Recommended by foodie friends as an excellent experience and it proved to be so.
Compliments to the staff and the chef
Luca Parmigiani
.
03 Dicembre 2024
The professionalism of the staff is indescribable
The products of the highest quality wines don't even need to be talked about
Meat makes the difference in amazing tartare
The suggestive venue makes for evenings that I would never want to leave
For me there is no better place
Salvatore Ponte
.
01 Dicembre 2024
LA FIORENTINA 10 cum laude. But not only that. This place is worth trying for the convivial environment, the courtesy and at the same time the friendliness of the managers.
Mix of appetizers with a selection of applause-worthy hams.
Then three different cuts of Florentine steaks (one for €60 per kg and two for €70) + baked potatoes
To conclude, tenerina with chocolate and house bitters.
5 star superior, lunch was worth the trip
Edoardo Messina
.
30 Novembre 2024
A place on Futa street that is certainly worth visiting at least once.
Really excellent meat, well cooked and tasty.
Welcoming and with furnishings consistent with the type of room.
The service perhaps a little slow and not very present (which for some could be a plus point)
The bill is normal for the type of cuisine
Advised
Paolo Gasperini
.
10 Novembre 2024
I have rarely eaten such a good steak, yet I am from Florence!
Trend Kent
.
04 Novembre 2024
Excellent selection of meats, an experience worth trying.
I highly recommend
Giovanni Bucheri
.
01 Novembre 2024
Excellent homemade and genuine food of quality and reasonable price, the owner very kind.
Ofyx Suerte
.
01 Novembre 2024
Oct-24: we waited 2 months to find a place. We went there as a family. The Florentine is fabulous. You have the choice between 5 different songs. We chose one It’s extraordinary. Anti-pasto is also very good. All products are 0km. Nice wine list.
In short Book in advance you will not be disappointed.
Giovanni Roncatti
.
31 Ottobre 2024
Una chicca posto particolare
Carne buona con oþima spiegazione del prodotto
La signora magari un attimo più simpatica :)
il condottiero
.
05 Ottobre 2024
Se siete amanti della carne, questo ristorante fa per voi! Si nota subito che c'è competenza, che c'è esperienza e che tutto quello che assaggerete non vi deluderà. Noi abbiamo scelto l'antipasto degustazione per due persone e l'abbiamo comodamente diviso in tre. Sublime la tartare, gustosi gli assaggi di prosciutto e interessante la ricotta coi filetti di acciuga. A seguire, 1,5 kg di fiorentina locale eccellente: cottura perfetta, morbida e saporita. Accompagnata da ottime patate al forno. Servizio cortese e attento, molto accogliente lo chef, che passa ad ogni tavolo per scambiare qualche parola e offrire il bicchierino della staffa. Conto più che adeguato alla qualità. Noi con un calice di Bolgheri, tre bottiglie d'acqua, due dessert molto buoni e un caffè, abbiamo speso € 148. Torneremo, per la carne ovvio, ma anche per assaggiare i primi piatti che avevano un gran bell'aspetto.
Sumiclizia
.
11 Agosto 2024