If you want to discover a typical Bolognese tavern, this is the right place.
Important cellar, traditional dishes and more. The crostini, gold-drop tagliatelle and truffle egg are absolutely worth trying.
Michela Lombardo
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07 Marzo 2025
10,0
Very nice tavern, at the same time simple and well-kept, places like this are unfortunately increasingly rare. Excellent cuisine: I had a roast beef to perfection but the menu is really inviting, in full Emilian tradition for both the first and second courses. I return after a year (I'm from Turin) and I confirm that the dishes are excellent: the tagliatelle with white ragù were superb. Impeccable service. Now if I come to Bologna I try to sleep in the area so I can eat at Becco di Legno which is a guarantee of goodness and friendliness!
Luca “Luca B.” B.
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07 Marzo 2025
10,0
Spectacular food in a typical setting, friendly and welcoming staff. An experience that I highly recommend to lovers of good food! Very good wine, go there!
elena sguotti
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06 Marzo 2025
10,0
Very good Italian food. Although the interior is inconspicuous, excellent regional home cooking. Prices are much lower than in the old town. Good regional wine. I recommend!
Magda L
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15 Febbraio 2025
10,0
I enjoyed the dishes of the day, especially the black cheese and pepper tortelloni. Simple and courteous family environment. The historic tavern of the neighborhood, with various signs of the times. I also appreciated the fact of spending a quiet evening, being able to converse with whoever was in front of me, which is not a given in overly crowded places.
Lorenzo Bitti
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06 Febbraio 2025
8,0
Authentic place. I breathed the old Bologna. I can only recommend it!
Luigi Valli
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16 Dicembre 2024
10,0
Old style trattoria with typical Bolognese cuisine..place remained as it was 30 years ago..genuine home cooking.
ELISA
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03 Dicembre 2024
8,0
Always a certainty of satisfaction
Appetizer crostini
Tagliatelle with meat sauce and black tortelloni with cheese and pepper
Excellent sangiovese
And to finish on a tender sweet note with mascarpone and crème brulé
We can't wait to go back
Manlio Pastore
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25 Novembre 2024
10,0
E' VERAMENTE UN TUFFO NEL PASSATO, UNO DI QUEI POSTI CHE RESISTE ALLA GLOBALIZZAZIONE E AI GUSTI DELLE NEXT GEN... PECCATO PERO' CHE OLTRE ALLA BELLISSIMA COPERTINA DI QUESTO LIBRO DI STORIA, CI SIANO PAGINE MANCANTI... IL MENU E' TRADIZIONALE MA POCO CURATO, IL LOCALE E' RETRO' MA ABBANDONATO A SE STESSO, LE PORZIONI SONO RISICATE, L'ASSORTIMENTO DEI VINI E' ESOSO E SCADENTE ED ALLA FINE IL RAPPORTO QUALITA'/PREZZO NON TI INVOGLIA A TORNARE IN QUESTO POSTO, CHE INVECE ANDREBBE PRESERVATO E CONSERVATO PER ALTRI 65 ANNI
pablitoboy76
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05 Novembre 2024
6,0
In una calda serata bolognese, provo a chiamare in questo posto in cui non ero mai stato..giorno di riapertura post ferie! Osteria Bolognese (B maiuscola a proposito), attendendo il tavolo faccio una piacevolissima chiacchierata con un signore al tavolo all'entrata..Cibo, vino, ambiente, staff, servizio, tempistiche..tutto assolutamente Perfetto! Sicuramente ci tornerò più e più volte... Infine scopro che quel signore all'entrata è il proprietario quindi ancora un'altra nota positiva a queste Osteria, a queste persone..
stetugno
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29 Settembre 2024
10,0