Se cerchi un luogo familiare abbinato a del buon cibo….. sei nel posto giusto!!!!
Per noi seconda esperienza in un mese, e si è confermata l’accoglienza professionale e famigliare
Qui si può gustare una cucina casalinga e curata, con piatti tradizionali e alcuni rivisitati.
Ottima la carta dei vini e anche le birre artigianali proposte. Si nota una valorizzazione dei prodotti locali. Dispone di un comodo parcheggio.
Il bagno pulito ed organizzato di tutto con un attenzione particolare agli ospiti più piccini.
Ottimo il rapporto qualità- prezzo.
In conclusione: non privarti di una bella esperienza.
N.B. Siete a ridosso di 2 laghi Maggiore e Mergozzo.
Federica M
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02 Marzo 2025
10,0
Always nice to come back to you
Serena Perletti
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24 Febbraio 2025
10,0
Excellent restaurant, welcoming location, colorful environment with cute lights and lots of chickens (obviously ornamental) that brighten up the environment, crates of bottles of wine, a colorful and relaxing place. Run by two twins since 2007, a tavern where you can enjoy Piedmontese, but also Sicilian, dishes. home cooking, made of traditional dishes with authentic flavours. Simple things, which reflect a bit of what they are, without too many frills and cooked in the healthiest way possible.
They use 0 km vegetables and greens and carefully select the raw materials. Their strong dishes are bagna cauda, spaghetti alla carrettiera, cockerel, Argentine steak and mixed fry. And finally the desserts, all homemade and with genuine ingredients.
There are also several proposals for vegetarian and vegan dishes.
The place has been certified AIC since 2017 and is therefore safe for customers who have problems with gluten. Particular attention is paid to all the customers' allergies and intolerances.
We tasted excellent black ravioli with salmon and saffron ricotta, as a second course sea bass in an almond crust with sautéed vegetables, excellent desserts, a citrus fruit pudding with chocolate flakes, sorbet with berries and myrtle!
The wine list is rich, I tasted a particular wine, the Lucino D.O.C. (Erbaluce) Barbaglia delle Colline Novaresi, an expressive and territorial Piedmontese white wine. It is fresh, young and light, characterized by a vibrant freshness, by aromas of white flowers, yellow fruit and citrus fruits and by a graceful, elegant and drinkable taste. A white note of limestone embellishes the whole.
GRAPES: 100% Erbaluce
PRODUCTION AREA: Cavallirio (NO)
SOIL: Clayey-limestone
HARVEST: In September
VINIFICATION: Soft pressing at 0.5 atm, fermentation in steel tanks at a controlled temperature of 18-19°C
REFINEMENT: 6 months in steel tanks. The wine is bottled in the spring following the harvest
ORGANOLEPTIC NOTES: More or less intense straw yellow color with greenish reflections. Fragrant, delicate aroma, notes of acacia. Slightly bitter and savory to the taste
FOOD PAIRINGS: Appetizers, first courses, fish, white meats and low-fat cheeses.
Serving temperature: 8-10°C
ALCOHOL CONTENT: 13% vol.
In conclusion, excellent experience, well-trained and friendly staff, normal portions, price appropriate to the quality of the products served!
Definitely worth returning to enjoy other dishes!
Thank you!!!
Valter Comaschi
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23 Febbraio 2025
10,0
Ottimo ristorante, accogliente location, ambiente colorato con simpatiche lucine e tante galline (ovviamente ornamentali) che rallegrano l’ambiente, cassette di bottiglie di vino, un locale colorato e rilassante. Gestito da due gemelle dal 2007, un'osteria dove gustare piatti piemontesi, ma anche siciliani. una cucina casalinga, fatta di piatti della tradizione, dai sapori autentici. Cose semplici, che rispecchiano un po′ quello che sono, senza troppi fronzoli e cucinate nel modo più salutare possibile.
Utilizzano verdure e ortaggi a km 0 e selezionano con cura le materie prime. I loro piatti forti sono la bagna cauda, gli spaghetti alla carrettiera, il galletto, la tagliata argentina e il fritto misto. E per finire i dolci, tutti fatti in casa e con ingredienti genuini.
