Newly starred in Campania (well deservedly so), but with a long tradition, which is proposed well outside the usual tourist routes, which would be enough to highlight the passion for cooking beyond the commercial operation.
Salvatore Avallone offers essential cuisine, a perfect combination of apparent simplicity and innovation, with some "oriental" touches wisely placed, which never distort the flavor of the ingredients, but rather enhance them. Summarized in a comment by Federica, precise and prepared Maitre Sommelier of Cetara: "We present what we know how to do".
There are two tasting menus available, basically seafood and meat, which vary by season, both very interesting (so a second visit is almost "obligatory").
Extensive wine list, with ample space for local and Italian wines in general, and with a good number of foreign wines.
Few tables in the room, good separation and intimate environment: the furniture and tableware are commendable.
Prices in line with a starred restaurant.
Although it does not have a private parking, it is not difficult to find a place in the area if you arrive by car.
An absolutely recommended restaurant, which is also worth a detour to visit.
ARCTiC ITA
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18 Maggio 2025
10,0
Al bel palazzo esterno si contrappone un ristorante nella sostanza piccolo: con una saletta con due tavoli un po' troppo contigui (e rivolti) all'entrata, dove abbiamo mangiato, più una sala più grande con un tavolo che ci è parso da 12/14 circa.
Locale però bello e tenuto bene, il servizio - ad esclusione dell'interazione personale - ottimo.
Ci ha purtroppo servito al tavolo una persona spiacevole e scostante (a volte è meglio pagare un estraneo, per certi ruoli, perché fama e premi possono far emergere lati di sé in precedenza sconosciuti o sopiti), mentre lo chef, che si è presentato, è, di contro, una persona gentile, sorridente e disponibile.
Abbiamo mangiato complessivamente bene, nel menù da noi scelto eccellevano la pasta mista in ristretto di astice affumicato, il pane "fatto in casa" ed alcuni dolci.
Ma in un ristorante stellato, per ritornare, occorre anche quello che è mancato, di cui sopra.
Viaggiatore_Gourmet
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02 Maggio 2025
8,0
Everything perfect, from the welcome to the food. Federica welcomes you and pampers you throughout the entire journey. Researched products.
Rosa Paciello
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27 Aprile 2025
10,0
La degustazione è molto particolare. . La consiglio a tutti Dal pane all’Entre’ .. il maritozzo era fantastico. . Ma la pasta mista mi ha coinvolta con tutti i sensi dall’olfatto al sapore ..un equilibrio perfetto di sapori ed ingredienti che lo chef ha saputo gestire con grande professionalità. I dolci sono squisiti ed ho apprezzato la compagnia professionale del servizio in quanto ci è stato spiegato tutto il percorso con semplicità e simpatia oltre che con grande accoglienza. .
ADELE1275
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21 Marzo 2025
10,0
A truly exceptional experience, you can feel and see so much passion and refinement in what you bring to the table, congratulations, keep up the good work.
Alberto Trabucco
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02 Marzo 2025
10,0
Exceptional food & service! It was such a pleasure to have dinner at Cetaria last night!!
Chef patron Salvatore Avallone is super talented, he brings out the very best in fresh, seasonal produce with his wonderful menu. A real culinary masterpiece!!
Angela & Liam xx
Exceptional food and service It was a real pleasure to dine at Cetaria last night!!
The chef patron Salvatore Avallone is a true talent and offers us the best of fresh and seasonal products with his wonderful menu. A true culinary masterpiece!!
Angela and Liam xx
Angela, North London
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19 Gennaio 2025
10,0
The chef's cuisine is truly top.
One of Salerno's!
The price is honest, but when a change is announced it is always good to say if the price changes!
Congratulations for everything. Until next time.
Pascquale Gallo
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24 Dicembre 2024
10,0
We recently discovered this little jewel of catering full of twists in the creation and presentation of unique and sublime creations 👏🏼👏🏼👏🏼
Marina Del Priore
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26 Novembre 2024
10,0