I ate well but the prices were TOO exaggerated!! In other places you eat just as well (and with more choice) and you pay much less!!!! Unfortunately when a place gets a little bit of a reputation then they take advantage of it.... Oh well!!
Giuseppe Russo
.
13 Maggio 2025
6,0
The Trecca brothers are a guarantee, Roman cuisine of the highest level!
Team Power Traslochi
.
10 Maggio 2025
10,0
I leave 5 stars for the respect of those who work. Poor natural wine with excessive mark-up, the pannicolo is soaked in garlic and requires 48 hours to be digested, very good carbonara, service in line with the place and the area, noisy customers but on the other hand the other places in the area are no more silent.
LUPO LUPO
.
06 Maggio 2025
10,0
I’m a bit concerned about the people that highlight this restaurant as worth a detour to the other side of Rome. Food is ok. Service is ok, some servers are rude. Keep in mind this restaurant is not flexible at all with dietary restrictions and has an overall hipster vibe (natural wines, no sodas, not a single modification in despite of a very welcoming message in their menu to inform the staff about allergies or intolerances), toilets were awful… anyways, you can find places with bland to ok ish food in Rome with better service / facilities.
J.M Puentes
.
30 Aprile 2025
6,0
Amazing local spot, their pastas were amazing (Amatriciana, alla Gricoa). Loved their tomato sauce, so rich and flavorful. Trip was done very well in red sauce. Solid service, nice selection of natural wines too.
Tyler White
.
25 Aprile 2025
10,0
A superb discovery! Everything was excellent, from start to finish — warm, attentive and truly professional service. Special mention for the oxtail: tender, perfectly seasoned. We will come back
Marine Balagué
.
22 Aprile 2025
10,0
Hands down one of the best restaurants in Rome. It’s a bit off the beaten path which is great as you’re away from the tourist crowds (not that tourists are not welcome here!) and is a lot more peaceful. Website makes reservations quite accessible and you don’t have to stress about waiting in a queue for hours. The servers were great with excellent wine recommendations and were genuinely friendly. Everything we ordered was delicious and we would have easily come back for more if we were staying longer.
Kiwa Iyobe
.
21 Aprile 2025
10,0
A sublime experience. The sommelier advised us perfectly thanks to a wine list that was not at all obvious. The oxtail melts in your mouth and takes you to another planet.
Veronica Cappelli
.
20 Aprile 2025
10,0
Buona osteria romana, ambiente semplice, servizio cordiale. Il menù dal mio punto di vista offre poca scelta. Piatti buoni, ma nulla di eccezionale. Prezzi nella media
Antonello - Food,Drink&Hotel 🍝🍷🛏
.
26 Gennaio 2025
6,0
Famiglia di 4 persone, dalla Calabria.
Decidiamo di provare questa tanto rinomata carbonara (che amo in maniera viscerale).
Pertanto, nonostante le difficoltà iniziali di prenotazione online, non per la modalità ma per la mancanza di disponibilità di un tavolo da 4 al momento della prenotazione, si decide di prenotare anticipatamente un tavolo da 2 per le ore 20:00 e, a distanza di qualche ora, se ne libera un altro da 2 per lo stesso orario.
Tutto perfetto.
Arrivati sul posto il giorno della prenotazione - il locale è molto caratteristico, semplice, con pochi coperti - specifichiamo di essere una famiglia e il ragazzo/proprietario, garbatamente, unisce i tavoli e ci fa accomodare.
Altro punto a loro vantaggio.
Appena accomodati, leggiamo prima il menù scritto sulla lavagna posta sul muro del locale, poi, sulla carta.
Nessuna “carbonara” presente in entrambi i casi.
Pensiamo
“va be’, sarà scontato che la preparino”.
Chiediamo pertanto allo stesso ragazzo la motivazione, e lui ci fa:
“Non c’è sul menù perché non la famo più”.
Vengo avvolto da un senso di tristezza e delusione indescrivibile.
Al di là di questa parentesi - anche se, detto francamente, in quel preciso istante avrei voluto piangere - lo stesso ragazzo ci spiega la motivazione:
troppo hype sulla “carbonara”, troppa enfasi, troppa “carbocrema”, troppa pubblicità, troppe aspettative, troppo tutto attorno ad un piatto che, sì, sicuramente è bono, ma che non merita tutte queste attenzioni.
Oltre al fatto che ormai, effettivamente, la sanno fare (quasi) tutti. Seppur in modo diverso, seppur con criteri differenti.
Altri piatti tipici della tradizione romana meriterebbero una maggiore visibilità e attenzione, pertanto, il loro intento è quello di valorizzare quelli.
Chapeau.
Abbandono il senso di tristezza, asciugo le lacrime e prendiamo:
Puntarelle, Amatriciana, coda alla vaccinara e, per concludere, crostata di ricotta e visciole.
Boom!
Risultato:
Trecca + ragazzo/proprietario 100 Michele (io) 0.
Piatti meravigliosi, squisiti, sugo da Guinness dei primati, ricorda veramente i sughi preparati dalle nonne la domenica, di quelli che restano e lasciano aroma e profumo inebriante.
Da tornarci assolutamente!
Anche senza carbonara.
Michele.Canino
.
29 Novembre 2024
10,0