Osteria da Ermes In Modena

8,1

Basado en 1.396 opiniones encontradas en 5 webs


8.0
8.4
7.9
7.4

tend

92
Di 800
in Modena
6
Di 20
di cucina Cucina modenese in Modena

Gestione recensioni

I had heard about this place on TV, so as soon as I was able I went to try it. An excellent dinner with typical Modena products and dishes. A friendly place just like the trattorias of the past. I will definitely be back!
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06 Aprile 2024
10,0
Exceptional tortellini in broth and braised meat! To be enjoyed with a good Lambrusco Grasparossa.
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06 Aprile 2024
10,0
One of those places that make the experience of eating there memorable. It is a family restaurant, small and cozy, from which you will surely leave satisfied and with a smile. The attention is wonderful, with the typical joy of Italians, just like the food. They have a menu for each day of the week, with several options, all delicious. As a tip, let yourself be guided by the staff's recommendations... if there is something that Italians like, it is to tell you how to eat well... and they do it masterfully! We will definitely go back!!!
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02 Aprile 2024
10,0
Traditional restaurant where you are with Italians, small so I recommend making a reservation. Each day has a different menu, with 4-5 things to choose from. Without a doubt, good pasta at a good price. The waiters are very friendly and fun! We tried the pasta al tonno and the ravioli stuffed with ricotta. Very rich!
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30 Marzo 2024
10,0
Marvelous! Impeccable service, great chef recommendations. The pasta was wonderful, especially the tortellones with ricotta and spinach... absolutely exquisite. The ossobuco is also very delicious! We hope to repeat it one day!
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27 Marzo 2024
10,0
Absolutely amazing. The tortellini left us speechless - probably the best pasta we have had in Italy, and we have tried many. The lunch menu on Saturday had a lot of meat, but I was very happy that the staff accommodated me as a vegetarian by swapping meat sauce for butter. Thank you for such a wonderful experience!
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23 Marzo 2024
10,0
The service is a bit impatient. The food is good. Crowed. Better to book in advance.
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20 Marzo 2024
8,0
Amazing place! I have tried to go to other trattorie in modena (ex. aldina, fantino) and they won’t even consider giving you a seat even for one person without reservation. But at Ermes they put you in a table with other people, which is a very nice experience to make friends and chat. Highly recommend coming here for a couple or 1 person.
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17 Marzo 2024
10,0
Conseillé par le guide du routard, nous n’avons pas été déçu En arrivant à 13h45, pas de queue nous avons été pris de suite Restaurant d’habitués locaux Un régal et pour pas cher À 3 personnes = 45€ avec 1 plat chacun à 10€ Coperti 2€ et eau 1’50€ Et un accueil très sympa Quand on voit le prix des restos en france!
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12 Gennaio 2024
10,0
Entrare da Hermes vuol dire essere catapultati in una vecchia trattoria degli anni 50. Il locale è piccolo per cui a pranzo sono previsti due turni alle 12:00 e alle 13:30. Il menu come nelle vecchie trattorie é del giorno. L'ambiente è decisamente informale: ad accogliervi troverete Alessandro il nuovo oste, un ragazzo alto con barba e cappellino, simpaticissimo, che non disdegna di fermarsi al tavolo a sorseggiare un calice di vino in compagnia degli avventori del ristorante. Il locale ha solo una piccola sala arredata in modo semplice; le pareti sono rivestite da perline di legno, che rendono l'ambiente ancora più caratteristico, ma soprattutto schermano i muri impedendo a qualunque cellulare di ricevere il segnale, e questo contribuisce a farvi sentire ancora di più nell'atmosfera degli anni 50. Su una parete si può vedere un bel quadro che ritrae su uno sfondo del Duomo di Modena il vecchio proprietario Hermes e la moglie Bruna, cuoca storica del ristorante. A servire ai tavoli c’è il mitico Bruno, che ha lavorato con Ermes gli ultimi anni della sua vita e ne ha ereditato lo spirito e la simpatia. Durante il servizio capiterà che si intrattenga con voi a chiacchierare, fare battute o un brindisi. Il menu prevede poche portate del giorno che strizzano l'occhio alla tradizione modenese. Noi abbiamo assaggiato i quadrucci in al brodo di fegatini, la gramigna alla salsiccia, e le lasagne della Bruna. I quadrucci in brodo sono una vera coccola: il sapore dei fegatini rimane comunque molto delicato e i quadrucci sono un formato perfetto da accompagnarsi a questo brodo saporito. La gramigna alla salsiccia è un piatto genuino, spontaneo, sincero, sapido al punto giusto e godurioso. Le lasagne della Bruna sono un uno spettacolo: la lasagna è alta ben farcita, perfetta, sembra quella preparata dalla nonna in casa. Come secondi siamo riusciti ad assaggiare qualche pezzo di bollito, un piatto tipico della cucina modenese, accompagnato dalla immancabile salsa verde. Ottimo lo spezzatino con le patate e Bruno nella sua grande generosità ci ha fatto assaggiare anche le costine di maiale con le patate al forno: la carne delle costine si scioglieva letteralmente in bocca, le patate erano strepitose. Anche i dolci non sono niente male; ho assaggiato la torta tenerina di nome di fatto. Che dire questa esperienza si è rivelata fantastica. Consiglio a tutti coloro i quali vogliono sperimentare una cucina modenese doc, di fare un salto da Hermes: non ne resterete delusi.
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in TripAdvisor
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19 Ottobre 2023
10,0

Ristoranti simili a Modena

8,1
1163
Recensioni

Hostaria La Frasca

02/03/2024: I spent an evening in this place with some colleagues, it was the first time I went there and I must say that it is certainly not the classic normal place but a place where, according to the owner (Ada), you should feel at home in fact the food is homemade, plentiful, fantastic and not at all artificial, the wine strictly from the area is very good but the real attraction of the place is Mrs. Ada who has a very nice way of entertaining guests. Last but not least it must be said that it is also in a historic location in Modena and as it is very small it is necessary to book. Thank you so much Ada.
16/01/2024: In this place you will only find Mrs. Ada who takes care of everything. She was kind, genuine and a good cook with us. The impression was of having had dinner with the family, where everything that is offered to you is what "mother" prepared and... abundant too. Thanks to the good things we ate and the very pleasant company with exchanges of experiences and heart. I read many negative reviews on TripAdvisor, but for us passing through we appreciated, even if I actually saw, photos of repetitive recipes, I would say always the same ones. Maybe you just need to go once. However, for two first courses, a generous plate of stewed vegetables, two desserts, two glasses of Lambrusco and water, €60.00 and without a receipt: perhaps you also pay for the choreography and particular location.
8,0
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Recensioni

Vecchia Pirri

02/04/2024: The best tortellini of my life!
28/03/2024: We were passing through Modena and stopped to eat at Vecchia Pirri. Being close to the center but not inside the center was perfect for us. Very fast and friendly service. Characteristic place with lots of wood and many small "goodies" hanging on the walls. We had three first courses and some water for around 60 euros in total. Two tagliatelle with ragù, two passatelli. All good. One flaw in my opinion was the bread, a little too dry (perhaps cut too long).

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