L Arte del Pane di Cucinella Anna Maria In Cinisi

7,2

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Di 34
in Cinisi
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di cucina Italiana in Cinisi

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Title: “i panini del Mistero – Cronache di Tre Prof Affamate” On a sunny Sicilian afternoon, when even cats seem to melt on the sidewalks and the shops close their shutters as if they were Egyptian tombs, three schoolmates, armed only with backpacks, irony and desperation, venture along Corso Umberto I in Cinisi. The sun beats down, the pangs of hunger scratch their stomachs. Time has passed, 2 pm has long since struck, and hopes are becoming as thin as worn chalk. “We don’t eat here anymore!” exclaims the first, in a tone of Greek tragedy. “Not even a sandwich in sight…” sighs the second, already ready to give up. But the third, the most intrepid of the trio, peers down the street and… sees it. A sign. A flash. “L’Arte del Pane”: the only bastion open in that gastronomic desert. A living bakery. Active. Illuminated by smiles and the smell of baking. The three of them, as if they were the Tomb Raiders of flour, throw open the door like in a western. Inside, the girls at the counter, true priestesses of irony, welcome them with an energy not even on the first day of school. Two of them order sandwiches. But the third, the slightly more poetic (or hungrier) one, goes all out for the Sicilian sfincione. One bite and… BAM! Ecstasy. A warm and tasty caress to the taste buds, with that soft base that seems to be made of clouds mixed with tomato and oregano. And since destiny had already been rewritten, a Coca-Cola couldn’t be missing. But not just any Coca-Cola: one with the name printed on it. The mission begins: “Find the name of the heart”. She fishes it out. But the name is… the wrong one. “Nooooo, not that name!” the other two shout, as if they had seen an ex at the supermarket. Laughter, teasing, and in the end? All three of them buy it. Like any self-respecting legend, the obstacle turns into a celebration. Honorable mention to the owner and the staff: ironic, brilliant, with a ready joke and the desire to make every customer feel part of a little floury fairy tale. And so, between laughter and crumbs, the teachers discover a place they had never entered, in a part of the course they had never arrived at. Because sometimes the best roads are precisely those less traveled. Compliments to L’Arte del Pane: for the sandwiches, the sfincione… and the unexpected culinary adventure. We’ll be back. But this time… with more names on Coke. 😄
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31 Maggio 2025
10,0

Ristoranti simili a Palermo

7,2
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A Paranza

22/04/2025: Ho pranzato presso il ristorante “a Paranza” a Cefalù proprio ieri in occasione del giorno di Pasquetta. Conoscevamo il ristorante a campofelice di Roccella e siamo ritornati in quanto ci siamo sempre trovati bene. Nota super positiva, che sembra scontata, il pane! Buonissimo, uno dei più buoni mai mangiati… dico sul serio! Il proprietario durante l’attesa ci ha offerto un trancio di pizza con la cipolla e l’acciuga simile allo sfincione. Ottimo, buonissimo !!! Abbiamo ordinato zuppa di cozze, e insalata di mare tutto ottimo. Poi abbiamo ordinato pasta con le vongole, un fritto di paranza, e io ho ordinato un calamaro verace alla griglia ( che era buono, ma un po’ duro). Nel complesso è stata un’ottima esperienza da ripetere perché il cibo è veramente ottimo. La prossima volta verrò per una pizza perché era veramente invitante !!! Grazie ancora al proprietario gentilissimo! A presto
20/02/2025: Tornare sempre dove si sta bene Febbraio 2025 Quando penso che devo cenare alla A Paranza già inizio ad immaginare cosa ci divertiremo ad inventare e sulle tue proposte Vito Lucchese non ho mai dubbi… però è vero da lì nasce una complicità di intenti comuni … il tuo di innalzare l’arte bianca della pizza a livelli altissimi… il mio di gustare di esplorare di aiutarti a trovare quel quid che rende le tue pizze non gourmet ma viaggi gastronomici e sensoriali ! La A Paranza è sicuramente un fiore all’occhiello nel mondo della ristorazione con personale gentile preparato sempre a disposizione col sorriso sulle labbra. L’unica pecca…. Creare dipendenza 😂❤️. Che dire alla prossima e grazie a voi Nino Moreci Simona Moreci Vito Lucchese ❤️💪🏼😋
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Ristorante Al Covo dei Beati Paoli

03/06/2025: Sono stato a cena per una pizza in questo ristorante domenica di 2 settimane fa. La pizza è davvero buona, e il ristorante internamente è molto caratteristico, dallo stile rustico. Il ristorante, oltre la pizza, offre anche tante specialità di cucina, che spero di provare in occasione di una nuova futura visita a Palermo.
02/06/2025: We ate at this restaurant on the advice of some locals for a 3-day vacation in Palermo. Everything was very good, we shared the fish appetizer that included meatballs, octopus in red, really fresh fried cod and seafood caponata. All excellent. Then we had a pizza to share between 3, light and very good. Really friendly staff. We will definitely be back on our next vacation in Palermo!!!

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