Really very nice place. We ate pasta with meat sauce, ribs and baked potatoes, accompanied by a Lambrusco rosé. Excellent food and excellent value for money
Nui Diver
.
09 Agosto 2024
10,0
Top experience in Carpi. First very good, second equally good 🩷. You can eat outdoors and enjoy the delicacies of Romagna. Advise
Marta Riva
.
04 Agosto 2024
10,0
Good place, quiet for dinner and a few chats in the central area of Carpi.
Daniela Cattani
.
27 Luglio 2024
6,0
Elegant but informal environment. Friendly and trained staff. Excellent food (I was moved when I tasted the macaroni with rib sauce). Balanced prices. Pet friendly. We will be back.
Marco C
.
23 Giugno 2024
10,0
A journey through the flavors of Emilia, Alessandro guided us in fully appreciating the proposals by describing the dishes on and off the menu.
An experience among the aromas of local products such as the mixed platter of Emilian cured meats, tortelli filled with mortadella and chopped pistachios with truly sublime shank and polenta.
The bread and especially the breadsticks made by them are "scary"!!!
The place is really well looked after and even the external expanse, although not exactly excellent on the driveway in front, is welcoming and quiet.
Highly recommended, definitely coming back!!
Antonella Balivo
.
06 Giugno 2024
10,0
I can only confirm that I have eaten the best cappelletti in broth here (even if it is not in season).
Appetizer with mixed platter of cold cuts and cheeses, trio of first courses so we don't miss anything...
Spectacular food and nice generous portions.
The managers of the place were friendly and approachable, it was a truly great experience!
Total dinner for 3 around €100, not bad!
Nicole Brz
.
31 Maggio 2024
10,0
Very welcoming staff, delicious food, very nice place in the historic center.
Very good quality-cost ratio.
I highly recommend it to everyone.
Michela Lazzarini
.
22 Maggio 2024
10,0
In Carpi, in the centre, an excellent tavern and restaurant for carnivores. Excellent cured meats for a Lombard, average for those accustomed to Emilian standards.
Exceptional stew.
The price is normal.
Courteous, fast, helpful staff.
marco dotti
.
21 Maggio 2024
10,0
Dopo tanto tempo che me lo ripetevo alla fine sono andato a mangiare Allosteria, trovando un locale accogliente, un ambiente del tutto informale, adatto a ogni età e ad ogni tipo di clientela. Personale simpatico e attento, cucina tradizionale emiliana senza tanti fronzoli. Nulla che faccia gridare al miracolo ma al nostro tavolo siamo rimasti tutti soddisfatti tra antipasti, primi, contorni e dolci, il tutto sorseggiando un buon vino e spendendo 35 euro a testa, un prezzo nella media al giorno d'oggi. Un prezzo giusto, considerando le porzioni che ci hanno permesso di uscire sazi e soddisfatti. Buoni tutti i tipi di tortelli assaggiati e i cappelletti in brodo. Non siamo andati sui secondi ma la tartarre, il tagliere e il flan di verdure presi come antipasto hanno riscosso un buon successo. Il locale è in ottima posizione centrale, curato e con uno sguardo che prova ad unire un presente un po' frivolo ad un classico un po' più serioso e comodo con un risultato piuttosto piacevole. I tavoli nella stanza dove eravamo noi erano abbastanza stipati, ma nulla che togliesse il fiato. La cura per la cucina e le materie prime sono sicuramente di buon livello e la semplicità del servizio, che tante critiche mi sembra aver attirato sentendo in giro, è un ottimo modo per sentirsi ad un pranzo casareccio emiliano. Niente di miracoloso, tutto buono, certamente da riprovare per altre valutazioni.
Smallsaints
.
30 Aprile 2024
8,0
A Carpi il lunedì è quasi tutto chiuso; per fortuna questo piccolo ristorante ieri era aperto e così ho potuto mettere qualcosa sotto ai denti all'ora di pranzo. La disposizione del locale è un po' strana: si entra passando davanti al banco del bar, si prosegue per uno stretto corridoio che passa di fianco alla cucina a vista e ci si ritrova in un altro corridoio con i tavolini. In pratica si percorre una U; sicuramente sono da rivedere la disposizione dei tavoli e la via d'accesso. Interessante il menù, fondamentalmente del territorio. Buoni i maccheroni con il ragù di costine anche se mi sono arrivati quasi freddi e sfiziose la bietoline lievemente piccanti. Il servizio è veloce e i prezzi sono onesti.
spedubec
.
26 Marzo 2024
6,0