Beautiful place in the heart of Trani, we've wanted to try it for a long time.
We tried the Estro menu, truly superlative dishes.
The super-trained dining room staff accompanied us on this journey throughout the dinner.
We will return as soon as possible to try the chef's other creations.
Felice Guglielmi
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28 Febbraio 2025
10,0
On the occasion of the first communion on May 26th, a welcoming and modern place. Excellent from appetizers to dessert. Advise...
Valentina Michieletto
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20 Febbraio 2025
10,0
Some of the best food we have tasted in Trani. Every single dish sings with taste. It is all fresh , home made and very creative. Beautifully presented from the two sets of amuses bouches , tiny bundles of explosive taste, through to the delicious pork and mushroom dish. The pasta with fresh scampi , and you think you have reached the pudding, But there is a tangy pre. Pudding of blackcurrant sorbet . The puddings themselves make you wish this meal would never end, The a
Ricot and cream soufflé is light as a feather yet wonderful And the tartufo is an exciting blend of mereingue rich dark chocolate, cream, ice cream. Nuts and chocolate chips. Heaven! But you haven’t finished yet. You still have the ice cold almonds and five types of petit fours to come. You leave the table not feeling over full as the portions are just right. Just a fresh taste in your mouth feeling dream,ice, The staff are so helpful and welcoming. One waiter and the chef are twins, two talented people for the price of one, We can’t wait to return, this is a real discovery and a joy to the palate,
irene Wyndham Sweeney
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17 Febbraio 2025
10,0
Casa Sgarra is a guarantee of enormous dimensions, or an institution of culinary art, and they pamper you from arrival to exit.
I thank the 3 Sgarra brothers Roberto, FeliceRiccardo for the excellent experience.
Antonio Detto
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25 Gennaio 2025
10,0
In one word — perfect. A well deserved Michelin star, in some parts of the world with such care there would definitely be two. Humility, incredible food and top-notch service are their signature. Thank you to the whole team for an unforgettable dinner, we wish you good luck and hope to see you again.
Tomáš Vlček
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23 Gennaio 2025
10,0
Posto del cuore. Già dal primo approccio telefonico puoi capire il livello di questo ristorante. Appena arrivati accoglienza super calorosa, e eleganza massimo del locale. Piatti buonissimi, spiegati sapientemente e con passione da parte dei 3 fratelli che hanno fondato questo ristorante. Esperienza costosa, ma la qualità e le loro "coccole" vanno pagate dato che meritano ogni singolo euro. Ci tornerò.
Ciacco94
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20 Gennaio 2025
10,0
The Michelin star richly deserved
marcello campanale
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08 Gennaio 2025
10,0
You eat everywhere.
The culinary experience is something else entirely.
Respect for those who put so much dedication, art, creativity and quality into the kitchen.
In Maiora
michele cassano
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02 Gennaio 2025
10,0
More than a simple lunch in a restaurant. A true culinary experience above all expectations. Everything incredibly good and cared for.
Giuseppe
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01 Gennaio 2025
10,0
Da tempo avevamo appuntato Casa Sgarra e l'occasione è stata un mesetto dopo la cena dall'altro stellato di Putignano.
Ottima gestione sia della fase di prenotazione telefonica che della accoglienza, calda e informale quanto basta.
Ambienti ampi, ben illuminati senza atmosfere "notturne" come alcuni pensano di dover offrire avendo la Michelin.
Servizio molto premuroso, a tratti troppo tanto da interrompere più volte la conversazione.
Un paio di dimenticanze, meno perdonabili in uno stellato, da parte sia di uno dei titolari in sala, che in altro caso della addetta al servizio.
Fortuna vuole che la sera della nostra prenotazione fosse disponibile il tartufo bianco d'Alba, certificato, con tanto di documentazione portata al tavolo con bilancino, scatola contenitore in legno e tutto quanto fa sostanza ma anche fumo.
Non potevamo rinunciarci, anche in considerazione della importante esperienza piemontese dello Chef Sgarra in cucina, mista alle coccole degli Sgarra in sala.
Come menù scegliamo la degustazione e apprezziamo la grande flessibilità, per uno stellato, nella disponibilità a cambiare qualche piatto.
Inseriamo in aggiunta anche il tartufo (ne pesiamo al tavolo uno di 21 grammi) che accompagnerà i capelli d'angelo (se ricordo bene il nome).
Quasi tutti i piatti sono all'altezza di una stella M. ma alcuni appena al di sotto delle aspettative. In particolare la pasta al tartufo delude un pochino, proprio in considerazione della esperienza dello Chef in Piemonte che dovrebbe garantire l'esaltazione del piatto che invece perde non poco al naso.
Esperienza comunque da fare se si ama la ricerca e qualità in cucina e non si guarda al costo, che nel nostro caso, inclusa la bottiglia di Colterenzio, si attesterà poco sotto i 550€ in due.
Bravi comunque, perchè nonostante le piccole critiche che ad uno stellato sono d'obbligo se non risponde a tutte le aspettative, è stata una piacevolissima esperienza che rifaremmo. Casa Sgarra ha ampi margini per crescere ancora e rappresentare un punto di riferimento importante nel Nord Barese.
Ritorneremo tra un annetto sicuri di ulteriormente migliorare il piacere della cena.
NinniVL
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10 Dicembre 2024
8,0