Few seats, very nice and intimate, excellent food, perfect service, present, but not invasive. Quick cuisine.
emanuele aragno
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09 Marzo 2025
10,0
I recently visited this place and it was a pleasant discovery. Excellent dishes
Daniel C P
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08 Marzo 2025
10,0
Pleasant discovery very close to the center of Parma. Excellent food and service. It will be my fixed stop every time I pass through Parma.
Tania Marras
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08 Marzo 2025
10,0
At lunch on a cold December day.
A little place that has its roots in the tradition of taverns, but revisiting it with minimalism and current taste, both in the decor of the environment and in the menu.
Warm environment: a unique room, solid wood tables and seats (especially the chairs are hard and reminiscent of old benches, in feel). The floor is made of pieces of marble, also in earthy red tones, echoed on the walls.
A counter with a display of cheeses and cured meats on it, treated in front of everyone, with skill and delicacy. The cutting board is the big protagonist to start with.
We took a mixed platter: everything was excellent. Tasty and delicate flavors. We also took a portion of parmesan aged 30 and 60 months. No comment.
An accompanying glass of Lambrusco. And then anolini in beef broth. A seemingly small bowl, but instead full of anolini and satisfying.
To finish, a dessert: cooked pear. I don't remember exactly how it was made, but it was excellent, also because it wasn't too sweet.
An excellent experience, with attentive, friendly, but no-frills and informal service. Just right for a tavern of today, as of yesterday.
Francesco Pierotti
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20 Dicembre 2024
10,0
Un gioiellino conosciuto praticamente per caso tramite passaparola, custodito in una piazzetta laterale, in prossimità di quella Via d'Azeglio che rappresenta il fulcro dell'Oltretorrente parmigiano.
Avevo aspettative molto elevate e non sono state affatto tradite.
Si tratta di una piccola osteria con cucina, ricavata in un ex centro restauri di oggetti d'arte (l'insegna originaria campeggia ancora), dove si può gustare l'eccellenza dei salumi a Parma.
Il piatto "clou" sono proprio i taglieri: si può assaggiare quello misto con o senza formaggi (che include prelibatezze come spalla cruda stile "vecchia Parma" e pancetta affumicata al Barolo), oppure optare per il gran crudo di Parma stagionato 30 mesi, sicuramente uno dei migliori prosciutti mai assaggiati in vita mia!
C'è spazio anche per i primi, pochi ma buoni: consiglio i tradizionali anolini in brodo, oppure le tagliatelle emiliane condite con ragù d'anatra (bianco, quindi senza aggiunta di pomodoro).
I secondi variano spesso, fra proposte che riecheggiano persino la Parma medievale, pre-Ducato (pesto di cavallo), e sperimentazioni con piatti di ispirazione turca.
I vini sono un altro punto di forza, soprattutto i rossi: etichette d'eccellenza provenienti da piccole cantine selezionate, a conduzione familiare e prevalentemente emiliane, dove si seguono metodi di vinificazione ormai dimenticati nel tempo e quasi "più biologici del biologico".
Notevoli anche i dolci tradizionali, di produzione propria.
I prezzi rispecchiano l'elevata qualità della proposta enogastronomica, quindi tenete in conto una cifra medio-alta.
Assolutamente consigliata la prenotazione, con largo anticipo.
Probabilmente l'osteria/enoteca TOP a Parma: un traguardo notevole vista l'agguerrita concorrenza!
LukeParsons2081
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19 Dicembre 2024
10,0
Had lunch today, 6 December 2024. Excellent food, both the cold cuts and the ravioli, with parmesan and not least the panna cotta! Small environment but efficient and helpful service!
To be repeated!
Paola Zublena
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06 Dicembre 2024
10,0
That was awesome. Prosciutto (Ham) was stellar, got a tagliere (a plethora of ham and other good stuff), and some first dishes for me and girlfriend. Booked a reservation for 2 and got immediate reception.
Samuele Crotti
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30 Novembre 2024
10,0
Locale intimo e raccolto, che incanta per le sue calde atmosfere. La qualità del cibo si apprezza a ogni portata, dai taglieri di formaggi all'ottima zuppa di cavolo nero, fagioli e lenticchie. Indescrivibili per bontà e abbinamenti originali i due dolci provati: la pera cotta speziata e la crostatina di marmellata di pere con formaggio erborinato. Sublimi a dir poco!
Babette Axel
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20 Novembre 2024
10,0
Waitress was very nice, almost fell in love!
Food was good, new tastes that I never experienced before, I really liked it!
Atmosphere was good, I needed to sit outsite because all tables were taken due to reservations which is fine.
Jakov Petrović
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05 Novembre 2024
8,0
Quick dinner, nice and clean, minimal place.
Not much choice on the menu, but everything very good and special.
Thank you.
Oscar Calio'
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20 Ottobre 2024
8,0