Trattoria dalla Filu In Pietrasanta

7,1

Basado en 546 opiniones encontradas en 2 webs


8.1
8.1
8.1
7.1

tend

63
Di 248
in Pietrasanta
32
Di 142
di cucina Italiana in Pietrasanta

Gestione recensioni

Recensioni Nota
TripAdvisor 448 8
Recensioni Nota
Google 280 8.4
Qui si mangia bene!!! Personale educato, gentile e preparato, veramente molto più delle aspettative, la cucina è eccellente, locale, fatta bene, l'antipasto è originale, con la pappa al pomodoro e poi Tordelli della casa, veramente con un ragù da 10 e lode. Bravi, che dire di più?
Più commenti
in TripAdvisor
.
22 Agosto 2024
10,0
It is a historic Lucca bar-restaurant hidden in a recess of Via Strettoia. The interior reflects the standard of out-of-town trattorias, while the outside, to be enjoyed especially in summer, is a corner of peace and tranquility set up in a rustic but not banal way. In the kitchen there is the one woman band Filomena known as Filù, who prepares her dishes from the kitchen to the wood oven. The menu is fixed at €30 and is made up of a series of typical appetizers (spelt, vegetable pies, anchovies, meatloaf, baked focaccia, tomato soup, etc.) which are overall good, from the homemade tordelli to the ragù ( fiscreti but in my opinion I have tasted better ones nearby, while the ragù is truly remarkable) and finally roast chicken and meat with potatoes (good quality of the raw materials). The portions are fair but not as generous as you would expect in a menu of this type. Modest house wine. A recommendation and applause that I sincerely feel like giving is for the two guys who took care of the service. It is difficult these days and especially in places of this type to find young staff as kind, thoughtful, prepared and attentive as these two guys who support Filù. Well done, keep it up.
Più commenti
in Google
.
07 Luglio 2024
6,0
Si tratta di uno storico bar trattoria lucchese nascosto in una rientranza di via Strettoia. L’interno rispecchia lo standard delle trattorie fuori porta, mentre il fuori, da godersi soprattutto in estate, è un angolo di pace e tranquillità allestito in maniera rustica ma non banale. Ai fornelli c’è la one woman band Filomena detta Filù, che dalla cucina, al forno a legna prepara i suoi piatti. Il menù è fisso a € 30 ed è composto da una serie di antipasti tipici (farro, torte di verdure, acciughe, polpettone, focaccia al forno, pappa al pomodoro, etc.) nel complesso buoni, dai tordelli fatti in casa al ragù (fiscreti ma a mio avviso nelle vicinanza ce ne ho assaggiati di migliori, mentre il ragù è davvero notevole) e per finire pollo e carne arrosto con patate (buona la qualità delle materie prime). Le porzioni sono giuste ma non abbondanti come ci si aspetterebbe in un menu di questo tipo. Vino della casa modesto. Una segnalazione ed un plauso che mi sento sinceramente di fare è per i due ragazzi che hanno curato il servizio. È difficile di questi tempi e soprattutto in locali di questo tipo trovare del personale giovane così gentile, premuroso l, preparato e attento come questi due ragazzi che supportano la Filù. Bravi continuate così.
Più commenti
in TripAdvisor
.
07 Luglio 2024
6,0
Stopped here on instinct to have something to eat and drink in the evening." Only pasta!" She the lady in the kitchen. Wine a la cava? Only red! What we got: A delicious faccacia and then a delicious local pasta and a bottle of wine. You can't get more authentic in Italy.
Più commenti
in Google
.
13 Giugno 2024
10,0

Ristoranti simili a Lucca

7,1
652
Recensioni

Da Carlino

18/12/2024: I had a birthday party here, the food was delicious, and the staff was friendly! We ate well, spent little and were also offered an aperitif, highly recommended.
02/11/2024: Excellent cuisine, everything truly delicious. Nice place, impeccable service and comfortable and very spacious rooms. Suitable place for anyone who needs to eat great food and stay in a really welcoming and relaxing hotel like this.
7,1
208
Recensioni

Il Chioscio Da Adriano

26/07/2024: A pleasant discovery. It is difficult to find a place where the combination of dishes offered and pleasant belonging finds the simplicity of the solution. I enjoyed a seafood menu with full satisfaction. The trabaccolara worthy of its historical cultural derivation of the place, the excellent fritturs and octopus salad and the courgette and shrimp gnocchi without being upset by dubious condiments, a menu that if I had consumed with my eyes closed I would have described what I was eating. I recommend this corner of peace and cordial hospitality.
26/07/2024: Nice and welcoming place, good food and very friendly staff, beautiful evening in the cool of the pine trees

Invita un ristorante

Il tuo browser non ha questa funzionalità