I loved the Carbonara! We were very well attended to and were very happy with the experience at the restaurant.
Andreza Delamico
.
25 Agosto 2024
10,0
Everything was excellent and attention to detail
Maria Cristina Piscopo
.
31 Luglio 2024
10,0
It's beautiful, it's good, it's calm, you drink well, you eat well and the service is impeccable.
M. Pop
.
23 Luglio 2024
10,0
Tiny "niche" restaurant, furnished with a few too many kitsch touches. You have to go there on purpose, as it is off the usual routes. Excellent quality of raw materials, cooked with some courageous innovative touches, mostly not unpleasant. The service is good and the choice offered by the cellar is acceptable. Prices appropriate to the raw material used and, therefore, balanced in relation to quality.
sergio corbello
.
15 Luglio 2024
8,0
When we want to treat ourselves to a memorable dinner, we always return here. The Accademia del Gusto 1990 is first and foremost a place where the customer is welcomed with extreme professionalism. The entire staff is trained and works with dedication to guarantee an unparalleled service and experience. Despite the informality of the staff, the attention to detail and discretion are impeccable.
Each dish not only delights the palate, but also the sight, representing a complete culinary experience. I highly recommend this restaurant to anyone who wishes to celebrate a special occasion or simply indulge in a unique experience, comparable to that of a starred restaurant.
Congratulations to all the staff, keep it up!
I G
.
12 Giugno 2024
10,0
The Accademia del Gusto 1990 restaurant, located in the heart of the San Lorenzo neighborhood, is a refined gem that offers an exceptional dining experience. The restaurant immediately strikes you with its elegance and welcoming atmosphere. The menu is wide and varied, capable of satisfying even the most demanding palates. During our visit, we started with a truly original appetizer: the Maritozzo with creamed cod, served in a vegetable gazpacho. This dish turned out to be a pleasant surprise, with well-balanced flavors and a careful presentation. We then continued with fettuccine with asparagus, saffron cream and parmesan. A dish with a particular taste, where the saffron cream perfectly wrapped the fettuccine, while the crunchy asparagus added a pleasant note of freshness. The grand finale was a Wellington-style fillet with potatoes. The meat was cooked to perfection, tender and succulent, with a sweet reduction that blended harmoniously with the rest of the dish. The potatoes were tasty and well cooked, completing a truly memorable dish. In summary, the dishes on offer are of high quality and the value for money is fair. L'Accademia del Gusto 1990 proved to be an excellent choice and we will definitely return to try other delights on their menu.
Emanuele Nardone
.
06 Giugno 2024
10,0
Era da un po’ che avevo puntato questo locale e lo abbiamo scelto per festeggiare un’occasione speciale. Situato a asan Lorenzo, vicino alle mura, lontano dalla movida, l’accademia del gusto è una location piccola ma elegante, arredata con un gusto che ricorda i bistrot parigini. Lo staff è accogliente, gentile, presente ma discreto oltre che molto preparato. Abbiamo scelta la degustazione a 5 piatti e ognuno ci ha lasciato qualcosa di piacevole oltre alla sorpresa di scoprire abbinamenti interessanti sapientemente amalgamati tra loro; forse solo il dolce è risultato un po’ troppo dolce (che puo’ sembrare un paradosso ma non lo è). Molto interessante anche la carta dei vini. Il tutto ad un prezzo onesto si per il servizio offerto che per la qualità dei piatti.
Pietro P
.
03 Giugno 2024
10,0
Excellent service and excellent dishes
angelo ragnacci
.
26 Maggio 2024
8,0
Excellent dinner. Delicious carbonara and duck ragu. Good wine selection. Good value for money.
Connie Heal
.
22 Maggio 2024
10,0
Il posto pur situato nella vibrante ed alternativa San Lorenzo è molto curato e riservato: è presente un piccolo spazio esterno ed una piacevole sala interna con atmosfera “cosy” ed elegante. In sala e presente un bel bancone da bar in legno che aggiunge un tocco in più, oltre ad esserci delle belle vetrate a vista sul quartiere che aggiungo ampiezza; sulle alcune delle mura interne ci sono delle nelle stoffa da parete su finalista rilassanti.
Passando al Servizio il tutto e stato impeccabile… siamo stati a inizio maggio e ci ha servito una vera professionista: una splendida ragazza di nome Vick, deliziosamente brava e bella! servendoci un buon prosecco di benvenuto ci ha indicato un paio di piatti e consigliato un buon Tuscan Wine ! Accolti con il “benvenuto” anche del titolare ci è stato offerto per primo un antipasto dell chef per poi passare alle nostre ordinanzioni. Antipasti molto buoni, primi buonoi e secondi ottimi!! Piatto forte decisamente il Filetto alla Wellington, buonissimo !!! Da tornarci!!
Prezzo in linea con il contesto e con la tipologia di ristorante; qualità/prezzo corretta.
Grazie a tutti e un saluto!
A prestissimo
RT 😸
Riccardo T
.
13 Maggio 2024
8,0