🍷 An authentic and memorable culinary experience! 🍷
We had lunch at the agriturismo restaurant and were truly thrilled. The quality of the ingredients, all fresh and locally sourced, shines through in every dish: authentic flavors, generous portions, and thoughtful yet unfussy presentation.
The menu respects seasonality and highlights rural tradition with a touch of creativity. The homemade first courses are unforgettable—the tagliatelle with Cinta Senese ragù was simply perfect—and the grilled meats, cooked to perfection and served with garden vegetables.
The assortment of antipasti was also very popular, including local cured meats and cheeses accompanied by homemade preserves. All washed down with a truly excellent house red wine.
The staff is friendly and attentive, present but never intrusive. The atmosphere is rustic and warm, overlooking the countryside: the ideal place for a quiet, romantic, or family dinner.
Fair prices for such high quality. We'll definitely be back, even just for the pleasure of tasting those authentic flavors again!
Giovanni Galardo
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27 Luglio 2025
10,0
It's a little out of the way but worth it, very nice place, friendly and professional staff and very good food, reasonable prices.
Maurizio Diolaiti
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14 Luglio 2025
10,0
Had a divine lunch, excellent local products, lots of professionalism and courtesy
Luca Tabacchi
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06 Giugno 2025
10,0
Dear all, everything was good, compliments for the friggione made as it should be made, I would suggest a portion of just friggione with a basket of bread 😊, the only thing, but our personal one, was a little too many spices in the fillings.
Susanna Aschmann
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02 Giugno 2025
10,0
Il locale si trova in una delle zone collinare più belle del bolognese in territorio di Valsamoggia. Ambiente caldo, accogliente e cibo rigorosamente preparato con prodotti locali e prodotti dall'azienda stessa. Tutto buono compreso il vino, il loro ottimo "Naigarten" (Negrettino) che consiglio caldamente anche da acquistare per portarselo a casa. L'unica nota negativa (relativamente negativa) è stata l'aspettativa verso quello che viene definito "arrosto" perchè quando ci è arrivato sembrava più un lesso, un brasato (vedi foto). Ottima carne e eccellente la salsa con cui è stata ricoperta per cui non si discute sulla qualità, sia chiaro questo, ma certamente definirlo "arrosto" ci è sembrato arbitrario. Servizio cordiale, premuroso e attento, molto disponibili via whatsapp per info e varie, prezzi onesti. Torneremo prossimamente, questa volta per assaggiare le crescentine e i loro affettati.
baudspleen
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12 Maggio 2025
8,0
Nice place and impeccable service, value for money a little too high
Very nice place and interesting view. It certainly expresses all its splendor in spring. Very good cuisine, created by a young female chef with attention to detail. Good quality wines. For our tastes, a truly interesting farmhouse to recommend. Extremely honest cost for the quality of the food and wine. We will happily return, well done and thank you
Adri Di Ci
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03 Marzo 2025
10,0
Pranzare a Gradizzolo è veramente gradevole, la location è accogliente, la famiglia Ognibene è ospitale e gentile, in particolare la giovane Chef Chiara, il cibo è ottimo, i prezzi più che competitivi.
Qui ci si sente veramente come a casa.
Penso che questo agriturismo abbia pochi eguali nel rapporto qualità / prezzo, inoltre non si fanno doppi turni, solitamente non c’è confusione o brusio di sottofondo, tavoli ben distanziati e soprattutto un numero ottimale di coperti di circa 35 / 40 che consentono un servizio accurato.
Bravissimi, Gradizzolo è veramente una chicca.
Occhi D
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21 Febbraio 2025
10,0
Beautiful, well-kept farmhouse on the Bolognese hills. Excellent traditional cuisine, very friendly and helpful staff. Don't miss the tigelle with cured meats and the first courses.
Enrico Gatti
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09 Febbraio 2025
10,0