04/02/2025: Delicious Sunday lunch in this small restaurant, hidden among the streets of a tiny and charming village in Valdisusa.
We tasted original and very tasty dishes, prepared with impeccable skill: from the "capunet" (rolls) of dark cabbage, filled with chestnuts and fondue, to the artichoke with confit cherry tomatoes, to the risotto with cod and candied orange, to the "gobbi" a sort of elongated ravioli, of ancient local tradition, with leeks and black carrot cream, and then a veal cheek in civet that melts like butter... not to mention the desserts (what a wonderful eggnog!) and an impressive wine list, especially Piedmontese but not only
Excellent raw materials, recovery of traditional recipes reinvented with creativity, impeccable service, a welcoming and refined environment make this our first experience at Matilde's an opportunity to certainly be repeated.
The bill is absolutely in line with everything else.
Valuable!
26/01/2025: Delizioso pranzo domenicale in questo piccolo ristorante, nascosto tra le viuzze di una minuscola e affascinante borgata della Valdisusa.
Abbiamo gustato piatti originali e gustosissimi, preparati con maestria impeccabile: dai "capunet" (involtini) di verza scura, ripieni di castagne e fonduta, al carciofo con pomodorini confit, al risotto con baccalà e arancia candita, ai "gobbi" una sorta di ravioli allungati, di antica tradizione locale, con porri e crema di carota nera, e poi una guancia di vitello in civet scioglievole come burro... per non parlare dei dolci (che zabaione meraviglioso!) e di una carta dei vini, soprattutto piemontesi ma non solo, ragguardevole
Eccellenti materie prime, recupero di ricette tradizionali reinventate con creatività, servizio impeccabile, ambiente accogliente e curato fanno di questa nostra prima esperienza da Matilde un'occasione da ripetere senz'altro.
Il conto è assolutamente in linea con tutto il resto.
Pregevole!