I migliori ristoranti di cucina mediterraneanella città Formigine della Modena
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7,1
114 Recensioni |
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Pizzeria Rusticana
Formigine
24/07/2025: Tonight I went with my partner to this pizzeria, which has been in business for 13 years, and I was amazed that after 13 years they still use high-quality products served with 3 types of flour!
1 classic flour
2 whole wheat flour
3 spelt flour
And I say amazed because in many pizzerias after being open for about a year they offer a good pizza with above-standard quality, but as soon as they gain customers, the product goes down and the prices go up!
At this 13-year-old pizzeria, they still keep their word about good pizza.
Tonight my partner and I ate all 3 and they were all delicious, especially the spelt flour, which we took home and ate cold!
It retained its crunchiness and was a flavor explosion, it was a sausage and broccoli pizza!
FANTASTIC, and I'm not saying this to be mean because I don't know them and it was the first time I've been there!
Here they make it:
1 - REGULAR
2 - GIANT
3 - BY THE METER
We ate 3 regular ones, but with the 3 types of flour.
I highly recommend it to everyone, except those who are lactose intolerant. If I have to find a fault, it's only with the lactose-containing mozzarella. But it must also be said that my partner is lactose intolerant and didn't have any problems, so the mozzarella is also a surefire hit! I spent 42.50, but they gave me a 2.50 discount, and I really appreciated that!
I will gladly return because it's also a nice place to sit and eat. It has 3 ovens for various cooking methods, and the tables are well spaced out, so you can talk with the peace of mind that you won't disturb or be disturbed by anyone!
Congratulations for maintaining your policy of treating well and delighting the customers who come to eat with high quality!
My advice is to try it and see, you won't be disappointed, and I'm sure you'll come back to try the various pizzas on the menu!
I had
a gorgonzola and spicy salami (normal flour), and my partner had a triumph (whole wheat) with radicchio, speck, gorgonzola, and truffle. We ordered takeout, which we then enjoyed in front of the TV: a sausage and broccoli rabe (spelt flour), and a 66cl Moretti, split between two.
I'll definitely be back because the price is right for the quality, which is extremely rare these days!
And it's even more rare to find a pizzeria that respects its customers by not stealing their money and offering a pizza that tastes like cardboard and is of poor quality, paid for at a premium!
I'll conclude by saying:
Pizzerias like
LA RUSTICANA
must be protected and allowed to thrive by word of mouth, and we should avoid going to other pizzerias that don't respect their customers' taste buds and wallets!
I'll be back soon!
😍👍
19/06/2025: One of the best pizzas I've ever eaten! Delicious to say the least! Really great!
Nessuna |
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La Lucciola
Formigine
03/04/2025: Locale accogliente e personale gentile. Peccato per gli spaghetti alle avendole molto scotti!
Conto a mio avviso un po' alto.
22/12/2024: I prezzi del locale sono paragonabili a quelli di Cortina o di Forte dei Marmi, ma di questo non ci si può lamentare visto che i costi delle vivande sono bene indicati nel menù. Però ci sono altre pecche da rilevare: soprattutto nei giorni in cui il locale è “pieno” il servizio diventa caotico e poco organizzato, con la conseguenza che alcune portate arrivano “a rate”, e capita che uno o più commensali della stessa tavolata digiunano mentre gli altri mangiano e coloro che sono serviti in ritardo si trovano a consumare il primo piatto quando agli altri stanno già arrivando i secondi.
Non ritengo scusabile la giustificazione dei disservizi con la situazione di sovraffollamento del locale perché se decido di disporre di un certo numero di tavoli devo anche essere in grado di offrire un servizio all’altezza della situazione, quale che sia.
Inoltre, alle (giustificabili) lamentele non si ottengono delle scuse, ma delle risposte piccate. Dovrebbero rivedere l’approccio col pubblico ….personalmente ho riscontrato un’educazione che non va oltre il cosiddetto minimo sindacale.
La pizza merita un discorso a parte … Ho voluto provare quello che il cameriere proponeva come il cavallo di battaglia cioè la pizza napoletana con la pasta madre. Cosa posso dire? La qualità dei singoli ingredienti è sicuramente buona, nulla da obiettare (senz’altro ottima la mozzarella di bufala), ma i componenti sono stati mescolati male: mi sono trovato sul piatto una pizza a doppia cottura, con la pasta calda o meglio appena tiepida, i pomodorini(crudi) e la mozzarella decisamente freddi e con vaste zone della pizza allagate dall’acqua di governo della mozzarella. Insomma una pizza teoricamente ottima, rovinata. Peccato perché come già detto i singoli componenti erano buoni.
Ultimo aspetto non positivo è il parcheggio limitato, il che obbliga i clienti a parcheggiare “dove si può” e talvolta anche molto lontano. Anche questo non è colpa del titolare, ma si tratta comunque, per gli avventori, di un disagio.
Per tutti i motivi sopra esposti io non penso di ritornare, ritenendo decisamente squilibrato il rapporto qualità/prezzo.
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