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I migliori ristoranti di cucina mediterraneanella città Lajatico della Pisa

2 ristoranti in GastroRanking

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8,1
121
Recensioni

Da Nello


Lajatico
09/08/2025: I'm disappointed. The restaurant is getting praise everywhere. It seems the staff has gotten used to it. Poor, slow service. Menus seem to be in short supply. Because they were out of fresh tomatoes, the dishes were simply served with tomato sauce. Surely you can discuss this with your guests beforehand. The food is good, but not outstanding—as it's portrayed in the press.
09/08/2025: An average trattoria in a place that was the birthplace of Andrea Bocelli, and therefore supposedly has a strong sense of Italian heritage, or at least claims to have one. The dishes aren't numerous, some absolutely local or Tuscan. Nothing special, starting with the appetizer, I recommend the mixed cured meats, which are quite generous with local produce and are pleasant to the taste. The same cannot be said for the prosciutto and melon, which is served with a hand-cut prosciutto that is tasteless, rubbery, and presumably old. The fried rabbit is almost entirely boneless, and the "peposo," a meat stew in a pepper and wine sauce, was drowned in vinegar, making it almost inedible. The house red wine is cold and undrinkable, and the white is barely acceptable when drunk chilled. On the plus side, however, they have a fairly extensive wine list, and you won't have a hard time finding something more than decent. Overall, you'll definitely find better in the area.

6,8
100
Recensioni

La Vallata


Lajatico
03/06/2025: Ci sono luoghi che sono veri e propri rifugi dell’anima. Ogni volta che varco la soglia mi sento a casa. L’atmosfera è calda, intima, curata nei dettagli. Il personale è accogliente, sorridente, gentile, professionale. La cucina è un viaggio tra sapori familiari e sorprendenti. Ogni piatto racconta una storia ed è preparato con ingredienti freschi e con evidente passione. È una coccola che mi faccio volentieri appena ne ho l'occasione.
04/05/2025: Abbiamo passato un sabato con pranzo cena , pernottamento e la domenica a visitare gli animali e mangiare veramente bene . Poi vedere animali allo stato brado , con pascoli e boschi molto curati fa bene al mondo ! Cibo strepitoso . Menù a pranzo con antipasti primi secondi e fiorentina di toro, in location molto curata con tavoli apparecchiati elegantemente. La sera menù di carne con pizza al padellino o pizza classica.

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