We had a great time.
The waiters are a little slow but it's Saturday night and the place is full. We can take it easy.
Mattia Pinferetti
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09 Aprile 2025
10,0
Elegant and welcoming atmosphere, the restaurant is studied in every detail with a wonderful external veranda. Everything I ordered exceeded my expectations, really delicious. The only flaw was the service was a little slow, but as it was Sunday lunch there was really a lot of customers.
Eleonora Pizzamiglio
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08 Aprile 2025
10,0
What a surprise this tavern is! You enter Milan... and you find yourself in Valtellina, but with fewer curves. Super cute garden, ideal for enjoying an outdoor lunch or dinner without smog and horns in a well-kept and very welcoming environment.
Sitting at a table of 5 we ordered and shared several dishes.
The pizzoccheri? A warm hug that makes you happy. The slobs? Crispy on the outside, stringy on the inside, one leads to another. Bresaola that tastes like real mountains, not the gym kind.
The black bread crust is extraordinary as is the taragna polenta with porcini mushrooms and the deviled rabbit. I was particularly surprised by the hot toast which I highly recommend.
Friendly, smiling and fast service. Honest account, full stomach, happy heart.
I'll be back as soon as I can!
Forelock
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06 Aprile 2025
10,0
We had dinner at this restaurant and we were enchanted! Every detail was taken care of to perfection, from the welcome to the service, to the extraordinary quality of the dishes.
The risotto with venison ragù won us over with its intense and perfectly balanced flavor, while Lo Tzigeuner surprised us with its particular and enveloping taste. Each dish was prepared with great attention, with high-quality ingredients and an impeccable presentation.
The location is simply magical: an environment full of flowers, soft lights and antique details that create a warm and evocative atmosphere.
The staff was very kind, always attentive and with a smile. Highly recommended! We will definitely be back
Roberta Giambra
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30 Marzo 2025
10,0
A nice place in the middle of the greenery where you can taste some Valtellina specialties and more.
Nice and characteristic place.
Very precise and discreet service and waiters.
Let's move on to the votes
Roberto Benelli
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24 Marzo 2025
8,0
5 stars for everything.
Beautiful place, impeccable service and really quality food.
Everything was delicious, I would gladly return.
Adele Iaccarino
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24 Marzo 2025
10,0
For those who love the flavors of Valtellina, highly recommended. Sloppy top, kindness and courtesy first
Luigi Tencati
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18 Marzo 2025
10,0
Second time at the Osteria.. always very good and very helpful staff.
Alberto Mizzotti
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09 Marzo 2025
10,0
Appena fuori Milano abbiamo provato per la prima volta questo ristorante con cucina tipica valtellinese. Si trova su una strada molto tranquilla, ma non disponendo di un grande parcheggio, l'auto va lasciata lungo il ciglio della strada.
Il locale ha sicuramente una storia, così come l'arredamento. Nonostante i soffitti molto alti come una volta, abbiamo trovato la sala un pò troppo rumorosa per i ns. gusti (non so dire se sia così sempre o perchè c'erano commensali particolarmente rumorosi). Il menù offre molte proposte interessanti e questo sarà sicuramente un motivo per ritornare un'altra volta. Personalmente ho iniziato con gli sciatt (mezza porzione): davvero molto sfiziosi. Poi una mezza porzione di pizzoccheri veramente spettacolari! Poi di secondo la carne sullo spiedo con le patate arrosto, anch'essa molto buona anche se il prezzo è un pò caricato in rapporto alla quantità di carne. Per chiudere una millefoglie. Con acqua e vino abbiamo speso € 63,00 a testa, prezzo che ritengo un pò caro, ma nulla da eccepire sulla bontà e sulla qualità dei piatti. Un ultimo punto da segnalare, il servizio un poco lento: capisco che fosse sabato sera, ma siamo arrivati alle 20:20 con la sala ancora mezza vuota e abbiamo finito alle 23:30 giusto perchè siamo andati noi alla cassa a pagare il conto. Comunque, a parte qualche piccolo appunto, è un ristorante dove di mangia sicuramente bene e che mi sento di consigliare.
Roby_and_Paola
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15 Dicembre 2024
8,0
Solo per una casualità scopriamo l’Osteria: cercavamo un posto fuori dal solito ristorante e tra cascine e osterie la scelta è caduta su una chicca della grande città. Apparentemente fuori mano , abbiamo assaggiato in esplorazione 4 antipasti singoli (con particolare attenzione porzionati in 4 come i commensali!), ben preparati ed invitanti anche nella presentazione: poi abbiamo assaggiato i primi, tutti diversi per la gioia della brigata di cucina, eccellenti per la qualità e la preparazione. Merita un plauso particolare il risotto nebbiolo e salsiccia. Poi abbiamo diviso una costoletta alla milanese e, già oltre il limite e solo per avere la conferma del voto di eccellenza, abbiamo gustato tre dolci al cucchiaio “da urlo”. Tutto ben accompagnato da un calice di Inferno scelto da una carta in linea con le prerogative (alte) dell’osteria. Conto adeguato e corretto. Ospitalità e servizio da 10, tutti molto attenti, precisi e mai invadenti. Concedo così il voto di eccellenza senza remore e vincendo la mia ritrosia a premiare con il massimo!! Ad maiora, osteria Valtellina!!
ANFortunato
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01 Novembre 2024
10,0