A charming place with a €17 nonna's daily menu.
Really good.
pilar lopez salichs
.
27 Giugno 2025
10,0
If you're passing through Pisa, head to this trattoria. It's typical, authentic, and incredibly welcoming. Your grandmother cooks right in front of you, your grandfather comes to chat, and everyone is lovely. The dishes are delicious and very affordable: spaghetti Bolognese for €6, a homemade dessert for €3.50. (There are very affordable set menus) A real gem!!🍝🇮🇹
Luane BOULC'H
.
27 Giugno 2025
10,0
As soon as you enter you can feel the history of the place!
Simple dishes but executed with absolute mastery!
Fair price.
For Pisa an added value.
Emanuele Otta
.
26 Giugno 2025
10,0
Splendid! A trattoria like it used to be!
In Pisa with the whole family (5) for a short trip. We happened to be in this square, passing by to go and see another restaurant, and we found ourselves in front of the Trattoria just as it was opening, with several people outside waiting... it must be a good place then! We immediately found a seat and were amazed by the great variety of dishes to choose from, all typical Tuscan, and above all by the prices... it seemed like we had gone back twenty years! A trattoria like it used to be, simple, family-run with all the desire to maintain traditions. Finding Stelio, the owner, who at 90 years old still enjoys entertaining the public is something extraordinary! Eating for 5 with a full menu and spending less than 80 euros... the only place left in Italy! Keep it up!!! Thanks again.
Fabrizio Ramoni
.
25 Giugno 2025
10,0
The most wonderful place on the culinary map of Pisa! The amazing atmosphere of a family trattoria that has been operating since 1965. On the plate you can feel that feeding people is their whole life :) The service is simply wonderful. The food is of the highest quality. I highly recommend the spaghetti with seafood.
Jakub Warnieło
.
24 Giugno 2025
10,0
When I go back to Pisa I can't help but go to Stelio, a place of memories as a student in the 70s. The atmosphere is the same, the heart, the food, the conversation, almost even the price 😂. It's not just food, it's pure nostalgia.
Mario Ognissanti
.
07 Giugno 2025
10,0
Simple food, decent quality in a homely location. I waited 20/25 minutes, the prices are very low, more than you would expect. Kind and cheerful staff, not very attentive to detail due to the crowd.
Nice owner.
davide emanuele zupi
.
06 Giugno 2025
8,0
The food is absolutely delicious! The Cacciucco is absolutely divine, if you like your food a bit spicy it is a must. The prices are more than resonable for the taste. We got to meet the owner, who is now 90 years old. He told us that it is a family run business since 1963. I visited it at a recommendation of a friend, and it definitely was worth the waiting. It is a pity that it is only open during lunch, but seeing how intense things are, it is understandable.
Cristian Panait
.
03 Giugno 2025
10,0
Una rarità. Da Stelio si assaporano, sì, cibi veramente buoni ma soprattutto si vive una (ormai rara) accoglienza. Si è accolti, infatti, e quel sapore di umanità fa la differenza. Noto per il "numerino" da prendere se il locale è al completo, vale la pena aspettare. Simpatici, onesti, bravi a cucinare. Un pezzo di storia della ristorazione, di cibo popolare (a me piace dare questo significato), che passando fra i tavoli lo stesso Stelio, figlio d'arte e oggi novantenne, coniuga attraverso un racconto "filosofico" di ciò che è tuttuno tra cultura del cibo e senso dell'ospitalità. Bravi. Bravi Stelio e la moglie (ancora) in cucina, bravo Maurizio, il figlio, in sala. Simpatica e grintosa Silvia, anche lei a servire i clienti con precisione e attenzione. Lo consiglio. E mi farò adottare come cliente, sì.
Maurizio Guccione -Lucca
Maurizio G
.
20 Gennaio 2025
8,0
Per mangiare da Stelio devi armarti di pazienza e prepararti a vivere una esperienza a tutto tondo. Si prende il numero e si aspetta di essere chiamati da Silvia, la cameriera simpatica ed efficiente che si alterna in sala con Maurizio, uno dei tre figli del fondatore, Stelio, che porta avanti con i fratelli l'attività fondata dai genitori ormai 60 anni fa. Ogni gruppo prende un numero e ci si adatta sulla base dei tavoli che nel frattempo si liberano. Nell'attesa si comincia a studiare il menù dalla lavagna. C'è davvero un ricco campionario della cucina tradizionale toscana, di terra e di mare, con ampia scelta di primi secondi contorni e anche gustosi dessert
Qualche recensione scrive che sembra di mangiare a mensa: tutt'altro! Entrando vieni accolto e accompagnato, con semplicità e professionalità, a gustare i piatti del giorno oppure i classici del menù. Il vino della casa è sincero e si fa bere. Con circa 20 euro a persona si mangia un pasto completo di primo secondo contorno dessert e caffè o ponce, bevande incluse. Si apprezza molto anche il clima familiare e gioviale del locale e la scelta di mantenere una tradizione, senza cedere alle sirene del turismo mordi e fuggi che anche a Pisa ormai ha spazzato via da tempo ogni traccia di "tipicità". È aperto solo a pranzo dal lunedì al venerdì e in cucina c'è ancora la moglie di Stelio e lui stesso passa tra i tavoli a raccontare aneddoti di questo luogo un po' magico dove il tempo sembra essersi fermato e tutto è ancora autentico.
Chiara P.
.
20 Gennaio 2025
10,0