Since transparency is not a quality of the place, I will highlight it for anyone who will read this review: if you notice at the end of the online menu (right at the end, after the side dishes)😂 it says that in order to eat here it is necessary to consume at least 2 brought per person (MANDATORY) to be able to "taste all the flavors of the restaurant", which however happens in August (the month most frequented by tourists) and can only be chosen from the most expensive dishes (starter, first and second course, excluding dessert and contours). The bad thing is that in addition to not having noticed it, the waitress "rebuked" us in a visibly annoyed way (even though I had only pointed out that I hadn't noticed this rule and I wasn't hungry), so I was then forced to take a plate more (which I have left over obviously). The dishes are however discreet, in some like the egg (appetizer) however flavors such as cheese stand out, while a positive note was the tasty bacon in the carbonara.
Giulia Turrini
.
20 Agosto 2024
6,0
Everything was truly perfect, the service, the location, and of course the food
Roberta C
.
16 Agosto 2024
10,0
Impeccable service! Warm and friendly hospitality!
N S
.
16 Agosto 2024
10,0
Owners were super nice and good was excellent.
Guilford Boys Hockey Boosters
.
06 Agosto 2024
10,0
Extremely nice restaurant. Only went for a few appetizers and drinks but service was very welcoming !
Frank “Frankie”
.
30 Luglio 2024
10,0
Such a unique experience for authentic Sicilian food in Rome!! Ellio the owner was great along with Kleopatra!! That you for the experience!!
Jeff Proctor
.
28 Luglio 2024
10,0
Un pezzo di Sicilia nel cuore di Roma. Da segnalare per bontà gli spaghettoni con la muddica e gli involtini di pesce spada. Decisamente buoni anche i tagliolini alle vongole veraci con crema di pistacchi di Bronte. Ottima la caponatina. Professionale, cortese e attento il personale. Bella la sala. Prezzi un po' sopra la media ma ampiamente compensati dallo sconto di The Fork correttamente applicato.
Ci sono tornato più volte e continuerò a farlo.
vincentnov63
.
12 Luglio 2024
10,0
Location a bit outside the most trafficked road, you will not bump into it unless you know the address. However this give more a quite and relaxed atmosphere. Nice welcome, spacious place, good soft music and light. Excellent overall atmosphere.
The menu is well designed with a clear Sicilian emphasis. The dishes are extremely well presented and with great sprout of creativity. Top attentive service, great familiar feeling. With the The fork offer it becomes a great value for the overall experience and food quality. Not to miss.
Gino
.
29 Marzo 2024
10,0
Fabulous Sicilian food, excellent service. No other words needed. Highly recommended
Cristian
.
22 Marzo 2024
10,0
L'ambiente è accogliente, ma un po' anni '80: sarebbe da rinnovare nei colori e sarebbero da togliere i contenitori disordinati che si intravedono dietro il bancone del bar. Il menu (un po' complicato da scaricare con il QR) comprende piatti siciliani ma strizza l'occhio anche a qualche ricetta romana. Non capiamo perché nel menu non siano inseriti i vini siciliani; per fortuna la gentile cameriera Kleopatra (il servizio è in generale molto buono, i ragazzi sono tutti gentilissimi e solleciti) ci ha consigliato un Insolia davvero profumato che si è abbinato perfettamente ai piatti scelti. Cibi provati: "a muddica" (spaghettoni con alici, finocchietto selvatico, pinoli, praticamente una rivisitazione della pasta con le sarde, molto buona ma un po' asciutta), spaghettoni con vongole e crema di pistacchio, ottimo abbinamento, involtini di pesce spada (troppo cotti, ripieno amalgamato male che non faceva riconoscere i sapori), "Sicilia orientale fusion" (tartare di tonno con sesamo e agrumi, buona ma dejà-vu), frittura di calamari e alici, molto ben cotta e leggera ma arrivata in tavola un po' fredda, patate arrosto e caponatina. Non abbiamo assaggiato i dolci, ma abbiamo concluso con un amaro della casa a base di cardo, arancia e zenzero, un ottimo mix dal sapore gradevole ed equilibrato. Conto sui 60 euro a persona, un po' caro ma giustificabile per il menu e per la location, al centro di Roma, dietro piazza Nicosia.
Nel complesso una cena discreta ma si potrebbe migliorare.
Un bonus, secondo noi importante anche se spesso sottovalutato: servizi igienici in perfette condizioni e pulitissimi.
Giuseppe_Monica
.
10 Marzo 2024
6,0