There is little to say, one of the best places in Milan for cocktails. For some time now they have also started making pizzas and focaccias with the same quality as cocktails.
The only downside are the prices, which are a bit high even for Milan
Darius Sas
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15 Agosto 2024
10,0
A few steps away from Porta Nuova we find this place where you can try some really excellent pizzas with the possibility of pairing them with various cocktails or a classic beer.
The pizzas are really light and tasty. Particularly noteworthy is the fact that the extra ingredients are brought separately, giving you the possibility to add them as you wish.
Modern place, in my opinion the entrance hall is very nice, the inside one is a little cold. Applause for desserts.
marco nuvolone
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09 Agosto 2024
8,0
Esperienza davvero ottima in questo locale che è da tanto che avevo messo nel mirino. La fama del posto ormai lo precede, ma oltre al fumo c'è anche l'arrosto che nel caso del Dry è rappresentato fondamentalmente da tre pilastri: semplicità delle preparazioni, materie prime di eccelsa qualità e impasto delle pizze e focacce. La nostra, mia e della mia compagna, è stata un'esperienza incentrata sulla pizza (anche se qualche parola la spendo anche sul dolce e focaccia) e di questo parlerò.
Iniziamo col dire che il locale è molto trendy, cool, hype...etc. etc. però questo si riflette, a mio avviso, soprattutto nella sala d'ingresso adibita all'offerta di drink e aperitivi. La saletta per chi cena, posta sul retro è più sobria e minimal, a tratti anche un po' troppo scura, impreziosita da quadri di artisti moderni. I tavolini sono "ini" però non abbiamo mai sofferto le dimensioni se non quando si tratta di leggere i menu che vengono portati su enormi (credo A3) fogli plastificati nel numero di 3 a testa: food, cocktails e vini/birre. Il servizio è giovane e a tratti ci è sembrato un po' "stanco"....sarà il caldo e il fatto che un Agosto a Milano, per chi lavora, non è certo il massimo.
Detto questo le pizze: semplicità nell'offerta è la parola d'ordine. Siamo di fronte ad un locale ai vertici di ogni classifica mondiale sul tema pizza. A Milano, se non è ancora il primo è comunque il secondo. Prima notizia non ci sono le ormai ubique "pizze Gourmet", che io adoro SE FATTE BENE!. Qui ci sono le classiche e le pizze dello chef, che giustamente però combinano ingredienti estremamente semplici di qualità eccelsa. Nota interessante le eventuali aggiunte di ingredienti, che io ho preso, come il prosciutto crudo di Osvaldo e le alici di Cetara, non vengono già inserite sulla pizza base che si ordina, ma vengono portate a parte lasciando all'ospite la libertà di aggiungerle quanto e quando si vuole! Ottima idea. Dunque, io e la mia compagna ci siamo divisi una Margherita con mozzarella di bufala DOP (con aggiunta di crudo e acciughe) e una che aveva zucchine alla scapece, crema di fiori di zucca, fiordilatte e maionese di colatura di alici come ingredienti principali. E qui veniamo agli altri due elementi che contraddistinguono il locale: la qualità eccelsa degli ingredienti e l'impasto che rende estremamente digeribile e leggera la pizza. Tra i migliori mai assaggiati. Complimenti davvero. Incuriosito io, che non mangio dolci, ho deciso di concedermi anche una loro focaccia, in versione "mini", composta da vitello tonnato, polvere di capperi e sale maldon. Fantastica anche questa. Ora veniamo alle uniche criticità della serata: il dolce che ha preso la mia compagna non è all'altezza di quanto mangiato prima. Era un crumble scomposto con ricotta di bufala (se ricordo bene), fichi e cioccolato. Bene, a parte l'ingrediente a base di bufala, il resto non era di gran sapore oltre ad essere stata sbagliata completamente la presentazione dato che hanno servito i fichi a spicchi ma con la buccia che quindi andava tolta...peccato che: davano solo il cucchiaio (vuol dire che si devono sbucciare i fichi con le mani?) e anche con le posate poi chieste sembrava di dover fare un'operazione chirurgica dato che il frutto era molto duro (quasi congelato) e quindi, oltre ad aver anestetizzato i sapori, era anche difficile da pelare. Bocciato.
L'altro elemento che mi ha lasciato qualche dubbio è la carta dei vini: io adoro abbinare una bolla con la pizza, ma la selezione di quelle di Franciacorta/Trento era estremamente limitata e la scelta era solo su bottiglie dai 50€ in su...sotto solo Prosecco...anche no. Basta poco per integrare ottime, non buone, ottime etichette di Franciacorta che anche un locale così, coi suoi ricarichi, può mettere in carta a 35/40€ per informazioni rivolgersi per esempio a Fabio Scarpitti Distribuzione. Quindi niente bolla, si va su un paio di birre che mi sono piaciute: una rock 'n roll di Baladin e una Cippa l'IPA di Maltus Faber. Il conto mi è sembrato adeguato all'esperienza che abbiamo fatto e onesto.
Olmo75
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08 Agosto 2024
10,0
Truly excellent experience in this place that I had had in my sights for a long time. The fame of the place now precedes it, but in addition to the smoke there is also the roast which in the case of the Dry is basically represented by three pillars: simplicity of the preparations, excellent quality raw materials and the dough of the pizzas and focaccias. Ours, mine and my partner's, was an experience focused on pizza (although I will also spend a few words on dessert and focaccia) and I will talk about this.
