Really good food! The flavors of tradition!
Fast service and friendly staff!
Rob D
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11 Gennaio 2025
10,0
Well-executed cuisine but not something incredible either. The service is not great... Forced to ask for the dessert menu and then forget to order... The reputation of the place is a little overrated.
virgile baralle
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05 Gennaio 2025
6,0
Visited this spot in May of 2024 and still think of the delicious food. Great service and lively atmosphere- terrific list of biodynamic wines.
Kevin Masse
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05 Gennaio 2025
10,0
Amazing lunch at Trecca. A beautiful neighbourhood spot just outside of the centre of Rome. Loved the Amatriciana and Oxtail with warm bread - and the best tiramisu, ultimately it was some of the best Italian food we have ever had.
Lucy Connell
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26 Dicembre 2024
10,0
Unfortunately I don't appreciate innards and offal and I wasn't able to fully enjoy the culinary experience of the ancient Roman cuisine that the place offers. I had a potato flan with cabbage as a starter, the broccoli soup as a first course and the ricotta and sour cherry tart as a dessert. I found everything excellent! My friends had amatriciana, lamb meatballs, chicory with anchovies. They said everything was good. In short, a place that deserves a try if you love traditional Roman cuisine. One of the owners served us, friendly and nice. Young and friendly environment
informal. A beautiful discovery
Alessandra PIERI
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23 Dicembre 2024
8,0
Without a doubt the best restaurant in Rome to eat Roman dishes. Service a little slow but all the staff very helpful. Super welcoming.
T T
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19 Dicembre 2024
10,0
If the restaurant is the school and the dishes are the subjects of study, ask questions as you like: the grade will always be excellent. From the starters - veal head, cabbage and potato, lentils, tongue - to the first courses - rigatoni with pajata and cheese and pepper - passing through the second courses - tripe and boiled meat - up to the desserts - eggnog cream and panna cotta - everything very good and of excellent quality. Young, prepared and kind management in terms of efficiency.
Umberto Pavoncello
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13 Dicembre 2024
10,0
I came twice. The last time I was struck by the kindness and correctness with which, after a delay on a dish, it was taken off my bill even though I had asked to take it away since I was no longer hungry.
Today I ate exceptional things prepared with extreme care starting from very high quality raw materials. Veal head, tongue in green sauce, white pajata, fettuccine with chicken ragaje, an artfully prepared cacio e pepe. All seriously delicious and tasty, accompanied by a natural white from the castles of structure and thickness.
A place that I will recommend to everyone, they truly deserve more than one visit: those who work so well should be rewarded.
Michele Pavoncello
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13 Dicembre 2024
10,0
Famiglia di 4 persone, dalla Calabria.
Decidiamo di provare questa tanto rinomata carbonara (che amo in maniera viscerale).
Pertanto, nonostante le difficoltà iniziali di prenotazione online, non per la modalità ma per la mancanza di disponibilità di un tavolo da 4 al momento della prenotazione, si decide di prenotare anticipatamente un tavolo da 2 per le ore 20:00 e, a distanza di qualche ora, se ne libera un altro da 2 per lo stesso orario.
Tutto perfetto.
Arrivati sul posto il giorno della prenotazione - il locale è molto caratteristico, semplice, con pochi coperti - specifichiamo di essere una famiglia e il ragazzo/proprietario, garbatamente, unisce i tavoli e ci fa accomodare.
Altro punto a loro vantaggio.
Appena accomodati, leggiamo prima il menù scritto sulla lavagna posta sul muro del locale, poi, sulla carta.
Nessuna “carbonara” presente in entrambi i casi.
Pensiamo
“va be’, sarà scontato che la preparino”.
Chiediamo pertanto allo stesso ragazzo la motivazione, e lui ci fa:
“Non c’è sul menù perché non la famo più”.
Vengo avvolto da un senso di tristezza e delusione indescrivibile.
Al di là di questa parentesi - anche se, detto francamente, in quel preciso istante avrei voluto piangere - lo stesso ragazzo ci spiega la motivazione:
troppo hype sulla “carbonara”, troppa enfasi, troppa “carbocrema”, troppa pubblicità, troppe aspettative, troppo tutto attorno ad un piatto che, sì, sicuramente è bono, ma che non merita tutte queste attenzioni.
Oltre al fatto che ormai, effettivamente, la sanno fare (quasi) tutti. Seppur in modo diverso, seppur con criteri differenti.
Altri piatti tipici della tradizione romana meriterebbero una maggiore visibilità e attenzione, pertanto, il loro intento è quello di valorizzare quelli.
Chapeau.
Abbandono il senso di tristezza, asciugo le lacrime e prendiamo:
Puntarelle, Amatriciana, coda alla vaccinara e, per concludere, crostata di ricotta e visciole.
Boom!
Risultato:
Trecca + ragazzo/proprietario 100 Michele (io) 0.
Piatti meravigliosi, squisiti, sugo da Guinness dei primati, ricorda veramente i sughi preparati dalle nonne la domenica, di quelli che restano e lasciano aroma e profumo inebriante.
Da tornarci assolutamente!
Anche senza carbonara.
Michele.Canino
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29 Novembre 2024
10,0
Great Roman fare … food quality very good n fresh ! Arrived before 8pm ! But restaurant not ready .. it was worth the wait ! We sat outside as it was quite warm ! But service can be sporadic as staff was busy! Nevertheless glad we came out to try as food was tasty, delicious and good ! The wine recommendation was also very good .. favourite would be the stuffed red peppers with anchovies n home
Made mayo, lamb belly and Amartricana ..
Makan28
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04 Agosto 2024
8,0