The Osteria del Centenate is a restaurant in Varese that offers a culinary experience rich in flavors and tradition.
The true protagonist of the Osteria del Centenate is the Lombard cuisine, expertly prepared with fresh, seasonal ingredients. The dishes are typical of the region, each course was delicious and cooked with care, presented with elegance and accompanied by attentive and professional service.
The restaurant is very nice, with a warm and welcoming atmosphere.
The staff is kind, attentive and always available to recommend the best dishes based on the customer's needs.
Luca Mutti
.
16 Luglio 2024
10,0
Generous portions, courtesy of the staff, excellent food, even better price!
Gabriela Oldrini
.
13 Luglio 2024
10,0
Second time I eat here and I'm super satisfied!
Saso Sera
.
30 Giugno 2024
10,0
Super friendly staff combined with a culinary delight. The ambience and everything together is an absolute eye-catcher. Thank you very much for the wonderful evening and the hospitality.
Michèle C.
.
18 Giugno 2024
10,0
It is always a pleasure to eat typical, excellent quality cuisine
luigi ferrari
.
11 Giugno 2024
10,0
Excellent food, high attention to the needs of diners, courtesy and professionalism.
pippo pippo
.
09 Giugno 2024
10,0
Highly recommended! Superb local Lombard cuisine, a real feast for the palate. Generous portions, excellent prices.
sergio tasca
.
25 Maggio 2024
10,0
Nice experience, nice and pleasant environment, very friendly staff. Excellent cuisine
simone frattini
.
25 Maggio 2024
10,0
Il primo impatto è un po‘ …. brusco: parcheggio malmesso, esterni molto anonimi (ma è un ristorante?), ed infatti ci siamo chiesti se restare od andare via….., poi ci siamo fidati delle buone recensioni culinarie e siamo entrati in una sala molto buia (perché le finestre sono tutte oscurate?) con tantissimi quadri ed oggetti di tutti i tipi appesi alle pareti, che rendevano l’atmosfera un po' opprimente ed angosciante!
Però il cibo è stato all’altezza delle aspettative: gustosi gli sciatt, ottima la polenta con gorgonzola e molto buono lo stinco di maiale. Complimenti al cuoco!
L’ultima sorpresa nel conto che, mio errore, ho controllato solo a casa: infatti sono stati addebitati sia i due calici di vino che abbiamo effettivamente preso, che una mezza caraffa di rosso che invece non avevamo affatto ordinato! Sono solo 5 euro in più, ma i dettagli fanno sempre la differenza.
Insomma, superato l’impatto iniziale ed abituati gli occhi al buio (eh, eh), abbiamo mangiato bene, ma l’esperienza in generale è appena sufficiente, per cui non so se torneremo…
Mirko
.
02 Maggio 2024
6,0
The restaurant has a cozy atmosphere. Dark wooden balks and old-fashioned tools give you the feeling of sitting inside an ancient grange. The employees are very friendly and helpful. Food came fast and was traditional and very good. Make sure to ask for the desserts and try the fantastic espresso (cafe).
Susanne F
.
19 Aprile 2024
10,0