Trattoria Le Nonnerie In Napoli

8,8

Basado en 851 opiniones encontradas en 3 webs


7.8
8.9
8.2
8.7

tend

25
Di 3.328
in Napoli

Gestione recensioni

Congratulations for the excellent food, kindness and professionalism. I really appreciated the fresh homemade pasta, fresh fish and tender meat.
Più commenti
in Google
.
17 Marzo 2024
10,0
Good food, pasta factory and it feels
Più commenti
in Google
.
17 Marzo 2024
8,0
Small place, reservation recommended. The raw materials are excellent and are well enhanced by the kitchen, which has the only flaw of not being particularly large and therefore not very fast, particularly when the room is full. The main course is definitely the first courses: the fresh pasta prepared by them at the shop ("Il Vecchio Pastaio", located next to the restaurant) is really good. The fish is divinely prepared, both in the seafood first courses (the spaghetti with clams is recommended) and in the second courses (the sliced ​​tuna is recommended) and in the starters (grilled seafood). There are fixed dishes, but much of the à la carte menu varies based on seasonality and the dishes of the day, highlighted in a separate menu. Gluten-free options available (not for all dishes available, but there is a good choice for all courses). Prices for starter and main course are between 35 and 40 euros, but absolutely adequate for the quality. Clean bathroom, free wifi available. Street parking on blue and white lines, although not particularly easy to find. In the photo, fresh spaghetti with cuttlefish ink and bottarga, I think the best in my personal experience.
Più commenti
in Google
.
11 Marzo 2024
10,0
Excellent restaurant, intimate and family atmosphere. The proposed menu is varied and interesting. Traditional Neapolitan dishes revisited and proposed in an original way. We had a freshly prepared fried appetizer, then fregola with raw prawns and lime and spaghetti with squid ink and bottarga. Exceptional. Compliments to the chef. Super recommended.
Più commenti
in Google
.
10 Marzo 2024
10,0
We went with friends and they were satisfied with both the food and the service of Gaetano and his wife.
Più commenti
in Google
.
20 Febbraio 2024
8,0
Consigliamo a tutti di provare questo piccolo ma accogliente ristorante dove ogni piatto ci è piaciuto per presentazione e gusto. Il pesce freschissimo e di qualità. Il servizio gentile e veloce.
Più commenti
in The Fork
.
20 Febbraio 2024
10,0
Arriving in this little place after a work appointment in the area, we were pleasantly welcomed by Gaetano (owner), son of a "pasta maker" from times gone by. In fact, during the day the fresh pasta laboratory and other delicacies to take home to cook and/or ready to eat are open right next door. But let's go back to the restaurant. Few tables, welcoming and intimate atmosphere. On the walls there are some references to pasta processing with some centuries-old bronze dies. We enjoyed the fried food (the calzoncello and mozzarella in carrozza were extraordinary) and sheets of pasta with divinely prepared creamed cod. We then continued with the bronze drawn "splits" with a Genoese like few in the world. Closing with desserts: nonnerie (fried bon bons with cream) and a really good ricotta and chocolate cake. All accompanied by an excellent Aglianico recommended by Gaetano. In the kitchen, his wife Anna and his sons Raffaele and Emanuele complete the picture of a family history that exudes passion, research and competence that you find in the raw materials, in the dishes and in the experience you have at the table. Congratulations, highly recommended!
Più commenti
in Google
.
02 Febbraio 2024
10,0
Sono ormai tanti anni che frequento il locale. E la maturità dello chef sta progressivamente raggiungendo livelli altissimi. Si muove indifferentemente tra carne e pesce, tra antipasti, primi e secondi, con un solo obiettivo: esaltare il gusto delle materie prime che di base sono sempre eccezionali. Vale la pena provare tutto, il menù cambia spessissimo e quindi non stanca mai. Rapporto qualità-prezzo senza ombra di dubbio il migliore di Napoli. Non resta che andarci
Più commenti
in TripAdvisor
.
13 Dicembre 2023
10,0
Locale posizionato in una zona tranquilla, cena deliziosa. Abbiamo optato per il pescato del giorno che prevedeva pasta ai ricci di mare, pasta con le vongole, tonno scottato alla piastra (divino) e abbiamo terminato la cena con un tiramisù molto buono. Prezzo onesto. Locale consigliato. Complimenti!
Più commenti
in The Fork
.
21 Ottobre 2023
9,0
L’abbinamento Tripadvisor e TheFork consente una attenta analisi delle recensioni e difficilmente poi si sbaglia. Di passaggio a Napoli, e in hotel al Vomero, ho cercato qualcosa in zona. Ho trovato anche il sito del locale ed ho potuto leggere il menù di ottobre e quindi ogni mese penso che si possano gustare piatti diversi. Piatti sostanziosi, saporiti e presentati molto bene e con cura. La pasta dei primi è solamente pasta fresca, prodotta da un’altra azienda di famiglia. Fagottini fritti ripieni al taleggio e funghi, squisiti. Pappardelle al cinghiale, gustose e ben condite. Ravioloni alla caprese con pomodorini, avrei fatto il bis. Eravamo in due e non siamo amanti dei secondi ma con i dolci non ci risparmiamo e quindi abbiamo terminato con bignè con crema pasticciera e frutta, ravioli fritti con crema pasticciera e mele e ‘l’insolito tiramisù’ che viene avvolto nel cioccolato su cui viene versato del caffè. Tutti ottimi, ma l’ultimo è veramente una delizia. Ho poi trovato anche il sito del locale ed ho potuto leggere il menù di ottobre È un piacere scrivere recensioni positive, e questa occasione ne è la conferma. Il locale è poi grazioso e pulito ed il servizio amichevole rende ancora più piacevole la cena. L’ultima segnalazione: un cartello avvisa che la cucina per celiaci è su ordinazione, utile a sapersi. Il costo, con una bottiglia di acqua ed 1 birra, 67 €. Direi più che accettabile visti i prezzi in circolazione. Consigliatissimo.
Più commenti
in TripAdvisor
.
10 Ottobre 2023
10,0

Ristoranti simili a Napoli

8,8
2174
Recensioni

Piazzetta Milu'

26/01/2024: I've been here often and I have to say I like the place. But too expensive and there is no parking. There are blue lines on the street or a paid private garage type car park but then that's it. The pizzas are small and you really pay too much. Then for the rest quite good, the environment not bad, average. The food was good but nothing excellent
15/01/2024: I was in December and I found the menu inspired by the Christmas tradition (mainly Neapolitan) very interesting and full of surprises. The courses were served without a traditional order (for example we had a toasted panettone as the second course of the experience), and the idea of ​​the various "stages" within the restaurant made the experience very fluid: time is flew. The service was impeccable, and despite the two stars there is a family atmosphere, which for me is a positive factor in places of this type. I'm curious to try a new menu the next time I'm in the area. Highly recommended!
8,8
1640
Recensioni

Pizzeria Ai Galli

06/04/2024: One of the best places i have been in Italy, you have to go if you are in the área. Congratulations for creating such a great place!!
04/04/2024: Amazing pizza, friendly staff and a welcoming atmosphere… and you get to see the pizza being prepared right before your eyes!

Invita un ristorante

Il tuo browser non ha questa funzionalità