What to say.... the tagliatelle with chestnut flour and Cinta Senese ragù were delicious, while the pici all'aglione were seasoned with a mouth-watering creamy sauce. The peposo was so tender that it melted in your mouth, I have never tasted such tender and tasty meat. And finally the cake... simple, with fresh cream and lemon cream, with soft sponge cake, slightly moistened with liqueur, a delight for the palate...
Edi Giannelli
.
08 Dicembre 2024
10,0
Fantastic place in the greenery, family atmosphere, incredible food and more than excellent service. Highly recommended!
Riccardo Cinelli
.
03 Novembre 2024
10,0
For the first time in this place. We will definitely be back, we had a great time. The dishes are top marks and it is clearly noticeable
the quality of the raw materials. Definitely honest price
Gabriella Orlando
.
09 Settembre 2024
10,0
We often visit this restaurant when we are on vacation in Tuscany. Not once did we have a bad experience, the pasta is always on point similar as the meat. The selection of food is typical for the region, similar as the nice wine selection. The restaurant is operated by a very nice and friendly couple which is open to accommodate for tourists not who don‘t speak Italian.
To everyone traveling to this area of Italy I would always recommend to go there and taste the pici all'aglione followed by peposo.
Nora J.
.
08 Settembre 2024
10,0
Excellent trattoria, handmade products and friendly service!
Adequate portions and excellent quality/price ratio!
Location with a beautiful life on the Amiata hills
andreagiulia rovelli
.
08 Settembre 2024
10,0
Beautiful location. Friendliness, professionalism and food prepared with high quality raw materials characterize this business! It's totally worth it!🔝
Luca Storai
.
08 Settembre 2024
10,0
Authentic Tuscan cuisine at a high level - also for vegetarians. Very good wine accompaniment. Friendly, courteous service. Nice ambience. Good price-performance ratio.
Bettina Wedmann
.
07 Settembre 2024
10,0
Ormai quando posso questa è una tappa fissa. Era un po' che mancavamo e Loris e Stefania ci hanno stupito con nuovi piatti.
Dico sempre che la loro cucina è ottima ed è difficile ormai trovare parole più convincenti. Eppure in questa occasione ho trovato gusti più marcati, anche sorprendenti, saporiti e accostamenti inediti.
Abbiamo preso carpaccio di chianina marinato, la loro ormai super collaudata giardiniera, gnocchi alle erbette cacio e pepe, pici con ragù al vino rosso di tre carni, filetto di maialino brado alla senape con verdurine saltate al burro salato.
Non ci siamo fatti mancare il dolce anche eravamo sazi: semifreddo al limone e semifreddo con i cantucci e vin santo, rigorosamente fatti in casa.
Locale straconsigliato!
Ricordatevi di prenotare diversi giorni prima!
Patrizia P
.
26 Agosto 2024
10,0
Excellent outdoor dinner, high-level cuisine and notable wines.
Michela “micpoet” Bellini
.
22 Agosto 2024
8,0
Ogni anno torniamo al pranzo di Ferragosto perché ci affidiamo alle loro sorprese e gusto. Una cucina buonissima. Quest'anno i piatti forti i primi sicuramente con pici di ragù bianco chianina e tartufo e gnocchi con frigitelle deliziosi. Ogni dettaglio di alta qualità come il miele per i formaggi, o il vino della casa. Tutto speciale.Il servizio gentilissimo. Anche il prezzo buono, 40€ tutto
Isabel M
.
16 Agosto 2024
10,0