An excellent tavern in the historic center of Spoleto a few steps from its wonderful Duomo. Welcoming environment, attentive and professional service. Really very, very good food! the use of quality raw materials can be felt in every course, from appetizers to desserts. Very honest prices. The two wonderful owners. What can I say, if you come to Spoleto I highly recommend having lunch or dinner here!
Laura Frapiccini
.
10 Dicembre 2024
10,0
The Osteria dell'Enoteca was truly a happy discovery! The calm atmosphere and the friendliness of the hostess are a perfect setting for their exquisite food. I had the pleasure of tasting various courses, from the platter to the dessert and they all met my expectations. The agnolotti stuffed with braised meat stole my heart but the tagliatelle with wild boar ragù and the strangozzi with broad beans, pecorino and bacon also deserve to be tasted
vera d'andrea
.
15 Novembre 2024
10,0
Exquisite dinner, quiet and quality environment. Highly recommended for lunch or dinner. You need to book because there are few tables and they sell out!!!
Federico Giannuli
.
13 Novembre 2024
10,0
Walked in for a lovely lunch. Had the delicious ricotta flan and local strangozzi along with the usual couple glasses of Grechetto. Less than 10 tables, intimate dining, lone server. Restrooms up winding stairs.
Tammy Owins
.
11 Novembre 2024
10,0
Very welcoming tavern, quiet environment, owner very kind to all customers. We ate a delicious pappardella with wild boar (the photo of which I attach) and we also tried the typical Spoleto dessert (la scendenda). Also excellent for the location (very close to the Roman theater and Piazza Duomo). Highly recommended!
Giorgio Cardiello
.
04 Novembre 2024
10,0
The atmosphere is super comfortable and warm, Angela is a lovely person, very attentive and friendly. The food 10/10, we ordered the starter "Gran tagliere della osteria", then strangozzi and papardelle, followed by a tagliata di manzo with patate, the portion is abundant and very tasty. Complement to the kitchen. Excellent people, atmosphere and attention. ❣️❣️
Florencia Vento
.
20 Ottobre 2024
10,0
Excellent attention from Angela. The food was excellent and very abundant. The prices are completely affordable. I consider one of the best in the city and with a very good location.
Matias Catania
.
20 Ottobre 2024
10,0
For our first visit to the city of Spoleto we had lunch in this refined and authentic restaurant in the historic center. As there were two of us, we were placed at a small table in the corner which added to the intimate atmosphere.
First we ate the "Panzanella" as an appetizer, finding it really very good. Then we turned to the first courses, taking the "Strangozzi with truffle" and the "Strangozzi alla Norcina", both so delicious that they convinced us to also take the dessert, despite the generous servings, which was an excellent conclusion to the lunch.
We highly recommend a visit, but at least for the summer period we find reservations necessary as the place is small and very popular.
Due ricci che mangiano
.
25 Settembre 2024
10,0
Sono passati alcuni giorni, ma se lo ricordo ancora è un buon segno. Il locale è piccolo e spinge a rilassarsi. Cucina ottima, gli strangozzi li dovete provare in tutte le varianti. Noi abbiamo passato due serate davvero piacevoli ed anche la musica ha il suo perché. Consigliato
Enrico1959_milano
.
24 Agosto 2024
10,0
A pochi passi dal duomo, dalla rocca e dalla centralissima piazza Mercato, comodamente ubicato di fronte all'uscita dei percorsi sotterranei, preziosi per visitare il centro storico di Spoleto, il locale offre un'esperienza di cucina di alto livello con un sapiente orientamento al territorio. Tartufo e non solo. Lo abbiamo provato sui fantastici strangozzi, su un morbido uovo pochè, un piatto da cucina stellata, su un delicato flan di ricotta, in una memorabile stracciata di uova, senza dimenticarlo quando ha impreziosito succulente tagliate e saporite salsicce. Le paste fresche sono un vero plus, gli strangozzi sono cotti al dente, consigliatissima anche la versione con fave, guanciale e pecorino; da applausi anche gli agnolotti: assaggiati quelli al brasato, un ripieno equilibrato e carico di gusto. Ottime le pappardelle al cinghiale, con un ragù delicato e aromatico al punto giusto. Per i secondi davvero difficile la scelta tra griglia e cotture a bassa temperatura: il suino è delizioso, il petto d'anatra, con crema di patate profumate agli agrumi e finocchio marinato al lampone è impareggiabile. Peccato non siano nelle nostre corde e non le abbiamo assaggiate: anche le tartare si presentano benissimo! Sontuosi e ricchissimi i taglieri. Ottimi i dolci, dalla locale crescionda, un dessert di cioccolato e amaretti, fino a panne cotte, tiramisù e qualche altra scelta ancora. Vini regionali e non, tutte etichette di livello con ricarichi correttissimi, ottima scelta anche al calice. Prezzi assai più che giustificati a fronte di una qualità eccellente. Ci siamo tornati quattro volte in meno di una settimana e lo consigliamo senza alcun dubbio!
Fabrizio A
.
20 Agosto 2024
10,0