Osteria La Piola In Modena

7,1

Basado en 2.775 opiniones encontradas en 4 webs


6.0
7.3
6.6
6.9

tend

256
Di 800
in Modena
13
Di 20
di cucina Cucina modenese in Modena

Gestione recensioni

It seemed like a "simple stop" for lunch on the road from Naples to Varese, but instead I found warming smiles seasoned with moments that remain imprinted in the heart, forever. Thank you Mr. Claudio for the hospitality in his magical Osteria with an unforgettable flavor because simplicity is not a simple thing. See you very soon
Più commenti
in Google
.
30 Dicembre 2024
10,0
There are few places like this left, which is why it is special: fixed menu with a few dishes that change with the season, but each one masterfully explained by the host, who with charm and friendliness accompanies all the diners during their meal. The restaurant seems like "grandmother's house", because it is full of memories and knick-knacks collected over the years, which tell a story and make it unique. Definitely recommended for a different experience than usual
Più commenti
in Google
.
29 Dicembre 2024
10,0
Very good everything, typical and unique place
Più commenti
in Google
.
29 Dicembre 2024
10,0
Let yourself be pampered by Modena's last true living innkeeper. Complete menu at a really adequate fixed price with lots of excellent food.
Più commenti
in Google
.
28 Dicembre 2024
10,0
Lunch with friends, wonderful and engaging host, excellent food
Più commenti
in Google
.
28 Dicembre 2024
10,0
If you want to get in touch with the Modena land and its traditions, this is the tavern for you
Più commenti
in Google
.
28 Dicembre 2024
10,0
The only real trattoria left in Modena. Don't let it slip away and don't stop at external appearance. Inside you will be amazed! Excellent and traditional food.
Più commenti
in Google
.
26 Dicembre 2024
8,0
If you pass by here you must try it. It is an experience that absolutely must be had. The menu is practically fixed and being a tavern, a real tavern, this is absolutely normal. And a self-respecting tavern has an innkeeper as God commands So a person who will take care of you, making you feel at ease and seasoning the flavor of already excellent foods with his stories, his anecdotes, and even a bit of imagination. You don't have to rush. If you need a quick bite to eat, forget it. This is a place to stop, rest, relax and let yourself be pampered by a natural environment and a welcome worthy of the name.
Più commenti
in Google
.
03 Dicembre 2024
10,0
Consigliatissima Osteria della tradizione modenese. Ma non mi fermo qui, c'è molto di più. Non ci siamo "capitati" a l'osteria La Piola. C'ero già stato anni fà e quel ricordo mi ha spinto ad organizzare il viaggi di rientro in modo da essere a La Piola per l'ora di cena. A l'osteria La Piola non si "capita", si sceglie. E così è stato per noi. Ed il mio consiglio è di sceglierla, se si desidera gustare la tradizione emiliana dove Gusto, Passione e Leggenda sono di casa. La leggenda è quella del Drake, l'Ingegnere, il mitico Enzo Ferrari, che qui era di casa, certo di assaporare piatti ricchi nel gusto e poveri nelle origini. La Passione, ancora oggi, è quella del Oste, Claudio Camila, orgoglioso portatore sano di antiche virtù. E solo amore e passione per quel che si rappresenta da una vita può spiegare quello che ci è capitato a La Piola. Per errore, tramite una App ho prenotato La Piola proprio nel giorno di chiusura settimanale. Per un caso, invece, La Piola era comunque aperta (per accogliere una grande tavolata da festa di compleanno che però ha disdetto la stessa sera, di fatto lasciando tutto il locale solo per noi, una coppia di passaggio, amante del buon cibo). L'Oste, dopo averci raccontato qualche aneddoto legato all'ingegnere di Maranello, amareggiato per aver aperto per chi non ha avuto rispetto per il lavoro e l'arte culinaria, ha lasciato che la sua Passione prendesse il sopravvento, premiando il compleanno della mia bellissima compagna. Ha dunque tenuto aperto La Piola solo per noi due, esibendo all'esterno un bel cartello "chiuso" perché nessuno ci disturbasse, ed omaggiandoci completamente di una cena dal menù meravigliosamente "ricco" della cucina povera modenese. Due viandanti ed un Oste, si direbbe. Magie d'altri tempi, cortesia e virtù antiche che persino nel 2024 non guastano, ma rendono un'esperienza tonda fino a toccare tutti i sensi, ben oltre il gusto. Per questo vi dico, La Piola, come ogni cosa che vale davvero, non "capita" sulla nostra strada. Va scelta, e di sicuro troverete molto di più di un piatto.
Più commenti
in TripAdvisor
.
19 Novembre 2024
10,0
Sono stato a pranzo in questo ristorante pochi giorni fa con mia moglie e il mio bimbo di 3 anni. Il locale è molto carino e si respira un'aria familiare. La cortesia del titolare e la sua affabilità creano una bella atmosfera, il cibo è abbondante e veramente buono, cucinato come una volta. Dalla minestraccia al dolce, passando per il ciliegino prodotto artigianalmente, è stato tutto davvero ottimo e anche il bimbo ha apprezzato! Prezzo da osteria.
Più commenti
in TripAdvisor
.
05 Novembre 2024
10,0

Ristoranti simili a Modena

7,1
935
Recensioni

Trattoria la Pomposa al Re Gras

06/12/2024: Good food, traditional dishes and honest prices. Ate here twice during our one week stay in Modena and would return anytime with great pleasure and hunger!
23/11/2024: I knew this place for a long time, before 2019 I went many times then after a long period I returned last night, unfortunately I didn't find the same quality of food, tortellini with very smooth pasta and very dark and not very hot broth, greasy stockings and tiramisu. In candied fruit I don't think I've ever tasted it! In a traditional restaurant I don't expect a tiramisu with candied fruit! The other diners also described the food as sufficient. .
7,2
4654
Recensioni

Trattoria Il Fantino

04/01/2025: We divided tortellini in broth (excellent hot broth suitable for a cold foggy day) and a traditional dish. All good, quick service and fair bill. There is no bread at the table but only breadsticks, but on the other hand our second course arrived with two tigelle and four fried gnocchi. It seemed to me that the restaurant is mainly frequented by tourists.
03/01/2025: Service absolutely not up to the quality of the food, which it really deserved. We ordered starter, first course and second course: starter and first course arrived together, making us eat in a hurry without enjoying the meal. The second never arrived: after half an hour when we asked for it, they told us it was finished. The owner didn't even understand the discomfort, treating us with an acid tone

Invita un ristorante

Il tuo browser non ha questa funzionalità