Splendid family experience, we ate traditional dishes, strascinati expo, and Dolomite lamb in a modern version, an explosion of taste. As an appetizer we took the sublime podolica tartare. The service is generous, the guys are kind, helpful and patient.
Angela Bochicchio
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26 Agosto 2024
10,0
Gourmet cuisine with a reference to tradition, an unparalleled culinary experience enjoyed in a sober and refined environment at the same time. Highly recommended 🤩
Marianna Scavone
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24 Agosto 2024
10,0
Excellent welcome and very tasty dishes
Rosa Carbonaro
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22 Agosto 2024
8,0
Osteria in the heart of one of the most beautiful villages in Italy, with a large internal room and panoramic balcony.
Quality food, with an eye on local traditions, which are exalted and handed down with passion.
Sublime and refined wine cellar.
The only small note: some inaccuracies in the service, but all in all on a day in full season and with a full restaurant I think it could be accommodated.
Overall 5 stars deserved, congratulations!
Omar Fumagalli
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21 Agosto 2024
10,0
I had the pleasure of having lunch at Il Becco della civetta and I must say that it was an extraordinary experience. The welcoming and refined atmosphere, perfect for a special day. The menu offers a variety of delicious dishes, prepared with fresh, high-quality ingredients. I tried the black pig, which was simply divine: well-balanced flavors and impeccable presentation. I highly recommend anyone to visit, whether it's a special occasion or a family day out.
Maria Abbate
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21 Agosto 2024
10,0
Excellent and refined food, very friendly and helpful staff. Beautiful view of the surrounding landscape.
Alessandra Bandel
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20 Agosto 2024
10,0
La cucina lucana è contadina, fatta di semplicità. Qui si ha la fortuna di vedere la tradizione esaltata da piccoli tocchi di creatività e grande maestria che ne esaltano l'essenza senza sfociare in goffi tentativi gourmet senza capo né coda, come sempre più spesso accade per seguire le mode del momento.
I prezzi sicuramente più alti della media risultano quindi giustificati dalla qualità degli ingredienti e la cura nella loro preparazione che viene presentata nei piatti.
La nostra è stata cena completa dall'antipasto al dolce (a la carte, ma sono presenti anche dei menù degustazione) e tutto è risultato perfettamente coerente con le alte aspettative che si riservano a questo locale per la fama e la nomea che ha in zona.
Tra tutti i piatti che abbiamo ordinato sicuramente i ravioli, l'agnello e il baccalà meritano una menzione speciale. Piatti che da soli meriterebbero un "ci tornerei per", superlativi. L'agnello in particolare è stato uno dei migliori mai mangiati: porzione abbondante, cottura e sapore perfetti. Altra menzione per i "maccheroni" (pasta fatta in casa) conditi con il ragù tradizionale di queste parti. Avevo voglia di risentire i sapori dell'infanzia, della nonna, dei pranzi della domenica, ormai ricordi per me che vivo da anni fuori regione. Pasta molto spessa e callosa, cottura perfetta, sugo ottimo con odori ben dosati che celano il tocco dello chef e che fanno distinguere il piatto dal "solito" ragù, seppur ottimo, che si può mangiare quasi ovunque da queste parti.
Carta dei vini ampia, per tutte le tasche e gusti, con fortissima presenza delle migliori cantine lucane.
Riassumendo un ristorante dove vedere la tradizione finalmente nobilitata che ti fa pensare di non aver mangiato "le solite cose" e di aver fatto una esperienza sicuramente appagante e da ricordare. Un regalo, una chicca in una regione che spesso riesce a offrire buone trattorie, cucine casalinghe, ma che raramente vede ristorazione di alto livello con i piedi ben saldi nella tradizione contadina senza inutili mode gourmet.
ilkonte80
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19 Agosto 2024
10,0
We had dinner and breakfast at Becco della civetta. It was an incredible experience.
Let's go in order: as soon as we set foot in the restaurant we felt welcomed, it immediately appeared to us as a familiar place. Thanks to the staff, who accompanied us by the hand on this journey of taste. The dishes, in addition to being aesthetically pleasing, are exquisite. A "simple" poached egg with truffle turned into an explosion of pleasure, because chef Maria Antonietta Santoro - who we met at the end of the evening - has an inordinate care for the ingredients, as well as having golden hands . Not happy, we returned for breakfast and tasted croissants, donuts, yogurt and jams made entirely by hand by the chef. Savory breakfast? The sandwiches (also handmade) stuffed with cured meats and cheese were amazing. If you want to have an experience that will remain in your heart (and in your stomach), this is the right place! Well done.
Stefania Ressa
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17 Agosto 2024
10,0
Mid-August lunch, all good, excellent service, comfortable environment
Carmelina Gioioso
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15 Agosto 2024
8,0
Ottima cena con vista sulle Dolomiti Lucane; piatti superbi, cucinati con amore e maestria; servizio impeccabile (grazie Stefania❤️), ambiente elegante senza essere snob. Menù con ampia scelta (ma mio figlio ha preferito il bis di pasta al ragù -STREPITOSO), noi consigliamo i piatti forti della Chef. Conto più che adeguato, anzi…meno di quanto ci si possa aspettare. Super consigliato🤩🤩🤩
lizzingher
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11 Agosto 2024
10,0