Typical food, very good. Very kind staff. A welcoming environment that tells a lot of the history of our city
Alessandro Boraggini
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27 Febbraio 2025
8,0
Historic trattoria, very classic and informal environment, home-made and quality cuisine.
Federico Naldi
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14 Febbraio 2025
10,0
Entriamo in questa trattoria che ci avevano consigliato , e veniamo letteralmente travolti da un fortissimo odore/ puzzo di fritto . Locale rimasto agli anni 80/90, con arredamento molto vario .
Menu semplice , prezzi onesti .
Antipasto crescentina e prosciutto (2 euro ) davvero buona e fatta sul momento .
Primi con una pasta fresca eccezionale ( vista in diretta che era fresca , in particolare consigliamo la lasagna ( buonissima , ma mi raccomando chiederlo in fase di prenotazione ) e tagliatelle al ragù .
Di secondo abbiamo preso 2 cotolette alla bolognese , piccole e un po’ dure .
Infine come dolce torta di riso ( TERRIBILE ) e salame al cioccolato ( nella norma )
Due bottiglie d’acqua e un Lambrusco , 4 caffè , totale 106 euro ( in 4) .
Piccolo consiglio , il parmigiano in bustine monodose , NON SI PUÒ VEDERE .
Sara P
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19 Gennaio 2025
6,0
I found everything excellent, obviously when a person goes to eat here they must check that what they are looking for is appropriate to what they want, the place is perfect for a typical Bolognese restaurant
Gianluca Scheda
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17 Gennaio 2025
10,0
A place that tells 70 years of restaurant history, with pride and fortunately remaining faithful to itself and not giving in to modern remakes. Today it is a bit of a museum of the Bologna of the past.
True Bolognese cuisine, the one we enjoyed as children at our grandmother's house on Sundays.
Don't miss the giant crescentina with raw ham, tortellini in broth and gramigna with sausage.
Homemade mashed potatoes (genuine as it should be made) and then the dishes you never find in restaurants... Zampone and shin! Bolognese cutlet made with a splash of broth as per tradition.
Absolutely approved, for people who love genuine food without frills
Barbara Pancaldi
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13 Gennaio 2025
10,0
We found what we were looking for: honest cuisine without frills. You eat well and you pay fairly.
Sonia Biagiotti
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29 Dicembre 2024
10,0
Beautiful and typical environment, traditional Bolognese food, exceptional starters, first courses and desserts, super friendly staff, very honest prices. I will definitely return several times.
Giulio de Simone
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22 Dicembre 2024
10,0
Tortellini in broth, tagliatelle with meat sauce, truly excellent homemade desserts, very attentive service
Retro place but very clean
Honest prices
A real discovery
We will return
Simona
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21 Dicembre 2024
8,0
A place where they know how to make food, they also know how to understand the customer, the quality of the raw materials is "high", the ability to cook it is "very high", the service is what it should be, sincere and real, there are no frills (IT WAS TIME) but always in right times.
A real and real restaurant in an unreal world and Forza Bologna always and in any case
PS fried gnocco and tagliatelle of the highest level (I call it fried gnocco because the thickness of the dough and its flavor took me back to my mother's)
Super recommended, reservations required
Germano Grotti
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20 Dicembre 2024
10,0
Se non lo conosci forse lo eviti, e comunque ti risulta difficile entrarci. La location non è per nulla attraente, e anche l'accoglienza non è delle più empatiche, ma se volete mangiare cose genuine e del territorio qui dovete passare, e entrare (attenzione, la prenotazione è indispensabile e direi obbligatoria, sia a pranzo che a cena !). Paradisiaco e a soli 2 € l'unico antipasto in menu: crescentina al prosciutto ! Primi, secondi e dolci, pur non con vaste scelte, sono di sicuro appagamento. Infine il conto, davvero molto onesto.
Scacchista
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13 Dicembre 2024
8,0