Small but comfortable environment, very friendly service staff.
Exquisite dishes, well prepared and excellently presented.
The seafood menu also leaves some land choices but the seafood part is certainly the most interesting.
To start we chose the cod meatballs (special) served on a bed of cream soup and a blue prawn tartare (superlative)
We then enjoyed some excellent scialatielli with seafood and delicious paccheri with fish sauce.
I saw the spaghetti with crab passed to another table and was simply fantastic to look at (I'm sure to taste it too); the crab actually looked more like a crab.
The dessert part of the menu did not offer any particular desserts but ultimately this lack is negligible.
The bill was certainly fair because it was adequate for the quality and goodness of the dishes we tasted.
Claudio Ste
.
03 Settembre 2024
10,0
Service was very fast and friendly. Pasta was amazing. Thank you guys!!
Sebastiaan
.
16 Agosto 2024
10,0
Locale in pieno centro storico, a due passi da via Tornabuoni, ma in una strada poco turistica.
Ci sono stato con amici per via delle ottime recensioni sul pesce. Antipasto buono (moscardini fritti e cipolle) mentre non mi ha entusiasmato il primo (gnocchi ai crostacei). Un po’ deluso dalla carta dei vini: pochi champagne nè Trento doc nè Chablis nè Riesling di Alsazia o Germania. Comunque ci tornerò per dargli una seconda chance. Prezzi nella media vista la location.
alessio m
.
15 Agosto 2024
6,0
Neighbourhood gem. We have eaten here twice. Great food, exceptional service and very nice atmosphere. If you want a taste of some seafood worth a visit.
Rob Hodges
.
09 Agosto 2024
10,0
Excellent service. Excellent food. Excellent ambiente.
We had a wonderful evening and will definitely come back.
Bodo S.
.
05 Agosto 2024
10,0
Locale situato nel pieno centro di Firenze, tra ponte vecchio e Santa Trinita, in una via molto silenziosa, tranquilla e poco trafficata. Ho trovato questo ristorante scorrendo tra i tantissimi locali nella zona su google maps e incuriosito da questo posto molto ben recensito, ho deciso di dargli un’occasione. Quindi, sono andato in questo ristorante con un gruppo di amici, prenotando il giorno prima senza problemi, e devo ammettere che l’esperienza è stata veramente ottima.
Location :
- Location tra il moderno, il minimale e il rustico, composta da due livelli ( pianoterra e, scendendo delle scale, cantinetta con soffitto in pietra a vista molto caratteristico ). Posto conviviale, elegante ma non eccessivamente, con una capienza intorno ai quaranta coperti.
Servizio :
- Servizio eccellente. Le portate sono state servite con i tempi corretti , infatti non c’era assolutamente fretta nel far finire il piatto al cliente, permettendogli di mangiare con calma e gusto la pietanza. Plauso al personale di sala che è stato davvero gentile, ospitale e simpatico, tanto che alla fine ci è stato offerto anche un amaro per concludere la cena.
Cibo :
- Il menù comprende dalle 3 alle 5 scelte per portata, sia di mare che di pesce, ed ero indeciso su cosa prendere perché tutti i piatti erano molto invitanti. Aggiungo che oltre al menù, ci è stata proposta una scelta ulteriore per dei primi fuori menù, i così detti “ speciali “. In questo caso erano tagliatelle al tartufo fresco o al tartufo fresco e crudo di gamberi, oppure scialatielli al basilico con granchio. Nota positiva: quando ci sono stati proposti i piatti speciali, ci sono stati detti subito i prezzi, in modo da essere trasparenti e onesti con il cliente. Apprezzato.
- Parlando di antipasti, ho avuto modo di assaggiare la tartare di salmone e tonno. Aveva un buon sapore, data la buona qualità del taglio e del pesce utilizzato e le quantità erano giuste, considerando che è comunque un antipasto. Consiglio di provare ad aggiungere, dopo che vi è stato servito il piatto, un filo d’olio per rendere ancora più saporito il vostro battuto di pesce.
- Intrigato da quella tagliatella al tartufo fresco e gambero crudo, decido di prenderla ( il costo era di 28 euro, ma non fatevi ingannare dal prezzo dato che le quantità e la qualità dei prodotti vale tutti i soldi spesi ). Sono rimasto piacevolmente sorpreso dalla quantità del tartufo e del gambero crudo. C’era la possibilità di assaporare per ogni forchettata sia il crostaceo che il tartufo, e questo l’ho apprezzato particolarmente. La tagliatella cotta perfettamente, aveva la giusta consistenza, e legava bene con questa cremina che dava grande sapore al piatto. Ogni boccone era una travolgente ondata di gusto di mare e gambero, con questo profumo di tartufo che migliorava ulteriormente l’esperienza. Quindi piatto “ speciale “, davvero speciale.
