Trattoria Cesarino In Firenze

8,6

Basado en 2.760 opiniones encontradas en 4 webs


tend

157
Di 2.875
in Firenze
32
Di 177
di cucina Cucina toscana in Firenze

Gestione recensioni

A good meal for a reasonable price. Everything 👌 perfect. The artichoke carpaccio with parmesan was exquisite.
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15 Aprile 2025
10,0
Very tasty and original menu. Fair prices.
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15 Aprile 2025
10,0
For starters, I had the Coccoli which was a lovely surprise. I also had the Wild Boar pasta which was very delicious. We had 3 separate waiters at our table at different times and they were all very helpful and polite. The atmosphere was very nice also. Would highly recommend!
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09 Aprile 2025
10,0
Pretty little restaurant with super friendly staff. Starters and main courses were top and tasty, price performance was right!
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08 Aprile 2025
10,0
Warm and friendly welcome. Varied menu and tasty dishes. We have already tried the seafood spaghetti, the Livornaise cod, the osso bucco. Family and sober setting. We will come back!
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07 Aprile 2025
10,0
Very very appreciable cuisine... together with a kind service... make this restaurant a pleasant place away from the crowds of the center of Florence... for a moment of relaxation with a good glass of wine... thank you!
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06 Aprile 2025
8,0
Total price a bit too inflated. Taglierini artichokes and lard magnificent, pici with rabbit ragù not bad. Good quantities of the first courses and at these honest prices. Too bad the surprise in the final bill: glass of house wine at 5 euros, questionable quality! As for desserts (6 euros) a good tiramisu but unfortunately a chocolate cake on par with the packaged ones. In general the quality of the first courses was good but with a dish, a dessert and a coffee we came out with 30 euros each, too much.
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18 Marzo 2025
8,0
We had a great dinner at this neighborhood trattoria!
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16 Marzo 2025
10,0
Avendo passato molti anni della mia vita a mangiare (anche) toscano, e bene, in famiglia - fra mamma e nonne e persino una prozia, ognuna delle quali aveva le sue specialità -, non ho mai avuto un gran desiderio di sperimentare le trattorie fiorentine, neppur le più celebrate. E ho resistito decenni ai consigli di una delle suddette nonne, che abitava lì vicino, che, abitando a sì e no cento metri da lì, magnificava la cucina di Cesarino. Poi, circa una anno fa, dovendo incontrare una collega di passaggio che insegna in un'università americana collocata lì accanto, mi è finalmente capitato di metterci piede in una giornata piovosa. L'impressione era stata discreta, non rispondente alle aspettative, ma per formulare un giudizio un pranzo era troppo poco. Ora, dopo aver ripetuto l'esperienza, confermo quanto avevo penato lì per lì: non male, ma niente di speciale. O meglio: qualche piatto riuscito, qualcuno no. La prima volta avevo provato uno sformatino - buono - il baccalà (un po' pesante) e un dolce (così così). Questa volta, ho apprezzato l'abbondante frittura di alici e i morbidi carciofi fritti, ma il risotto a carciofi e Castelmagno (quasi invisibile) mi ha decisamente deluso: troppo cotto e scarso di sapore, e anche il pollo fritto, tanto atteso dalla mia commensale, si è rivelato stopposo (meglio le patate e lo sformatino di verdure iniziale). Considerato che due antipasti, un primo, un secondo, due contorni, un dolce e un amaro sono costati 80 euro, e che il servizio è minimalista, oltre la media la mia valutazione non può andare.
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28 Gennaio 2025
6,0
No vengais aquellos guiris que sois pesados y vulgares ya que lo vais a fastidiar como todo lo que tocais. El lugar es una maravilla, lo escribo en caliente acabando un café y un moscato geniales. Dan muy bien de comer, carta no muy extensa pero variada con especialidad en carnes y pasta. Tagliatelle con ragú antico brutales, ossobuco suave y meloso y las albondigas con tomate y espinacas como dice la carta, de la abuela y me da igual si esta viva o muerta. Tranquilo, servicio muy cortés y pelín alejado del mogollón…..por eso japoneses, asiaticos varios, americanitos y españoletes gañanes (que esta lleno), NO VENGAIS. De hecho ni leais mis comentarios ya que con ellos fomente lo que rechazo, pero es una calidad a precio para mi, muy justo. Dad propina mínimo 10% ya que ser agradecido es de bien nacido. Apa! Trip: a ver cuando dejais opinar en el idioma que nos de la gana, solo limitais es pro de vuestro beneficio ya que hay traductores simultaneos como en otras plataformas
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05 Dicembre 2024
10,0

Ristoranti simili a Firenze

8,6
740
Recensioni

Il Sagramoso Ristorante

09/03/2025: Restaurant known by chance, now a certainty!! From first course to dessert everything was delicious! Fast service, friendly and attentive staff! Excellent value for money. Super recommended!
02/03/2025: We ate a lot of meat... very good!
8,6
1700
Recensioni

Ristorante La Castellana

09/04/2025: A Truly Special Dinner in the Heart of Chianti We had such an amazing experience at this restaurant—easily the best dinner we've had in Italy so far. The setting is beautiful, with a cozy, rustic vibe and a terrace that looks out over the Chianti hills. Even though we showed up about 30 minutes before closing and the place was clearly busy with reservations, the owner still found a way to seat us. You could tell how much he cares about his restaurant and the food he serves—he didn’t rush us at all, and he made us feel genuinely welcome. That kind of hospitality really stuck with us. The food was just incredible. We started with a board of delicate cured meats and cheeses that paired perfectly with a glass of local red wine. The lardo was especially memorable—thin, buttery, and topped with rosemary and spices. And the pasta? Absolutely delicious. Rich, hearty sauce with super tender meat on top—it was comfort food at its finest, but with a lot of care and flavor behind it. This place really has something special. Great food, a beautiful atmosphere, and an owner who truly pours his heart into what he does. If you're in the area, don’t miss it.
08/04/2025: We had the best dinner of our entire 3 week trip to Italy at this restaurant. The family was warm and welcoming and the food was amazing. We hope to one day make it back here!

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