for “different” food. 🤩🤩🤩🤩
Nothing pizza 🥳
We enjoyed it very much 🇮🇹🥰😌
7,7
1643 Recensioni |
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Sapori D'Ischia
Roma
01/01/2025: I visited at 9pm on the 31st. I was lucky enough to have a seat so I stayed past 12 o'clock and was able to enjoy the last day of the year. The menu was a year-end course menu rather than a basic menu, and although the price was expensive, it was worth the price. It was a new experience and I had unforgettable memories. thank you
01/01/2025: We ate at this restaurant on New Year's Eve. The place is small but familiar and the owner of the place is very friendly and attentive to customer needs. The food, in our case fish, was excellent. The quality and freshness were evident. We ate very well and felt at home, I recommend it!
7,7
1698 Recensioni |
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Vicolo della Neve
Salerno
26/01/2025: It's just how you remember it. Snow alley is back. One of the most typical places in Salerno. Pizzas, fillings, typical dishes. Everything screams Salerno-ness. I ate the mallone (broccoli sautéed with potatoes) with the pezzentella (typical Cilento sausage), the Cinquetto (stuffed with pizza dough with salami, eggs, provola and pepper), an amaro and a scazzetta (the typical cake from the Pantaleone pastry shop ).
In total I spent €34.
24/01/2025: Locale accogliente nel centro storico di Salerno, personale gentile, ottimo cibo (genovese top!), varietà di scelta, prezzi giusti.
7,7
957 Recensioni |
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Il doge di Amalfi
Milano
02/12/2024: Il posto si presenta come un locale alla mano ma i prezzi sono decisamente alti per il tipo di ristorante. Il servizio inoltre molto lento. La qualità del cibo abbastanza buona ma il rapporto col prezzo decisamente sconveniente. Mi sento onestamente di non suggerire.
01/12/2024: Siamo stati oggi a pranzo per festeggiare il compleanno di un amico. Cibo buono, niente di super eccezionale, prezzi ALTISSIMI.
Non tanto i piatti principali, ma tutto il contorno.
Abbiamo chiesto una torta che ci hanno fatto pagare 75€…..manco in pasticceria!!!
Ci ha aggiunto due bollicine a piacere….. 40€ la bottiglia
Caffè 2€
Amaro 5€
Alla fine il conto di famiglia (2adulti e un bimbo di 3anni) per un antipasto (che abbiamo diviso in 4 adulti), due primi, un hamburger super semplice e la torta è stato di 130€…
Diciamo che ci ha proprio fregati!!
7,5
2148 Recensioni |
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Il Basilico
Loano
08/02/2025: As soon as you cross the threshold, you are greeted by a warm and familiar atmosphere, perfect for relaxing and letting yourself be won over by the inebriating aromas of Italian cuisine.
The strong point of "Il Basilico" is, without a doubt, the quality of its pizzas. The fragrant dough is the result of a long tradition and artisanal preparation that enhances each ingredient. The selection of condiments, always fresh and genuine, allows you to enjoy authentic and well-balanced flavours, capable of satisfying even the most demanding palates.
The attentive and courteous service further contributes to making the experience even more pleasant. The staff, always available to advise and personalize each order, conveys a sincere passion for catering and the desire to offer a 360-degree experience. Furthermore, the environment with attention to the smallest details, impeccable cleanliness, makes every visit a real pleasure.
05/01/2025: Excellent Neapolitan pizza as well as desserts.
7,5
5065 Recensioni |
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Trattoria Caprese
Monza
28/01/2025: Very nice place and excellent food.
I have been many times on various occasions and I had the opportunity to try both their pizzas and their first courses, both of which did not disappoint me at all! I will definitely keep coming back. Excellent quality-price ratio.
26/01/2025: We went to this restaurant last night, the place is nice, welcoming and clean, the service is also very fast and always available. The pizza is good and with excellent ingredients, I just found the prices a little high compared to other pizzerias in Caserta. However, I recommend trying it, regardless of the prices👍🏼.
7,2
1527 Recensioni |
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Taverna Quintilia
Tivoli
18/01/2025: Ristorante molto carino e accogliente, gestito in modo accurato e con grande attenzione ai clienti. Cucina buona, in particolare ottimo il risotto alla pescatore e i dolci fatti in casa (caprese davvero molto buona!).
01/12/2024: Friendly staff, terrible quality! Gluten-free then....TO AVOID!!!
they are not capable of managing people with celiac disease.
Too expensive!!!
7,2
635 Recensioni |
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Ristorante Salefino
Milano
15/02/2025: Perfect place for a lunch break with quality food, friendly and fast service. The place is a bit small for the number of requests
15/02/2025: A simple and pleasant restaurant. Very kind and prepared staff with a limited daily offer but really varied and tasty. I recommend the aubergine parmigiana and the lasagna. Everything is homemade. Located just inside the C area it is not easy to find a parking even if nearby there is a very large parking lot that serves the polyclinic and the court. It also serves breakfast.
7,0
1136 Recensioni |
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Sud Ristorante
Quarto
18/02/2025: I had dinner on "Valentine's Day" in the famous Sud restaurant of the "starred" chef Marianna Vitale. Well furnished restaurant, relaxing environment with kind and friendly staff, very attentive to customer needs. The courses are very good, simple, with perfect combinations, the protagonist of each course is the fish, the famous "sea soup" dish is delicious, the mixed pasta with sea bass, broccoli and Vesuvius tomato, and the lobster with broccoli and provola. Furthermore, from the open kitchen, you could notice the presence of the chef who cooked to the delight of the guests. Advised
04/01/2025: Non mi esprimerei negativamente sulla location, sita in un contesto poco gradevole e fredda sia come atmosfera che come temperatura, se il cibo avesse avesse soddisfatto le mie aspettative, ma da uno stellato ti aspetti tutt’altro. Servizio gentile e accogliente ma non informato a sufficienza sulle pietanze che sono state veramente delundenti, alcune difficili da terminare a causa di uno squilibrio esagerato tra gusti e quantità degli ingredienti. Mi spiace ma è stata una vera delusione.