Small tavern in a beautiful area of Verona, right near the center and the Adige.
Good traditional Venetian cuisine with attention to km0 and many tasty proposals.
Still real and traditional flavors, it's not a tourist plucker.
Fabrizio Pelino
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03 Aprile 2025
10,0
Hospitality, friendliness and good wine.
Rustic, clean and pleasant environment.
There is also seating outside, along the river bank, with a wonderful view. The visit to the cellar is curious and extravagant, with the original arches of the Verona of the past, depicted in the prints on the walls, through which the Veronese used to walk, sheltered from the rain, along the course of the Arno among anchored boats and mill wheels. Evidence of a radical urban transformation that saw the destruction of everything in favor of new embankments. The cellar still retains the ancient water well and the innkeeper's story brings the memory back to light. You are in the historic center. Forget the car and be happy to reach the place on foot. Stiletto heels are strongly discouraged.
Archluisa
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02 Aprile 2025
8,0
The Verona Antica tavern is a truly magical place where you not only taste fantastic, genuine and local food, but you also have the opportunity to live surrounded by a work of art: visit the cellars with cutting-edge installations; the works of Alessandro Dal Bello and finally the extraordinary welcome of Davide, the manager of the restaurant that I recommend everyone to visit whenever you come to Verona.
Finally, the proximity to the Adige river will allow you to enjoy some incredible views of the city of Verona.
Francesco Caracciolo
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15 Marzo 2025
10,0
A welcoming place with attention to many details, from the excellent oil on the table to the tasting of fine peppers. Menu with traditional Veronese dishes. The owner's passion is clear to see!
Barbara Sartorello
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15 Marzo 2025
10,0
Four of us had dinner at the Osteria Verona Antica - Osteria al Centro and we were really enthusiastic about it. The quality of the food was exceptional, with great attention to the raw materials: oil, cured meats, cheeses, Storo polenta and horse meat were all of the highest standard, prepared and presented with care. Each dish won us over with its authentic and genuine flavours.
Special thanks go to the owner, a person who conveys his passion for this job in every detail, making the experience even more pleasant. A place that we highly recommend to anyone looking for authentic quality cuisine. We will definitely be back!
Simone Palazzese
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25 Gennaio 2025
10,0
Il posto è molto carino, personale davvero gentile e menu con tanta scelta. Mi è piaciuta molto la polenta e anche il primo con ragù di anatra. Unica pecca negativa è che non accettano conti separati.
Vilu Vilu
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03 Gennaio 2025
8,0
New Year's Eve is certainly not significant. Very crowded and not particularly captivating environment. Good traditional foods. Service to be improved (some precautions were missing such as having to ask several times for the chosen wine, rather than a certain slowness in serving). Dinner price.
Marzia Bozza
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03 Gennaio 2025
6,0
The bigoli with Gorgonzola and truffle was incredible!!
Sydney Feibus
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01 Gennaio 2025
10,0
Very nice place and excellent food with homemade pasta and desserts.. kind and friendly managers but the price is a little too expensive.. I understand that you pay for quality but €200 seems excessive for 2 starters, 2 first courses, 2 second courses and 4 desserts!
Sonia
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30 Dicembre 2024
6,0
Il caldo assurdo di questo fine ottobre e l'assalto di turisti in quel di Piazza Bra e Piazza delle Erbe mi hanno stroncato, cosicché ormai senza fiato arriva l'una, mi porto fuori dalla mischia, siamo a "Sottoriva" dietro la Chiesa di Sant'Anastasia e qui, in questo paesaggio fuori dal caos, chiedo a una gentil signora se posso accomodarmi ad un tavolino che non é a bordo dell'Adige, ma nel dehor di questo locale che ricalca la tipicità di Verona antica.
Non so nemmeno come si chiama, ma lì seduto sto così bene che l'unica cosa che m'interessa é rilassarmi con un buon piatto e acqua fresca. Subito la Signora ci porta il menù, a seguire l'acqua in brocca e soffice pane affettato.
Scelgo un piatto che m'incuriosisce, ha vinto il premio "Fungo d'oro" della Comunità montana della Lessinia, Festa dei funghi e del tartufo e in effetti il piatto é molto piacevole, fra l'altro abbondante e d'aspetto invogliante, la mia compagna sceglie tagliatelle alla zucca nostrana. Tutto buono e le porzioni generose lasciano spazio solo al caffè. Non finisce qui che la gentil Signora ci fa assaggiare un digestivo particolare molto soft e un dolcetto tipico di Verona. Tanta gentilezza e un conto veramente onesto ci ha fatto stare veramente bene e alla fine mi sono ritrovato a far “do ciacole” con Davide, il titolare, che se non lo fermi ti racconta annedoti fino a tarda sera e già da lì capisci quanto ci tiene al suo locale e quanta passione ci mette dentro.
Non esiste una sola verità quando si parla di un ristorante, c'è l'accoglienza, il team, la materia prima. Qui sanno
accogliere il cliente, coccolarlo, essere al suo servizio e Davide che fa questo mestiere da tanti anni non fa mancare nulla.
VivereSulGarda
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31 Ottobre 2024
10,0