03/12/2024: AN EXCELLENT EXPERIENCE FROM ALL POINTS OF VIEW
The Le Arcate restaurant was a real surprise! It's true: we arrived on a Monday evening, certainly not the busiest day of the week for a club. And so we had the service and kitchen completely at our disposal... But, beyond the lucky moment for my wife and me, everything we experienced in those hours was truly very beautiful and good.
First of all, a courteous, friendly and always very attentive service. The cuisine is excellent, the dishes are simple but all well executed, with great respect for the raw materials and the cooking methods.
The tartare with black truffle and the fried artichokes in batter are excellent. The first courses were very good: both my wife and I had ravioli with porcini mushrooms, butter and sage with truffle. For the second course, an excellent steak and sardines for my wife. Excellent desserts: the red fruit caramelized apple with vanilla cream was, according to my wife, the best she had ever eaten!
I found the creme brulee with caramel and crunchy really delicious.
The prices are excellent and in any case very interesting, for being in the province of Varese.
The place is very nice, perhaps slightly outdated but, I must say, I don't mind this type of atmosphere. Among other things, I really appreciated the separate entrance from the room, so that diners are not disturbed by the comings and goings of customers and drafts...
The wine list is not very extensive (which I also approve of in a place of this type), but the bottles are chosen with great care. The mark-ups are correct, considering the labels (we bought a Pinot Noir by Elena Walch for 35 euros).
In short, an excellent experience, truly unexpected. Thank you with all my heart!
03/12/2024: Il ristorante Le Arcate è stata un’autentica sorpresa! È vero: siamo arrivati di lunedì sera, non certo il giorno più affollato della settimana, per un locale. E quindi abbiamo avuto servizio e cucina completamente a nostra disposizione… Ma, al di là del momento fortunato per me e mia moglie, tutto ciò che abbiamo vissuto in quelle ore è stato davvero molto bello e buono.
Innanzi tutto un servizio cortese, cordiale e sempre molto attento. La cucina è ottima, i piatti sono semplici ma tutti ben eseguiti, con grande rispetto per la materia prima e le cotture.
Ottima la tartare con tartufo nero e anche la frittura dei carciofi in pastella. Molto puoi i primi: sia io, sia mia moglie abbiamo preso dei ravioli di porcini burro e salvia con tartufo. Per secondo un’eccellente tagliata e delle sarde a beccafico per mia moglie. Dessert eccellenti: la mela caramellata ai frutti rossi con crema alla vaniglia è stata, a detta di mia moglie, la migliore che avesse mai mangiato!
Io ho trovato davvero molto golosa la crema catalana con caramello e croccante.
iI prezzi sono ottimi e comunque molto interessanti, per essere in provincia di Varese.
Il locale è molto grazioso, forse leggermente demodè ma, devo dire, a me non dispiace questo tipo d’atmosfera. Tra l’altro, ho apprezzato moltissimo l’ingresso separato dalla sala, in modo che i commensali non siano disturbati dal viavai dei clienti e dagli spifferi d’aria…
La carta dei vini non è vastissima (cosa che tra l’altro approvo, in un locale di questo tipo), ma le bottiglie sono scelte con molta cura. I ricarichi sono corretti, considerate le etichette (noi abbiamo preso un Pinot Nero di Elena Walch a 35 euro).
Insomma, un’ottima esperienza, davvero inaspettata. Grazie di cuore!