Without a doubt, this is the osteria with one of the best ragùs you'll find in all of Bologna and its province.
Get the authentic GREEN tagliatelle Bolognese!
Stefano
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14 Luglio 2025
10,0
Welcoming place and very kind staff, compliments to the chef
anna vallone
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07 Luglio 2025
8,0
A dive into the past, with home cooking that combines nostalgia for the past and a lost world, with its ancient aromas and flavours.
Massimo Bazzani
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29 Giugno 2025
10,0
Hospitality-food-service at the TOP
Typical environment of the area, but well-kept and clean. Owner Luisa, a very sunny person, tireless worker. Typical cuisine, little revisited but very pleasant and appreciated. To try, the expense included bottled wine and water.
Sabina Frisario
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28 Maggio 2025
10,0
Last Sunday I went to this restaurant with a group of friends and we all left enthusiastic. We ordered appetizers, first courses and second courses: generous portions, authentic flavors and a cuisine that truly enhances the territory.
The first courses were exceptional, in particular a tagliatelle all'ortica that I had never tasted before — surprising and truly delicious.
For the second course we had the rabbit, cooked to perfection: very tender, it literally melted in the mouth.
The desserts are no exception: we tasted a truly spectacular ricotta mousse, light and delicious at the same time.
The restaurant has a rustic and genuine atmosphere, which makes you feel at home right away. The cook is very nice, she transmits passion and warmth in every dish.
A beautiful, good and sincere place, to recommend and to which I will gladly return!
Era Dajci
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27 Maggio 2025
10,0
Excellent food, informal rustic environment, in keeping with the territory
Achille Nannetti
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11 Maggio 2025
10,0
Very welcoming restaurant, traditional cuisine of the highest quality and superlative location in the hills of Val Samoggia, it's like being with a family AAA+++ not to be missed
Iacopo Del Panta
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11 Maggio 2025
10,0
Typical Emilian cuisine, with some small reinterpretations. Excellent food and good service.
Alessandro Barbati
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04 Maggio 2025
10,0
L'occasione è il pranzo di Pasquetta con amici.
C'è un menù ridotto ad hoc per la festività ma è del tutto normale, siamo in 7 al tavolo e decidiamo di prendere un po' di antipasti e poi lasagne, balanzoni ai funghi e strichetti. Le porzioni di lasagne però non bastano e ci viene proposto un "assaggio"
di tagliatelle al ragù. La qualità dei funghi, assaggiati anche con la polenta fritta, è sorprendente! Forse l'unica pecca la lasagna che risulta un po' secca, forse troppo poca besciamella.
Il resto è una soddisfazione dietro l'altra, tagliatelle buonissime e i balanzoni eccellenti.
I vini sono praticamente tutti del territorio (Manaresi, Bonzara ecc.) e alcune proposte vengono dalla cantina Isola a meno di 500m dal ristorante.
Non potevamo cascare meglio di così avendo prenotato il sabato per il lunedì e ci torneremo di sicuro con la curiosità di vedere il menù completo.
Carlo Correale
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23 Aprile 2025
10,0
Abbiamo pranzato con amici dopo aver prenotato; esperienza molto positiva, ambiente accogliente e rustico, personale gentile e la titolare persona squisita molto affabile. Le portate sono state tutte più che soddisfacenti, preparate con cura e attenzione, qualità ottima una menzione particolare ai dolci: una crema di ricotta delicata e buonissima, arricchita da miele di corbezzoli difficilissimo da reperire. Esperienza senz'altro da ripetere...Bravi
Daniele B
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16 Marzo 2025
10,0