16/03/2024: The environment is very welcoming, clean and familiar. The staff is pleasant and smiling.
Good food, we took as a starter (the only one there is) sambussa with lentils (there was also meat but we didn't prefer it) really very good and slightly spicy. As a main course beef zighinì and beef spris with peppers and onion obviously served with typical bread (consistency of crepes but without eggs and sugar). Having never eaten Eritrean food, I don't have a yardstick for comparison but honestly I liked it even if it was spicy (I never eat spicy), it was all very tasty and the fact of leaving the comfort zone of cutlery and etiquette makes it even better.
We then concluded with the tasting of all 3 desserts available: Baklava, Basbusa and Kunafa, all wonderful!
However, we didn't finish our main course because even to the eye it seemed small but it was very substantial and so we were satisfied quickly.
However, an experience worth trying!
10/03/2024: Il ristorante offre cucina eritrea e, per chi non lo sapesse, si mangia con le mani.
Vedrete questi grandi piatti messi al centro della tavola: dovete sapere, infatti, che tutte le ordinazioni di una stessa tavolata vengono servite tutte insieme in questi grandi piatti, appunto. Con le ovvie ripercussioni sui tempi di attesa del servizio (considerate almeno 50 minuti di attesa).
Mangiare in questo modo mi piace tantissimo perché da un senso di convivialità davvero unico. E poi, il bello è anche che ciascuno ordina quello che lo incuriosisce in modo da assaggiare un po' di tutto, no?
Personalmente, vi consiglio di prendere il "Hwishwas", zighini misto manzo e agnello, e il "pris rosso", molto piccante. C'è un'unica scelta di antipasto: sambossa di carne oppure di ceci.
Il prezzo è onesto: in 4 persone abbiamo speso 25€/testa. Accettano pagamenti con carta di credito o Satispay.
Il bagno era molto sporco e solo per questo motivo questo ristorante non ha ottenuto il massimo dei voti.