- Per quanto riguarda i vini, c’era una buona scelta di bianchi e rossi ( ovviamente c’erano anche i rosati). Infatti, nel nostro caso, insieme agli ottimi piatti di pesce, abbiamo voluto abbinare, su consiglio del personale, un vino bianco Kerner, del Sud Tirol. Apprezzato e consigliato. Si sposava molto bene con il pesce.
Prezzo :
- I prezzi sono giusti considerando le porzioni e la qualità dei prodotti serviti. Ovviamente non ci si può aspettare del buon pesce a 12 euro in centro a Firenze, quindi, tutto sommato, soldi ben spesi. Rapporto qualità prezzo molto buono.
Conclusioni :
- Bellissima esperienza, davvero piacevole. La grande ospitalità, l’ambiente peculiare, e i piatti di pesce davvero ben presentati e buoni hanno reso una cena qualsiasi una cena da ricordare. Da ritornarci sicuramente.
Mattia R.
.
31 Luglio 2024
10,0
Local located in the center of Florence, between Ponte Vecchio and Santa Trinita, in a very quiet, peaceful and low-traffic street. I found this restaurant while scrolling through the many places in the area on google maps and, intrigued by this very well-reviewed place, I decided to give it a chance. So, I went to this restaurant with a group of friends, booking the day before without problems, and I must admit that the experience was truly excellent.
Location:
- Location between modern, minimal and rustic, composed of two levels (ground floor and, going down the stairs, cellar with very characteristic exposed stone ceiling). Convivial place, elegant but not excessively, with a capacity of around forty seats.
Service:
- Excellent service. The courses were served at the correct times, in fact there was absolutely no rush in making the customer finish the dish, allowing him to eat the dish calmly and tastefully. I applaud the dining room staff who were really kind, hospitable and nice, so much so that at the end we were also offered a bitter to end the dinner.
Food :
- The menu includes 3 to 5 choices per course, both seafood and fish, and I was undecided on what to have because all the dishes were very inviting. I would add that in addition to the menu, we were offered a further choice for off-menu first courses, the so-called "specials". In this case they were tagliatelle with fresh truffle or fresh truffle and raw prawns, or scialatielli with basil and crab. Positive note: when the special dishes were offered to us, we were told the prices immediately, in order to be transparent and honest with the customer. Appreciated.
- Speaking of appetizers, I had the opportunity to try the salmon and tuna tartare. It tasted good, given the good quality of the cut and fish used, and the quantities were just right, considering it's still an appetizer. I recommend trying adding, after the dish has been served, a drizzle of oil to make your fish mixture even tastier.
- Intrigued by that tagliatelle with fresh truffle and raw prawns, I decide to take it (the cost was 28 euros, but don't be fooled by the price as the quantity and quality of the products are worth all the money spent). I was pleasantly surprised by the amount of truffle and raw shrimp. There was the possibility of tasting both the crustacean and the truffle with each forkful, and I particularly appreciated this. The perfectly cooked tagliatelle had the right consistency, and combined well with this cream which gave great flavor to the dish. Each bite was an overwhelming wave of seafood and prawn flavour, with this truffle scent further enhancing the experience. So a "special" dish, truly special.
- As for the wines, there was a good choice of whites and reds (obviously there were also rosés). In fact, in our case, along with the excellent fish dishes, we wanted to pair, on the advice of the staff, a Kerner white wine from South Tyrol. Appreciated and recommended. It went very well with the fish.
Price :
- The prices are fair considering the portions and the quality of the products served. Obviously you can't expect good fish for 12 euros in the center of Florence, so, all in all, money well spent. Very good value for money.
Conclusions:
- Great experience, really enjoyable. The great hospitality, the peculiar environment, and the really well presented and tasty fish dishes made any dinner a dinner to remember. Definitely coming back.
Tha Musician
.
31 Luglio 2024
10,0
A must come restaurant in Florence. I normally wouldn’t recommend a restaurant like this. But this little restaurant won my heart with its food. The homemade pastas were so fresh and delicious. The tiramisu was so light. One of the best in Florence…. Will come back again for the crab pasta. Hopefully they can get some crab for me tomorrow.
Connie Zhang
.
30 Luglio 2024
10,0
A restaurant worth a detour in a typical alley.
Patrick Pessah
.
30 Luglio 2024
10,0
Excellent little restaurant in Florence! The cuisine is a real delight and the service is quality. Giuseppe, one of the owners of the restaurant, takes great care of his customers. The wine and food pairing he recommended was perfect. The dishes are typical, made with fresh produce and you can feel it! In short, a real delight, I recommend it without hesitation!
Nathalie FIORE
.
28 Luglio 2024
10,0