The Antonio Ferrari - Storie di cibo e vino restaurant is in the center of Padua, a few steps from Prato della Valle.
The restaurant is elegant and well-kept in its details.
Walking past it and seeing it from the outside, it intrigues and invites customers to come in.
The menu offers traditional dishes carefully presented and with interesting combinations.
We were a group of 9 people and we particularly appreciated the plate of mixed cicchetti and the tagliatelle with truffle.
The only thing I feel like reporting is perhaps the service, which at times seemed a little too formal and not very spontaneous, although very attentive and friendly.
Silvia Federici
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17 Maggio 2025
8,0
Gluten free options, knowledgeable and friendly staff, lovely location… and that whipped butter!!!! Everything was perfect!
Aasha Carter
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14 Maggio 2025
10,0
You can eat well in a welcoming environment. Particular praise goes to the girls on duty, I have rarely found such kindness and professionalism
Nicola T.
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10 Maggio 2025
10,0
Everything really top! Service of the highest level, as well as the environment and the selection of typical Paduan dishes presented with extreme elegance and fun.
If you are in Padua you must go there!
Roberto Giusto
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10 Maggio 2025
10,0
If you go to Padua you can't help but stop
Federica Bertoncello
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07 Maggio 2025
10,0
Sono rimasto davvero impressionato dall'esperienza in questo posto: il personale ci ha portati in palmo di mano (eravamo in 2) per tutta la serata, dandoci delle attenzioni che poche volte ho avuto il piacere di ricevere. Ad esempio, la persona che era con me parla solo l'inglese e senza che lo chiedessimo la cameriera ci ha gentilmente portato un menù in inglese. Questa come tante altre piccole attenzioni che abbiamo davvero apprezzato.
Abbiamo preso la selezione di formaggi che propongono, devo dire uno migliore degli altri, piatto da 10 e lode.
Tornerò sicuramente con la curiosità di provare gli altri piatti del Menù, che mi sono parsi davvero interessanti.
Felice di aver scoperto questo gioiello nel cuore della mia città!
Tiziano
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31 Marzo 2025
10,0
I was really impressed by the experience in this place: the staff took us in the palm of their hands (there were 2 of us) throughout the evening, giving us attention that I have rarely had the pleasure of receiving. For example, the person with me only speaks English and without us asking the waitress kindly brought us a menu in English. This like many other small attentions that we really appreciated.
We took the selection of cheeses they offer, I must say one better than the others, a dish with 10 and praise.
I will definitely return with the curiosity to try the other dishes on the menu, which I found really interesting.
Happy to have discovered this jewel in the heart of my city!
Tiziano
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31 Marzo 2025
10,0
Perfect welcome, exceptional staff, excellent recommended wine and food pairings
Massimo Marchesini
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25 Marzo 2025
10,0
I went there with my daughter for her 19th birthday. A beautiful evening. Very nice and well-kept place. Very pleasant menu both to the palate and to the eye. Excellent choice of wines. A particular compliment to the staff, really kind, knowledgeable and professional.
We'll be back shortly.
laura morocutti
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20 Marzo 2025
10,0
Niente da dire di negativo sul locale che è piacevole, il cibo che è eccellente e il servizio che è attento, ma non invadente. Una strepitosa spuma di burro salato omaggio della cucina, un eccellente baccalà mantecato, una focaccia con tonno crudo e carciofo esterno da 10 e lode, uno chardonnay francese così così perché amo i bianchi giovani e quello servito non lo era, così aveva un retro gusto di botte (scelto da chi era con me fra le proposte al calice). Io sono d'accordo che la qualità bisogna pagarla, però mi pare eccessivo quanto pagato per quanto consumato. Comunque almeno abbiamo pagato uscendo con il palato molto soddisfatto. Bravi!
lag-free
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04 Dicembre 2024
8,0