Really great dinner! The food is delicious, the place is welcoming and well-kept and the kindness and helpfulness of the owner Emilio are rare. We had a really good time, super recommended!
Bianca Cirrito
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08 Dicembre 2024
10,0
Bella la location, spettacolare la visuale sul Monferrato. Bello l'arredo. Servizio corretto e ben gestito. ottimi i piatti. spettacolare la ruota dei formaggi. Bene la carta dei vini.
Martina Gibba
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17 Novembre 2024
8,0
Il profumo che si sente appena entrati in sala tranquillizza immediatamente i nostri sensi, siamo sicuri che mangeremo bene da Emilio, grande affabulatore, grande esperto, grande appassionato.
Bergolo, il bellissimo borgo di pietra dove si trova la trattoria, è nella parte sud est delle Langhe ed è parecchio “isolato”, questo permette, evitando i fine settimana ed i periodi festivi, di non trovare grande affollamento in sala, per il nostro piacere, un po’ meno per quello di Emilio.
Una proposta culinaria molto tradizionale nella declinazione, molto meno nella esecuzione dei vari piatti, dove si sente, si percepisce profondamente la qualità delle materie prime, e la precisione perfetta delle cotture, unite a sapienza ed abitudine a dare il massimo. Ed il risultato c’è tutto, non c’è dubbio che la chiocciolina dello Slow Food, che ha da sempre, non è un riconoscimento da esibire, ma un target da mantenere, da migliorare.
Abbiamo fatto delle cene “semplici” di due portate più antipasto o dessert. Sia che si trattasse di fiori di zucca fritti su una purea di zucchine combinati con dei fiori molto coreografici o l’ovetto col prosciutto fritto ed il tartufo nero, o delle più sostanziose Mezzelune verdi ripiene al Serass del fen, o dei tajarin ai porcini, o dei Macarun del Fret al ragout di salsiccia, del sottofiletto impanato e fritto, del coniglio al timo, dello stinco impanato e fritto, fino ai deliziosi, ma veramente deliziosi formaggi, per non parlare dei pani fatti in casa di una bontà assoluta, tutto era ottimo… ma cos’è questo, il Paradiso? No è una trattoria di persone, di gran lavoratori perbene che alla passione aggiungono rispetto per i loro clienti, li coccolano e li fanno mangiare in modo paradisiaco!
Emilio come vini ci ha proposto un Nebbiolo Gavarini di Elio Grasso, elegante, leggero, modaiolo; ho apprezzato di più la sua indicazione per un Barbera di Anna Maria Abbona, il Cadò, un Barbera appunto con un 30% di Dolcetto che gli conferisce morbidezza e rotondità, affinato in legni grandi e poi in legni piccoli.
Visto che dormivamo lì, ne abbiamo approfittato per berci un paio di grappe: ho trovato molto interessante la Branda 43, una grappa di Barolo morbida ed intensa, della distilleria Castelli Giuseppe di Cortemilia, un paese lì vicino; un po’ meno la più pregiata Mongovone di Elio Perrone, distillato di Barbera che con la sua cinquantina di gradi, a mio avviso ne ammazzava il gusto, sicuramente ha ammazzato me!
La tanta onestà che utilizza in cucina, Emilio la riserva anche al conto: un rapporto prezzo/qualità stratosferico!
Luigi M
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11 Novembre 2024
10,0
I ate at the Ristorante in the evening. I found the dishes (pasta, then rabbit and vegetables) good, not exceptional. The service ditto. In my opinion, price/performance is also average.
Heinz Brunner
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28 Agosto 2024
6,0
It's not only a magnificent and delicious restaurant it's a food experience!
The food is the perfect mix between traditional of the territory and art! Every plate is a result of an idea perfectly expressed and perfectly done by the chef and the daughter. If you are in, or near, the Langhe area you have to try this restaurant, also because the view is breathtaking and the staff in very kind and friendly. In addition there is also the possibility to sleep there in the available rooms for a night of peace.
Edoardo Pastorino
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25 Agosto 2024
10,0
I didn't try the hotel, but fortunately I tried the fantastic restaurant again after too long a time.
Catering in the Alta Langa requires infinite passion and great tenacity. Today, thanks to these courageous and far-sighted dreamers, tourism has arrived, travelers seeking quality, uncontaminated landscapes, tranquility, hospitality, unique typical products. After the first Swiss and Dutch were fascinated by the stone houses, the terraces, the Marin wind that comes from nearby Liguria, today there are many who love these places. Bergolo, thanks to heroic mayors who have consistently kept the historic core intact and taught locals and tourists a taste for beauty and cleanliness, to conserve and keep intact the beautiful stone buildings amidst the flowers and pastures, is undoubtedly one of the most attractive and livable villages of all the magical Alta Langa. And a stop at Bunet is worth the trip. Emilio welcomes you in the treasure chest built little by little with taste and class research in architecture and furnishings. Sober lines, the right balance of pieces of furniture from the past, the stone used in moderation even inside, the natural arch and the spaces to admire the unique landscape. The food is dreamlike, carefully prepared dishes, right times, high class wines... We enjoyed a fresh appetizer with melon combined with a Langhe version of ham, a light and appetizing dish of stuffed courgettes, a classic for hot summer days, followed by a fantastic first course of strictly homemade pasta using the fret, a rediscovery of ancient traditions, with a summery sauce of great balance and flavor. Reluctantly we gave up the large trolley of strictly artisanal and local cheeses, emblem of the restaurant and the territory and we opted for a dream dessert all accompanied by the wines of Angelo Ferrio, the legendary CaRossa di Canale, the Arneis Merica 2023 with its beautiful minerality and the elegant Audinaggio Valmaggiore 2020, the cru par excellence of the Nebbiolo del Roero. A meal that will remain in your mind for a long time, for the quality, the beautiful and cheerful company and the great quality of the food. Super recommended. We will definitely be back very soon. Thank you Emilio for keeping the helm of excellence and hospitality high and steady
Remo Bertello
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12 Agosto 2024
10,0