Ci sono anche diverse proposte di piatti vegetariani e vegani.
Il locale certificato AIC dal 2017 e quindi sicuro per i clienti che hanno problemi con il glutine. Particolare attenzione è rivolta a tutte quelle che possono essere le allergie e le intolleranze dei clienti.
Abbiamo degustato degli eccellenti ravioli neri di salmone e ricotta allo zafferano, per secondo branzino in crosta di mandorle con verdure spadellate, ottimi i dolci, un budino agli agrumi con scaglie di cioccolato, sorbetto ai frutti di bosco e mirto!
Ricca la carta dei vini, ho degustato un particolare vino il Lucino D.O.C. (Erbaluce) Barbaglia delle Colline Novaresi, un vino bianco piemontese espressivo e territoriale. E' fresco, giovane e leggero, contraddistinto da una vibrante freschezza, da profumi di fiori bianchi, frutta gialla e agrumi e dal gusto leggiadro, elegante e beverino Una nota bianca di calcare impreziosisce l'insieme.
UVE: 100% Erbaluce
ZONA DI PRODUZIONE: Cavallirio (NO)
SUOLO: Argilloso-calcareo
VENDEMMIA: In settembre
VINIFICAZIONE: Pressatura soffice a 0,5 atm, fermentazione in vasca di acciaio a temperatura controllata 18-19°C
AFFINAMENTO: 6 mesi in vasche d'acciaio. Il vino è imbottigliato nella primavera successiva alla vendemmia
NOTE ORGANOLETTICHE: Color paglierino più o meno intenso con riflessi verdognoli. Profumo fragrante, delicato, note di acacia. Leggermente amarognolo e sapido al gusto
ABBINAMENTI GASTRONOMICI: Antipasti, primi piatti, pesce, carni bianche e formaggi magri.
Temperatura di servizio: 8-10°C
GRADO ALCOLICO: 13% vol.
In conclusione ottima esperienza, personale preparato e cordialissimo, porzioni nella norma, prezzo adeguato alla qualità dei prodotti serviti!
Merita sicuramente di ritornare per apprezzare altri piatti!
Grazie!!!
Valter Comaschi
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23 Febbraio 2025
10,0
Very nice place. The managers are very nice and the food is truly worthy with a well thought out menu. Very attentive to intolerances, there are many vegan and vegetarian dishes. Spectacular desserts.
Federica Del Corno
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19 Febbraio 2025
10,0
Nice discovery on the lake near Verbania. Good cuisine with particular attention to food intolerances and also a choice for vegetarians. Congratulations to the guys in the room.
franco p.7
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19 Febbraio 2025
8,0
Good morning everyone, on 2/2/2025 I was with my company of 18 people, a fabulous lunch, the choice for all tastes, the LADY, a person of uncommon kindness, thoughtful, nice with the birthday boy who was 84 years old, and with all of us, I advise you to go, it's really worth it, have a good day everyone
Renato Valnegri
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17 Febbraio 2025
10,0
The smoking chicken is a place of the soul, where the two twin owners, one in the kitchen and one in the dining room, know how to make you feel at home, in the family.
In the dishes there is "the care that is taken in cooking as in the people you love": carefully prepared dishes, exciting in their simplicity, freshness, and richness of flavours, where attention to the dishes enhances colours, aromas and tastes.
In the room, a cordial, professional informality makes you feel like you are among friends, where speed, courtesy and kindness give a taste of serenity and the desire to return.
A nice wine list presented with kindness, competence and a good dose of complicit informality, always puts you at ease from starters to desserts.
Truly beautiful, full experience.
Thank you.
We'll see each other again.
Heartfelt congratulations.
Carlo Feruglio
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16 Febbraio 2025
10,0
Great little place with kind staff. Very attentive to gluten- & lactose intolerant guests.
Food is great. Bathroom very clean.
We’ll be back. Grazie
Charlotte Fava
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30 Gennaio 2025
10,0
Greeted with smiles and a lot of kindness. Excellent food, well prepared, fresh: a real pleasure. We will be back!
a b
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24 Gennaio 2025
10,0