Il locale, ristrutturato di recente,si trova all'imbocco di un antico ponte sul fiume Oglio da un anno vietato al transito.
L'atmosfera rispecchia lo scorrere tranquillo dell'acqua, l'assistente di sala è cordiale e pacata.
Il menu è vario con diversi piatti della tradizione mantovana.
Io ho preso un fantastico antipasto con giardiniera accompagnato da pane e grissini fatti in casa , mio marito ha optato per i ravioli di zucca anch'essi buonissimi. Ma la vera chicca è stato il pesce gatto fritto, un piatto assai difficile da trovare in altri territori: un'esperienza particolare.Io invece ho preferito i bigoli al torchio con ragù di sarde.
Al dolce,pur invitante, abbiamo rinunciato perché le porzioni erano veramente abbondani .
Buona la scelta dei vini. Abbiamo scelto un aromatico Lugana.
folliajuve
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15 Luglio 2024
10,0
Really excellent dinner. All very good dishes, from starters to desserts, really honest prices. If I were to be in the area again I would definitely stay here again. The Ravenna area
cesare corzani
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22 Giugno 2024
10,0
The trattoria al Ponte is a special place, where you can taste typical local dishes cooked with passion and dedication. The ingredients used are of excellent quality and the service is very friendly. I tasted several very interesting and tasty dishes, including snails, pumpkin tortelli, salteri frittino and pike with polenta! Highly recommended!
Ilaria Monteverdi
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10 Giugno 2024
10,0
I recommend it, go there. I frequented it occasionally under the previous management and the menu is now very interesting. The wine list is also adequate. I'll be back.
Beppe Sberna
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02 Giugno 2024
8,0
The new management continues the tradition and improves it.
fabrizio canuti
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31 Maggio 2024
10,0
I recommend it to you, it's my sister-in-law but this doesn't have anything to do with it being excellent. Try it and believe it.
andrea rossi
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13 Maggio 2024
10,0
Una trattoria che vi invita a ritornare indietro nel Tempo, quando sul ponte sull'Oglio passavano i carretti e qui si fermavano per una sosta i conducenti ....
Ora il ponte è chiuso perchè instabile, ma la Trattoria è sempre aperta, pulita, luminosa, con i tavoli ordinati come un tempo...
Servizio molto gentile, piatti della tradizione mantovana, fatti in maniera perfetta, lista dei Vini sterminata, dolci gustosi....
Qui ho assaggiato per la prima volta il Pesce Gatto alla brace : eccezionale...
Venite tranquilli e vi sembrerà per un attimo di viaggiare in un mondo diverso dalle frenesie metropolitane...
pmkp
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01 Maggio 2024
8,0
A real leap in time.
A trattoria that invites you to go back in time, when carts passed over the bridge over the Oglio and the drivers stopped here for a break....
Now the bridge is closed because it is unstable and cordoned off, but the Trattoria is always open, clean, bright, with the tables tidy as in the past...
Very kind service, traditional Mantuan dishes, perfectly made, endless wine list, tasty and inviting desserts....
Here I tasted grilled catfish for the first time: exceptional...
Come calmly and for a moment you will feel like you are traveling in a world different from the metropolitan frenzy...
Paolo
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01 Maggio 2024
10,0
THE TRADITION OF GOOD CUISINE CONTINUES: it was no longer in the past after Vania took over....I had good memories and I feared change; I was happy with it: except for some dishes, the others are traditional and intelligently revisited: use of spices, which is rare, very delicate in complementary flavors to enhance the raw material of the dish. Only note... eliminate the Lambrusco at €10, not because it's low priced (well done) but because the blend of grapes just isn't right, at the same price you can find peasant Viadanese (like Corte Frati or Reggiani like Settecani) which is more full-bodied and balanced without cost increases. However, congratulations to the two chefs who were able to adapt well to tradition without distorting it.
vittorino
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20 Marzo 2024
10,0
Really nice place, friendly staff and great food with generous portions!
P.S.Bigi with top sardines!!
Samuela Gagliardi
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10 Marzo 2024
10,0