07/04/2025: A welcoming place in the heart of medieval Volterra...kindness, cleanliness and professionalism are the pillars on which Don Beta rests its foundations... Chef Mirko, a real character, offers a menu with different variations. Here you can caress tradition with soup or tripe Volterra style, real delicacies. The fantastic platters of cold cuts and cheeses, pici in all sauces... until you get to the undisputed queen... meat... slices, fillets, with mushrooms, truffles, flakes of parmesan and so on... pizza... and also a cuisine that is attentive to celiac disease, even gluten-free is to be praised... But let's get to the point... today my partner and I set off on purpose for a real culinary binge of fish and rice and vegetables... in a few words a magical paella... what can I say, first it kidnapped us and bewitched our eyes then it made us dream with the taste... we can only thank the chef and all his magnificent staff for this culinary journey that from Valencia, made us touch Madrid with a finger, fly on the Rambla in Barcelona, to finally bring us back to Volterra truly satisfied and contented... thank you from the bottom of my heart... I recommend you all to try the Don Beta...it's worth it...
07/04/2025: Locale accogliente nel cuore della Volterra medievale...gentilezza pulizia e professionalità sono le colonne su cui il don beta poggia le sue basi... Lo chef Mirko , un vero personaggio, propone un menù con diverse varianti. Qui si può accarezzare la tradizione con la zuppa o la trippa alla volterrana , vere leccornie.I fantastici taglieri di affettati e formaggi, i pici in tutte le salse.. fino ad arrivare alla regina incontrastata ...la carne ... tagliate ,filetti ,con funghi, tartufo , scaglie di grana e così via ... pizza ....e anche una cucina attenta anche alla celiachia, anche il glutenfree è da elogiare...Ma veniamo al dunque...oggi io e la mia compagna siamo partiti apposta per una vera abbuffata culinaria di pesce e riso e verdura ...in poche parole una magica paella.... che dire prima ci ha rapito e stregato gli occhi poi ci ha fatto sognare con il gusto ...non possiamo che ringraziare lo chef e tutto il suo magnifico staff per questo viaggio culinario che da valencia, ci ha fatto toccare Madrid con un dito , volare sulla rambla a Barcellona ,per riportarci infine a Volterra veramente appagati e soddisfatti ...grazie di cuore ...consiglio a voi tutti di provare il Don Beta...ne vale la pena ...