Everything was wonderful, from the food to the welcome to the wine.
Highly recommended
Nicolina
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11 Giugno 2025
10,0
Io e mia moglie, attratti dal passaparola e da quanto visto sul web, abbiamo deciso di provare per la prima volta questo ristorante. Situato in una zona tranquilla di Gallarate, parcheggio facile in strada, la location colpisce subito, una bella villa dove suonare il campanello per accedere al ristorante: ci apre Andrea, il proprietario insieme a sua moglie Lara (la Chef).
Pochi coperti, arredamento decisamente di gusto, tavoli particolari e originali.
Optiamo per il percorso degustazione da 7 portate con abbinamento di 7 calici.
Andrea ci guida nella serata con savoir faire, svolge il ruolo di maitre e di sommelier e ci colpisce subito l'amore con cui esalta in ogni piatto le doti di sua moglie in cucina. A proposito dei vini, la cantina è ben fornita con etichette molto interessanti, e da appassionato conoscitore dell'argomento devo dire che siamo rimasti decisamente soddisfatti dagli abbinamenti proposti da Andrea, tutti azzeccatissimi.
Passiamo al cibo: i panificati proposti in apertura sono senza dubbio i più buoni che abbiamo mai mangiato, scopriremo poi che la Chef Lara viene da una famiglia di fornai e questa provenienza si sente tutta. Il menu si snoda tra le radici siciliane della Chef e forti influenze spagnole e orientali, l'equilibrio dei piatti è sempre curato con precisione e l'umami la fa da padrone. Le tecniche di cottura usate sono molteplici ma non diventano le protagoniste dei piatti, le materie prime sono scelte e trattate con cura e attenzione. Andrea ci pone la scelta tra il finire la cena con un dolce o col carrello dei formaggi: optiamo per quest'ultimo e troviamo delle vere chicche, si coglie anche qui la ricerca per proporre ai clienti qualcosa di speciale.
A fine serata abbiamo il piacere di scambiare due chiacchiere con la Chef Lara e si dimostra una persona speciale come i suoi piatti.
Il prezzo è commisurato al posto, alle materie prime, alla bravura della Chef e alla cura di ogni dettaglio. La cucina non ha nulla da invidiare ad altri ristoranti che abbiamo provato e che hanno poi preso la stella.
Scoperta stupenda, torneremo senza ombra di dubbio.
samueledangelo
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26 Maggio 2025
10,0
My wife and I, attracted by word of mouth and what we saw on the web, decided to try this restaurant for the first time. Located in a quiet area of Gallarate, easy parking on the street, the location immediately strikes you, a beautiful villa where you ring the bell to access the restaurant: Andrea, the owner together with his wife Lara (the Chef), opens the door for us.
Few seats, decidedly tasteful furnishings, particular and original tables.
We opt for the 7-course tasting menu with 7 glasses of wine pairing.
Andrea guides us through the evening with savoir faire, plays the role of maitre and sommelier and we are immediately struck by the love with which he enhances his wife's skills in the kitchen in each dish. Speaking of wines, the cellar is well stocked with very interesting labels, and as a passionate connoisseur of the subject I must say that we were definitely satisfied with the pairings proposed by Andrea, all spot on.
Let's move on to the food: the baked goods offered at the beginning are without a doubt the best we have ever eaten, we will then discover that Chef Lara comes from a family of bakers and this origin is clearly felt. The menu winds between the Sicilian roots of the Chef and strong Spanish and oriental influences, the balance of the dishes is always taken care of with precision and umami reigns supreme. The cooking techniques used are many but do not become the protagonists of the dishes, the raw materials are chosen and treated with care and attention. Andrea gives us the choice between finishing the dinner with a dessert or with the cheese trolley: we opt for the latter and find some real gems, here too we can see the research to offer customers something special.
At the end of the evening we have the pleasure of having a chat with Chef Lara and she proves to be a special person like her dishes.
The price is commensurate with the place, the raw materials, the skill of the Chef and the attention to every detail. The cuisine has nothing to envy to other restaurants that we have tried and that have then taken the star.
A wonderful discovery, we will return without a shadow of a doubt.
Samuele D'Angelo
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26 Maggio 2025
10,0
Discovered via app, very intimate and private place, with few seats. Excellent welcome and refined dishes. Not suitable for families. Service a bit slow.
Emanuela Magno
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19 Maggio 2025
8,0
Excellent welcome in an elegant little place. Sober and clean, I went for a working lunch. I ate very well in normal restaurant times but not for business lunches, luckily I wasn't in a hurry. I definitely recommend I will have the opportunity to go and taste the dishes in the evening and understand the type of service, given that I had a good time at midday in the evening I certainly expect something more🙏
Ninfa Rocca
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05 Maggio 2025
8,0
Ottima cucina, molto ricercata come dico nel titolo. L'ambiente e piccolo ma arredato con gusto e molto intimo. Spiegare nel dettaglio le pietanze è un'impresa per me impossibile perché in questo ristorante non ho trovato nessun piatto uguale a qualsiasi altra cosa abbia mai mangiato da altre parti, sia per quanto riguarda il gusto che per la presentazione. Carrellata di antipasti, in realtà entree di benvenuto, di vera creazione gastronomica, molto delicati e gustosi, delle vere e proprie esplosione di sapori. Il resto non ve lo dico perché non renderei abbastanza giustizia ai piatti che ho gustato e vi priverei della sorpresa e delle spiegazioni del gentilissimo e simpaticissimo Maître. L'unica altra cosa che posso dire è che non è un locale economico, la qualità si paga e qui si paga davvero, d'altronde per ciò che offrono mi pare anche giusto.
Andromeda1968
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02 Aprile 2025
10,0
We celebrated our wedding, the friendliness, elegance and particularity of the dishes made for a wonderful day and all our guests were delighted with the emotions they felt for each course. Highly recommended thank you.
Emanuele
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22 Febbraio 2025
10,0
I just finished a spectacular dinner with my partner at the "home" of chef Lara and her husband Andre. I say home, because despite the very high level of the cuisine, the welcome and the environment are relaxed and elegant at the same time. A very pleasant thing. We chose the seven-course route: challenging but decidedly enjoyable! The satisfaction of tasting the proposed dish was immediately followed by curiosity and the desire to try the next one! There is a refined and refined reference to the chef's homeland, combined with her travels and her passion. There is a lot of technique and refinement, a true journey into flavours, sometimes unexpected, full, strong, enveloping, expertly balanced.
A real gem just a stone's throw from home, I will definitely return and highly recommend it. The prices are decidedly low given the standard.
Ale
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16 Febbraio 2025
10,0