Il ristorante Le Arcate è stata un’autentica sorpresa! È vero: siamo arrivati di lunedì sera, non certo il giorno più affollato della settimana, per un locale. E quindi abbiamo avuto servizio e cucina completamente a nostra disposizione… Ma, al di là del momento fortunato per me e mia moglie, tutto ciò che abbiamo vissuto in quelle ore è stato davvero molto bello e buono.
Innanzi tutto un servizio cortese, cordiale e sempre molto attento. La cucina è ottima, i piatti sono semplici ma tutti ben eseguiti, con grande rispetto per la materia prima e le cotture.
Ottima la tartare con tartufo nero e anche la frittura dei carciofi in pastella. Molto puoi i primi: sia io, sia mia moglie abbiamo preso dei ravioli di porcini burro e salvia con tartufo. Per secondo un’eccellente tagliata e delle sarde a beccafico per mia moglie. Dessert eccellenti: la mela caramellata ai frutti rossi con crema alla vaniglia è stata, a detta di mia moglie, la migliore che avesse mai mangiato!
Io ho trovato davvero molto golosa la crema catalana con caramello e croccante.
iI prezzi sono ottimi e comunque molto interessanti, per essere in provincia di Varese.
Il locale è molto grazioso, forse leggermente demodè ma, devo dire, a me non dispiace questo tipo d’atmosfera. Tra l’altro, ho apprezzato moltissimo l’ingresso separato dalla sala, in modo che i commensali non siano disturbati dal viavai dei clienti e dagli spifferi d’aria…
La carta dei vini non è vastissima (cosa che tra l’altro approvo, in un locale di questo tipo), ma le bottiglie sono scelte con molta cura. I ricarichi sono corretti, considerate le etichette (noi abbiamo preso un Pinot Nero di Elena Walch a 35 euro).
Insomma, un’ottima esperienza, davvero inaspettata. Grazie di cuore!
Giorgio di Cucino di Te
.
03 Dicembre 2024
10,0
AN EXCELLENT EXPERIENCE FROM ALL POINTS OF VIEW
The Le Arcate restaurant was a real surprise! It's true: we arrived on a Monday evening, certainly not the busiest day of the week for a club. And so we had the service and kitchen completely at our disposal... But, beyond the lucky moment for my wife and me, everything we experienced in those hours was truly very beautiful and good.
First of all, a courteous, friendly and always very attentive service. The cuisine is excellent, the dishes are simple but all well executed, with great respect for the raw materials and the cooking methods.
The tartare with black truffle and the fried artichokes in batter are excellent. The first courses were very good: both my wife and I had ravioli with porcini mushrooms, butter and sage with truffle. For the second course, an excellent steak and sardines for my wife. Excellent desserts: the red fruit caramelized apple with vanilla cream was, according to my wife, the best she had ever eaten!
I found the creme brulee with caramel and crunchy really delicious.
The prices are excellent and in any case very interesting, for being in the province of Varese.
The place is very nice, perhaps slightly outdated but, I must say, I don't mind this type of atmosphere. Among other things, I really appreciated the separate entrance from the room, so that diners are not disturbed by the comings and goings of customers and drafts...
The wine list is not very extensive (which I also approve of in a place of this type), but the bottles are chosen with great care. The mark-ups are correct, considering the labels (we bought a Pinot Noir by Elena Walch for 35 euros).
In short, an excellent experience, truly unexpected. Thank you with all my heart!
Cucino di Te
.
03 Dicembre 2024
10,0
Raw porcini mushrooms with good parmesan, porcini tagliolini and truffle nothing special, the flavor of the truffle was not noticeable and not even that of the mushrooms, the strongest flavor was that of the butter.
COLD environment, in fact I had to eat with my jacket on!
Good service
Roberta Morax
.
19 Novembre 2024
6,0
Excellent restaurant where you could taste truffles. Honest prices. There weren't many people and, honestly, given the quality of the place I was amazed (at first a little worried)
Fabrizio Schembri
.
02 Novembre 2024
10,0
Really great food, very friendly staff....
mariagrazia pellegrino
.
28 Ottobre 2024
10,0
All very good, we had a mushroom dinner. The lady in the room was very helpful and kind. The only flaw is the smell of fried food that stays with you... it would be worth taking care of that.
We will be back.
Emanuela Muraro
.
08 Ottobre 2024
6,0
Ristorante top per una buona cena a base di funghi. Personale cordiane e prezzo giusto. In autunno e’ il posto ideale per una cena a base di funghi. Tagliolini ai porcini, porcini in pastella, insalata di porcini e l’immancabile risotto!
Pone G
.
04 Ottobre 2024
10,0
Excellent location, small parking and inconvenient access, but as soon as you cross the threshold....... a marvel. The menu is wonderful, with varied and very interesting dishes of the day.
A place with sincere and true flavours, traditional dishes and combinations to discover...
To visit and try ABSOLUTELY!!
Highly recommended!!!
Marco De Crescenzo
.
27 Settembre 2024
10,0
the best Italian food I had in two weeks vacation in Italy! There was enough choice for a vegetarian :) The risotto was perfecto and I still dream about the dessert, will come back!
Trix Berendsen
.
12 Settembre 2024
10,0