Simple and elegant restaurant at 2 steps away from the Lido beach of Fano. The outside facade of the hotel doesn’t represent properly the lovely restaurant inside the building. Very attentive service and incredibly fast. Everything starts with a great selection of amuse buche that includes small bites of different fish including amberjack, grey gurnard and mackerel, accompanied by a glass of bubbles. Then the bread comes, variety of homemade whole wheat flour delicacy and breadsticks. You gotta dip a bite into the Evoo. We tried the crudo, steam crustaceans, brodetto (it was the first day of brodetto feast) and turbot with artichoke. The last one was slightly disappointing as it came not even 100 gr of fish with a poor quarter of artichoke. A portion that would have been acceptable for a set menu not for a la carte. We finished with la “moretta fanese” and a generous “piccola pasticceria” by the chef.
Very good value for money and highly recommended if you are in the area.
(Bill is very reasonable: 70 euro for person including 2 bottles of Pinot Bianco)
Tasted&rated
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31 Maggio 2025
10,0
Excellent restaurant, very fresh and well presented fish
Attentive and competent staff
Relaxing atmosphere with sea view and refined
Susanna Salvadori
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21 Maggio 2025
10,0
Excellent. Very good service and very good quality food.
Bayla
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18 Maggio 2025
10,0
Beautiful discovery. I ate very well and it is definitely recommended
Eleonora Martini
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09 Maggio 2025
10,0
Wonderful experience, amuse bouche and aperitif with a glass of cremant as soon as we arrived, then we chose the famous and excellent brodetto, followed by tagliolini with the broth sauce to finish a plate with mini portions of the different desserts on the menu, preceded by a pre-dessert and other sweet goodies with coffee. Very refined atmosphere, Michelin star cuisine and service. Not a demanding account at all
Francesco Bellafronte
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04 Maggio 2025
10,0
We ate well but honestly I expected more attention to detail
Giancarlo Cocci
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02 Maggio 2025
8,0
Overlooking the Ponente beach, Il Galeone combines the pleasure of a sea view with impeccable fish cuisine. The veranda is its strong point, while the interior, although welcoming, deserves a refresh. On the table, quality dominates: fresh fish, refined dishes, superlative bread. Attentive service and an honest bill complete an experience that makes it one of the best fish restaurants in the city.
Bog Carmen
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29 Aprile 2025
10,0
Everything perfect, both hospitality and food. Compliments!!
Giulia Paiardini
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29 Aprile 2025
10,0
Tornato a distanza di un anno in questo ristorante, praticamente sul lungo mare di Fano. Facilità di parcheggio e confermo la calda e cortese accoglienza del personale. Siamo stati nella veranda vista mare che ho ritrovato molto elegante e rilassante. Innanzitutto sottolinerei la professionalità di tutto il personale, piacevolmente giovane ed entusiasta del lavoro. Il Benvenuto della cucina è stato un ottimo inizio di pranzo, accompagnato da una serie di diverse tipologie di pani, molto buoni ed intriganti. Abbiamo poi preso diversi piatti, tutti davvero riusciti e con porzioni più che giuste anche considerando l'alto livello nella qualità e nel servizio. Menzione particolare per i deliziosi crostacei al vapore, gli equilibratissimi cappelletti cacio e pepe, e i gustosi tortelloni ripieni di spigola e gamberi. Nota di merito anche per il fritto, abbondante e leggero. Qualità del pesce ottima, abbinamenti tutti riuscitissimi ed equilibrati, la mano dello Chef è davvero notevole! Tutti i commensali super soddisfatti. Prezzi assolutamente corretti. Bravissimi e spero possiate continuare così.
silla03
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24 Aprile 2025
10,0
Recensione di questo piccolo grande miracolo culinario...
Appena si arriva, si é accolti in maniera professionale e piacevole dallo Staff che ci prende i cappotti e ci accompagnano al tavolo.
Una volta seduti, un ragazzo straordinariamente bravo, serio, professionale ed amante indiscusso del lavoro che fà inizia a presentarci questo autentico viaggio nel gusto che stà iniziando....
Ogni piatto, o per meglio dire, ogni tappa di questo percorso é illustrata sapientemente dallo Staff che, oltre spiegare cosa si stà per gustare, spiega anche i metodi di cottura rendendo il tutto ancora più affascinante....
Una bravissima Ragazza inoltre ci allieta consigliandoci un ottimo vino da abbinare a questo percorso...
Per quanto riguarda il gusto....bhé...che dire....lo Chef Marco Vegliò vi farà veramente viaggiare con sapori, profumi e viste sprigionate dalle sue opere d'arte impiattate sapientemente..
É davvero un'esperienza che consiglio, perché ne uscirete sicuramente felici...
Grazie di cuore a tutto lo staff per la meravigliosa serata!
matteo c
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29 Marzo 2025
10,0