Let's start by saying that the place is very trendy, cool, hype...etc. etc. however this is reflected, in my opinion, above all in the entrance room used to offer drinks and aperitifs. The dining room, located at the back, is more sober and minimal, at times even a little too dark, embellished with paintings by modern artists. The tables are "initial" but we have never suffered from the size except when it comes to reading the menus which are brought on enormous (I think A3) laminated sheets in the number of 3 each: food, cocktails and wines/beers. The service is young and at times it seemed a little "tired".... it may be the heat and the fact that August in Milan, for those who work, is certainly not the best.
Having said that, the pizzas: simplicity in the offering is the watchword. We are faced with a place at the top of every world ranking on the topic of pizza. In Milan, if he is not yet the first, he is still the second. First news, there are no now ubiquitous "Gourmet pizzas", which I love IF MADE RIGHT!. Here there are the classics and the chef's pizzas, which however rightly combine extremely simple ingredients of excellent quality. An interesting note is that any additions of ingredients, which I took, such as raw ham from Osvaldo and anchovies from Cetara, are not already included on the basic pizza ordered, but are brought separately, leaving the guest the freedom to add them as much as possible. and whenever you want! Good idea. So, my partner and I shared a Margherita with DOP buffalo mozzarella (with the addition of raw ham and anchovies) and one that had scapece courgettes, courgette flower cream, fiordilatte and anchovy mayonnaise as the main ingredients. And here we come to the other two elements that distinguish the place: the excellent quality of the ingredients and the dough which makes the pizza extremely digestible and light. Among the best I have ever tasted. Sincere congratulations. Intrigued, I, who don't eat sweets, decided to treat myself to one of their focaccias, in a "mini" version, made up of veal with tuna sauce, caper powder and Maldon salt. This is also fantastic. Now we come to the only critical points of the evening: the dessert my partner had was not up to par with what we ate before. It was a decomposed crumble with buffalo ricotta (if I remember correctly), figs and chocolate. Well, apart from the buffalo-based ingredient, the rest didn't have much flavor as well as the presentation being completely wrong given that they served the figs in wedges but with the peel which therefore had to be removed...it's a shame that: they gave only the spoon (does this mean that you have to peel the figs with your hands?) and even with the cutlery you then asked for, it seemed like you were having to perform a surgical operation given that the fruit was very hard (almost frozen) and therefore, in addition to having anesthetized the flavors, it was also difficult to peel. Rejected.
The other element that left me with some doubts was the wine list: I love pairing a bubble with pizza, but the selection of those from Franciacorta/Trento was extremely limited and the choice was only on bottles priced at €50 and up. ..under only Prosecco...not even. It doesn't take much to integrate excellent, not good, excellent Franciacorta labels that even a place like this, with its markups, can put on the menu at €35/40. For information, contact, for example, Fabio Scarpitti Distribuzione. So no bubbles, let's move on to a couple of beers that I liked: a rock 'n roll by Baladin and a Cippa IPA by Maltus Faber. The bill seemed adequate to the experience we had and honest.
Gianni
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08 Agosto 2024
10,0
As per the premises, the pizza is really really good! The staff were friendly and helpful..I will definitely be back 🤓
romina aceto
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08 Agosto 2024
10,0
Excellent pizzeria in the center of Milan, a stone's throw from Corso Como. Very nice place, very welcoming and very trendy wooden tables. Good pizza, good products. It doesn't have many choices on the pizza menu, but as they say, few but good. Possibility of pairing pizza with their cocktails or with the classic beer with a decent list of labels. Excellent desserts. Possibility to also go after the evening to taste some good cocktails. A must try place and pizza. Super recommended!
Marco Bastia
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05 Agosto 2024
8,0
One of the best pizzas I've tried!
Awesome staff, always at service with big smiles on their faces!
And Ro
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05 Agosto 2024
10,0
I got a simple marinara and I have to say it was prepared very well, cooked correctly and quality tomato
Very nice place, discreet staff and for being in Milan it's already a lot
Definitely worth trying
ciro balestrieri
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30 Luglio 2024
10,0
#7 pizza in Italy top 50 in 2024. Well deserved.
We ordered to start with :
- the focaccia salt and rosemary which was served hot and was very tasty.
- baba ganoush : surprising to see that on a pizza menu and as I’m a big fan, I had to try. The baba ganoush was very average served with bread which was strange although the bread was so yummy.
- Burrata, sweet raw ham D'Osvaldo, datterini tomatoes which was nice.
For pizzas we had :
- Margherita with fiordilatte which was delicious, ingredients was very high quality and in the right quantity.
- Piennolo Giallo : we didn’t expect a white pizza as it was not indicated it would be one.. it was nice tho and I enjoy the combination of cheese, cut tomatoes and pesto.
Overall, I would recommend coming and trying the #7 pizza in Italy but I would have only pizzas.
Myriam Ward
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26 Luglio 2024
8,0
qualcuno dice la migliore pizzeria di Milano, ma non per me. la pizza non è male, alcuni abbinamenti sono un po' eccessivo, ma dove non siamo a livello è il servizio. nulla di brutale, ma non è adeguato alla location ed ai prezzi esposti.
location troppo scura più adatta ad un pub che ad una pizzeria. forse con meno spocchia e più coraggio può diventare un posto simpatico da frequentare.
rivedibile
VinoVeritas
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30 Giugno 2024
6,0