Amazing chestnut cream soup with truffle
Livia Bonanni
.
27 Novembre 2024
8,0
In this family-run restaurant you can taste local dishes with great flavour. Today with a friend we had an appetizer each, cold cuts and cheeses with broad bean croutons and extra virgin olive oil, and earthenware scamorza with walnuts, then we split in half a first course of handmade tagliatelle with porcini mushrooms, spectacular. Montefalco red wine from Alessandrini winery and water. We ended with a dessert each and a coffee. We had a great time in the side room. Mrs. Daniela and her collaborators are always welcoming and professional. It's always a pleasure to come back here. Even the cut with coarse salt, taken in the past, is unsurpassed.
LORENZA CAVALLARO
.
24 Novembre 2024
10,0
Nice restaurant, we had lunch outside even if it was a little cool... The service was quick, their oil was excellent, nothing to complain about the dishes
Stella Chiera
.
13 Novembre 2024
8,0
Delicious food, courtesy and care in serving it, an environment with great attention to detail. I even bought two bottles of their new oil, served at the table with a piece of bread as a welcome dish, to take home.
The two of us had a portion of strangozzi with truffle, a tartare, a sliced meat, a huge portion of delicious homemade trifle, two glasses of an excellent Sacrantino. Prices normal given the quality/quantity.
Absolutely recommended.
Luca Principi
.
21 Ottobre 2024
10,0
We ate practically attached to others. We didn't like the food much, unlike the friendly staff. we had high expectations, disappointed
Ludovica
.
21 Ottobre 2024
6,0
I was with my boyfriend in this magnificent place yesterday (Sunday 20 October).
Although we hadn't booked, the very kind girl at the entrance led us to a charming room on the upper floor.
The guys in the room explained the menu to us and also presented the "off menus" of the day.
We drank two glasses of Sacrantino while to eat we had a portion of strangozzi with truffles (which they very kindly served already portioned on two plates), a tartare and a slice of chicory.
We concluded the meal with an off-menu dessert: a truly delicious trifle and sweet Sacrantino.
It was all delicious and the staff very friendly, polite and courteous.
Highly recommended
Paola Regnicoli
.
21 Ottobre 2024
10,0
A nice, well-kept, tasteful atmosphere. Courteous service and very good food with good regional products and dishes that were prepared with love, good price-performance ratio. Thanks for a nice lunch, the house wine is also highly recommended
Christine W.
.
14 Settembre 2024
10,0
Restaurant without infamy or praise, long waiting times and somewhat distracted service. Average bill, perhaps a little high for how much I ate.
Roberto Galli Balestreri
.
13 Settembre 2024
6,0
Abbiamo pranzato in questo ristorante il giorno di ferragosto.
Premetto che ormai è dal 2016 che il giorno di ferragosto lo trascorriamo a Montefalco, ma non avevamo mai mangiato qui.
Per questo ho intitolato la recensione una fantastica sorpresa perché ci siamo trovati al di là di benissimo!!!
Il servizio è stato d’eccezione dalla titolare a tutti i camerieri.
Ma che dire del mangiare. Parmigiana di zucchine e fiori di zucca da resuscitare un morto, pasta al tartufo come non mi era mai capitato di assaggiare e il dolce il Sagramisù.
Ho citato solo alcune pietanze che con la mia famiglia abbiamo preso ma è stato tutto buonissimo, era da tempo che non avevo una esperienza così bella nel sedermi a tavola.
L’unica pecca è la location, che rispetto al servizio è al mangiare è solo…eccezionale!!
Che dire si è capito che mi è piaciuto e che con la mia famiglia ci siamo trovati benissimo?!
Dario M
.
24 Agosto 2024
10,0
Posticino davvero carino, molto curato in pieno centro a Montefalco, la “ringhiera dell’Umbria”. Con qualche tocco di Provenza qua e là e qualche armatura medievale che ricorda dove ci si trova. Protagonisti indiscussi l’olio, da cui nasce l’idea del ristorante, e il Vino, di cui fanno una bella mostra tutte le etichette messe in mostra nel locale. Servizio curato e caldo e accogliente. La padrona di casa sa ricevere e sa metterti a tuo agio! La cucina eccellente con piatti che riscrivono la tradizione della cucina umbra e dei suoi ingredienti principi: un bel tagliere di affettati del posto vi porteranno alla vostra infanzia, soprattutto la “spalletta” di maiale, ovvero il prosciutto crudo…uno dei migliori che io abbia assaggiato negli ultimi tempi! Crostini a non finire con olio e salse spettacolari! Consigliatissime tagliatelle al tartufo e al tartufo bianco!
fedebeck
.
09 Agosto 2024
10,0