We spotted this restaurant whilst walking past when it was closed. We just had a good vibe about it and went back when it opened.
It was such a brilliant evening on every level. The owner was extremely patient with us explaining the menu.
We then asked for the wine list, and she said, "I am the wine list."
You just had this feeling you could trust her. We were right she chose two delicious wines with a great depth of flavour. Her knowledge was excellent.
The quality of ingredients and taste of the food was outstanding.
We had a selection of meats and cheeses. The parmesan cheese was 27 months old.
I had cod in a tomato sauce, and my husband had slow cooked beef with potato and courgettes. We both loved our meal.
If you want slow food cooked with passion, brilliant natural good service, and a lovely atmosphere, then you will love this place. The playlist is absolutely brilliant as well.
We had visited, Turin, Bologna, Ferrari and Parma.
Tra L'uss e L'asa was a handsome down favourite with us both.
Carolyn Jenkinson
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16 Maggio 2025
10,0
In the heart of Parma I discovered an authentic place, where the tripe is a masterpiece: tender, tasty and cooked with passion.
The friendly and welcoming staff makes the experience even more enjoyable.
The selection of wines is also excellent, chosen with taste.
A little gem for those who love real cuisine. 🔝
Matteo Mellano
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13 Maggio 2025
10,0
We tried Tra L’uss e L’asa only for a glass of wine before dinner, but fell in love with this tiny place. Parma ham was hands down the best we tried in Parma and the owner - a nice lady - suggested a delicious local wine that did not let us down.
Petra
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22 Aprile 2025
10,0
Great place, full of personality. Just what I'm looking for while visiting a new city.
And then, the best sandwich I've ever eaten.
Bîrcoci Alberto
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20 Aprile 2025
10,0
Its the kind of place I long for on my trips, with food made with the best quality ingredients, everything made from scratch by the chef, everything spectacular. The staff is very proud with their work. Absolutely amazing. 100/10 would recommend.
Ruxandra Giredariu
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20 Aprile 2025
10,0
Wonderful little restaurant. Not so touristy. Exactly what we were looking for! Slow food is soul food!
Carlos K.
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13 Aprile 2025
10,0
È la prima volta che visitavamo Parma e prima di arrivare avevamo guardato un po' dove potevamo pranzare, come prima scelta avevamo optato per questo ristorante e le aspettative non sono state affatto deluse!!
Il locale è piccolino ma curato ed intimo, non avendo prenotato c'era posto solo fuori, ma questo sarà un motivo per tornare! Il menu propone diversi piatti particolari, noi abbiamo preso una fetta di torta Pasqualina da dividere e un panino a testa: uno con il lesso e l'altro con la battuta di salame. Tutto buonissimo!! Due calici di lambrusco, una bottiglia d'acqua e due caffè. In totale abbiamo speso 48€.
Se dovessimo tornare a Parma molto probabilmente torneremo per assaggiare altri piatti e per la gentilezza e disponibilità della signora che ci ha servito al tavolo.
Giulia G
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13 Aprile 2025
10,0
Laura and Lorenzo are two "adorable crazy people" without whom the city would certainly be less good and nice...
Beating hearts and brains
👻
Vittorio Zanini
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01 Aprile 2025
10,0
Everything was amazing and cozy and delicious:)
Luus Damen
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28 Marzo 2025
10,0
Questo è uno dei posti che confermano la mia convenzione che in Italia si mangia (e si beve) come da nessun'altra parte al mondo. Non è
una questione di "stelle" o di creatività (talvolta esagerata, fine a se stessa) ma di solide basi nella cucina regionale (anzi nelle cucine, al plurale, visto che il mio piatto di chiamava "viaggio al sud") e nei migliori prodotti del territorio. Non è un ristorante o una trattoria con menù chilometrici, è un posto piccolo (lo chiamerei "osteria con cucina") ma estremamente accogliente, con 7/8 piatti caldi, panini "gourmet" e taglieri di salumi e formaggi eccellenti. Essendo sera ci siamo orientati su due piatti di pasta diverse, entrambe eccellenti, e mio figlio sulla zuppa con il lampredotto che l'ha entusiasmato. Come detto, eccellenti anche il salame cotto e il tagliere iniziali e i dolci alla fine. Abbiamo chiesto due calici ma il vino proposto era talmente buono che ci siamo fatti lasciare la bottiglia sul tavolo. Gentilezza, affabilità e tanta competenza, unite a un più che corretto rapporto qualità / prezzo.
Stefano M
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16 Febbraio 2025
10,0