Premesso che non si tratta di un locale in cui si pranza o cena perché uno ci capita davanti: la scelta è stata dettata dalla curiosità suscitata dall'aver letto qualche recensione particolare.
Il locale è semplice e ha una ventina di coperti! Il menù comprende del pescato del giorno proposto ai commensali dopo aver ben specificato il prezzo al kilo ed il modo in cui lo si può cuocere. La signora è gentile e disponibile e indica anche tempi di attesa della portata. Ho mangiato dei ravioli di baccalà conditi con stoccafisso e olive taggiasche: ottima cottura !
Poi orata al forno alla Ligure di ca un kilo e mezzo : sublime ed ovviamente abbondante come portata visto che eravamo in due a tavola!Il tutto accompagnato da un piacevole prosecco della casa. Il prezzo in linea con la qualità del cibo servito. Per la cena vi consiglio vivamente di prenotare! Io ci torno sicuramente.
Giovanni D
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23 Maggio 2025
I was in Vado Ligure for work. After reading some reviews on TripAdvisor, I passed by this restaurant and something struck me: the interior was nice, few tables, quiet atmosphere. I entered.
The owner welcomed us. He showed us a tray of fresh fish, from which we chose what was then cooked in the oven, with potatoes and thyme. The dish was sublime, well done, with a balance of flavors that needs no additions.
One thing I really appreciated was the quiet environment. Today it often happens that we sit in restaurants where the acoustics are so chaotic that it prevents a conversation or even just enjoying lunch. Not here: you eat in peace.
I'm pleased to leave this review because finding excellent restaurants, where work is done with attention, is becoming rare. This is one of those places to remember.
Rita Colombo
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09 Maggio 2025
The place is small and welcoming, the staff friendly and professional.
The food...
Very generous portions, but really a lot and of excellent quality, I recommend the trofie with scampi to everyone which are superb.
Overall, it's worth it without a doubt.
The cost is proportionate to quantity and quality.
Starter, first course and dessert around 40 euros each with water, wine and coffee
Edit 2025
After a few years the quality/price ratio has definitely dropped, we spend more and eat worse.
Food without infamy and without praise but demanding prices.
The courtesy remained.
Sin.
Jammed Geko
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23 Aprile 2025
Beautiful place, the owner has her own reason, she knows how to do it, very fresh quality fish and at a good price, I highly recommend 😀
Marta Montaldi
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17 Aprile 2025
Head to Locanda del Contadino to relax and enjoy the catch of the day.
Manuela Baroni
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12 Aprile 2025
Typical place, characteristic environment, and above all the food is good. We stumbled upon it by chance on a trip home, and luck was on our side. Advised!
Marco Favella
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11 Aprile 2025
Good family-run restaurant, good dishes and a good wine list
Davide Godani
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05 Aprile 2025
We ate for dinner and were amazed by the fresh and delicious fish cooked by the very friendly and hospitable owner. Rated 10 out of 10
maria bottoni
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16 Marzo 2025
Very nice family place, excellent service, very friendly staff and quality food, I highly recommend it, we will be back
Excellent quality and price ratio
DEBBY Ferry84
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16 Febbraio 2025
Un’esperienza favolosa: accolti con grande gentilezza e cura, abbiamo condiviso un tris di affumicati (delizioso) prima di attaccare tre piatti eccellenti: gnocchi all’ astice, gnocchi alla carbonara di scambi e cannelloni… non potete capire! Ed ovviamente abbiamo coronato il tutto con 3 dessert sublimi (tiramisù, bunet e sbrisolona)… 🤤 Siamo arrivati a sera che ancora le papille ci stanno pregando di tornare… e prima o poi accadrà! Questo è diventato il nostro posto preferito in Liguria! Bravi!
MarcWolfCH
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28 Dicembre 2024