Many spoke highly of it to me, I honestly expected more.
The service was also not very attentive.
I want to come back to give it another chance.
F. C.
.
10 Agosto 2024
6,0
After living in Florence for six months I had surrendered to the fact that I would never eat a good Florentine steak in the city, luckily my colleagues at work strongly recommended this legendary place to me. Superb starter of cold cuts (I still dream at night of less cured raw ham), 1kg and 6 Florentine steak truly finally impressive. For those like me who live in the center, going there without a car may not be easy but the trip is definitely worth it.
Francesco Volpe
.
03 Agosto 2024
10,0
Typical Tuscan restaurant, excellent. In addition to the Florentine steak, the rump, peposo and pork liver in the net are excellent. The pici with Chianina sauce are unmissable. We've been eating very well for years and the desserts are excellent: the trifle and grandma's cake (really a surprise) are wonderful... The service is fast and attentive.
Donatella Inzerillo
.
01 Agosto 2024
10,0
Beautiful Tuscan trattoria with homemade dishes. Quiet atmosphere, great no frills service. Very large cellar. I had the classics: croutons and steak. The liver crostini were amazing (made with a knife), the steak disappointed me a little (it was a little tough...). But in short, a place to return to.
Francesco Falci
.
26 Luglio 2024
8,0
Locale veramente caratteristico che potrebbe essere una location per un Film 🎥 come fu Il Di la d’Arno nel film “La Banda Carità - Villa Triste” del Regista 🎬 Fabrizio Favilli buon anima da tornare sicuramente per saggiare una Bella Fiorentina 🥩
FixTheYellow
.
16 Luglio 2024
10,0
Very difficult to find food for vegans, possible for vegetarians
Alba Coppola
.
11 Luglio 2024
8,0
For me this Trattoria maintains its characteristic of truthfulness and tradition of Florentine cuisine over time. Each dish is a return to the past and to genuine flavours. Vast wine list that can satisfy customers of all budgets. The owners are very good and kind and make you feel at ease in this delightful place. Open for lunch from Monday to Saturday. Friday also for dinner. Closed on Sunday.
Gianluca Congiu
.
11 Luglio 2024
10,0
Very rich and traditional, near the Florence airport!
Selene Aparicio
.
11 Luglio 2024
8,0
Pici al ragù di Chianina had no taste at all. Fegatini and Bollito are very delicious. The customer service is a bit questionable, and the staff who have probably been there for a long time are very nice, but it would be better for the new staff to learn from them. I was disappointed because I had high expectations because it was “Esercizi storici” and that it was the number one restaurant in Italy.
Viola G.H
.
11 Luglio 2024
6,0
Trattoria davvero storica, non come tante a Firenze che si chiamano "Antica" e sono state aperte da pochi mesi. Burde ha saputo valorizzare i piatti della cucina toscana senza tradire le ricette tradizionali, ricevendo negli ultimi anni riconoscimenti ufficiali e una segnalazione dalla Guida Michelin. Dato che conosco questo locale da decenni, tornando ero curioso di vedere se tanta fama e prezzi più elevati sono meritati. L'ambiente è sempre lo stesso, accogliente e informale; anche i camerieri col grembiule lungo, efficienti e simpatici. Abbiamo provato una buonissima zuppa, tagliatelle saporite dalla presenza di tanti carciofi, peposo all'imprunetana come si deve, patate arrosto e carciofi fritti ben cotti e asciutti. Considerata la qualità e il fatto che le porzioni sono ancora da trattoria, e perciò abbondanti, i prezzi sono giusti. Allora tutto bene? Ciò che caratterizza un ristorante sono anche le scelte dei prodotti accessori: così l'ottimo olio d'oliva in tavola è di una fattoria di Castiglion Fiorentino e l'acqua minerale viene dalle montagne casentinesi. Ma quando ho chiesto notizie del vino della casa (peraltro buono e sicuramente toscano) il cameriere non ha saputo rispondere... Se si dispone della più grande cantina di Chianti Classico, non ci si può far trovare impreparati a una domanda così banale: così anche Burde ha spazi di miglioramento. Comunque, grazie del pranzo!
Marco
.
27 Febbraio 2024
8,0