We had dinner as a couple, booking through the convenient website.
Two "fish and bubbles" tasting menus
The setting is very refined and at the same time retains the charm of its history.
The menu we tried was an explosion of flavors with every bite.
High-quality ingredients artfully blended with non-local ingredients like Japanese seaweed.
From the welcome from the very young chef Lorenzo to the dessert.
Great professionalism also in the dining room, where the service is attentive, precise, and punctual.
The price is absolutely in line with the quality and service offered.
Thanks to all the staff for the wonderful evening.
Pep glorioso
.
19 Agosto 2025
10,0
Despite the language barrier, the owner speaks a little French.
Refined and delicious dishes. And this is from a French meat lover. 😅
I recommend it from start to finish.
David Fillon
.
18 Luglio 2025
10,0
Since 1990 and for over 30 years, first in Melzo and then in Cernusco, it was the favorite restaurant for me, my family, and all the friends I introduced it to. The Di Bari brothers Christian, Daniele, and Zippo were a truly formidable trio. Now Christian is no longer with us, Zippo got tired, Daniele preferred to move to work in an excellent meat restaurant in the Linate area. Only the name of Vecchio Due Spade remains. Lorenzo does his best in the kitchen, but a little more humility and awareness of still being far from the levels of his father Christian could only do him and the restaurant good. It is better to draw a veil of silence about the atmosphere and service in the dining room. Too bad. All good things come to an end sooner or later, Due Spade could not have been eternal.
Mario Silla
.
03 Luglio 2025
6,0
Excellent food and elegant atmosphere, always a certainty
Milena Bianchi
.
29 Giugno 2025
8,0
I returned to this restaurant after only 8 days from the first time I tried it, and also the second time EVERYTHING went very well, amberjack tartare (spectacular) and really delicious cod.
...and then we also found a welcoming, friendly environment with very friendly staff.
I promised Mrs. Marzia that next time I have to try their Gin too.
Highly recommended!!
Marco Granata
.
24 Giugno 2025
10,0
I had already been 2 times in the past but I did not remember such an excellent quality/price ratio
Congratulations
The tasting menu is perfect for quantity, flavor, surprise in taste
And the cost is definitely generous
Claudia Maggi
.
19 Giugno 2025
10,0
The 5 stars for each category are fully deserved, very nice location, attentive service and really very very good food. If we then add a very nice and prepared owner and in general a staff that puts you at ease with cordiality and sympathy then it means that we will have to return.
Well done everyone.
Francesca Mele
.
08 Giugno 2025
10,0
It was a wonderful experience. I'd definitely like to go again.
Naoya Nakagawa
.
07 Giugno 2025
10,0
Locale curato in una zona tranquilla di Cernusco sul Naviglio. Menú molto interessante con chiari richiami alla cucina tradizionale modernizzata con gusto e ben eseguita. Ottimo servizio. Buon rapporto qualità/prezzo. Decisamente una delle migliori scelte nella zona.
MaxC59
.
25 Maggio 2025
8,0
Tornare al ristorante Due Spade è sempre un piacere.
Siamo stati a pranzo domenica 04 maggio 2025.
Lo conosciamo fin da quando era nella sede di Melzo e non ha mai deluso le nostre aspettative.
Nonostante non riusciamo ad andarci di frequente, l'accoglienza è sempre cordiale e affettuosa; è il "nostro" ristorante per gli eventi importanti della nostra vita.
Anche questa volta la qualità e la professionalità non sono mancati, anzi, abbiamo piacevolmente riscontrato una crescita progressiva nella cucina di Lorenzo rispetto alle ultime volte, uno chef davvero promettente nonostante la sua giovane età.
In questa occasione abbiamo scelto il menu "Pesce & Bollicine": dopo l'entratina dello chef (una "nuvola" con mousse di Cassoeula), abbiamo proseguito con un ottimo Tataki di pesce spada con daikon e mouse di barbabietola, una crema di carote con calamaro, finocchio e cipolla rossa e del riso venere croccante (forse un po' troppo croccante), un fantastico filetto di tonno rosso con melanzane affumicate e alghe davvero tenero e saporito, e spaghetti all'aglio nero con tartare di gambero rosso spettacolare (cottura della pasta perfetta).
Per finire un dolce morbido al cacao con mousse all'amarena e sorbetto al cioccolato, anche questo veramente buono.
Per tutte le pietanze abbiamo apprezzato la scelta di abbinare ingredienti con diverse consistenze, creando dei bei contrasti al palato.
Il tutto è stato accompagnato da una bottiglia di Berlucchi Franciacorta millesimato 2019 Cuvèe des JRE nr.7, una edizione limitata extra brut davvero equilibrato ed elegante, creato in collaborazione con i giovani ristoratori JRE tra i quali Lorenzo Di Bari che ne fa parte.
Che dire ... non è un ristorante economico, ma l'ottima qualità, la competenza e la professionalità dei ragazzi in sala e in cucina giustificano il prezzo speso.
Una nota particolare va ai grissini e al pane servito, fatto in casa e molto buono, come pure le mandorle caramellate offerte insieme al caffè.
Infine abbiamo molto apprezzato che, alla fine del servizio, lo chef Lorenzo sia venuto in sala a salutare e scambiare due parole con le persone ai tavoli, che ci ha consentito di complimentarci con lui.
Speriamo di avere presto una nuova occasione per tornare.
Assolutamente consigliato.
Angela A
.
08 Maggio 2025
10,0