I was very satisfied with the flavors of the cuisine, the excellent service and the location (really very beautiful)
Andrea Girelli
.
20 Giugno 2024
10,0
We are in Pudiano, a charming town where beyond the restaurant there is nothing else except countryside, farmhouses and stables. However, if you are a gourmet, you won't need anything else besides the restaurant. The menu we tasted consists of seven courses. The food pairings in the common feeling on the paper clashed, but after the skillful touch of the chef and his team, they reached levels of excellence. The suggestions on the wines paired with them were also greatly appreciated. In simple words, local food reworked in haute cuisine. Staff and location perfectly suited to a starred restaurant.
Guido Falsina
.
19 Giugno 2024
10,0
Excellent place, I recommend it wholeheartedly
Massimo Tedeschi
.
29 Maggio 2024
10,0
The Sedicesimo Secolo restaurant fascinates from the first visit. From the quiet and elegant environment of a historic building immersed in the Brescia countryside, to the professionalism of the dining room staff, everything helps to enhance the dishes proposed by the chef which will satisfy even the most demanding palates. Balanced, decisive and never predictable flavours. My advice is to let yourself be pampered by the itineraries proposed by the chef to discover his cuisine. If you decide on an à la carte choice, the "Snails and red mullet bouillabaisse" and the "Risotto, sage and goat stock" deserve a special mention, dishes which for me now identify the restaurant and which every time guarantee me the pleasure of staying at their table.
Alessandro M.
.
11 Maggio 2024
10,0
We ordered the seven course menu. All dishes were excellently executed. A refined nenu accompanied by excellent wines. Sober but elegant environment with service at the highest levels.
The scallop risotto and tomato soup exceeded all expectations.
Alessandro Galimberti
.
28 Aprile 2024
10,0
A certainly good culinary experience but perhaps lacking that "wow!" effect. Excellent risotto and dessert
Roberto Omodei
.
28 Aprile 2024
10,0
premetto che il sedicesimo secolo merita sicuramente la visita, ma che allo stesso tempo non è in cima alla lista dei miei stellati preferiti; location fuori dal caos cittadino e immersa nella campagna bresciana; la struttura è accogliente ed è stata ben realizzata in un mix tra il moderno e l'antico; buona la scelta dei piatti (e di eventuali menù classici); nulla da eccepire sui vari piatti sia come gusti che presentazione, anche se personalmente ho trovato qualcosa di più innovativo in altri competitor sia in lombardia che fuori; servizio ottimo e prezzi secondo me non esagerati; consigliato
icharyd
.
07 Aprile 2024
10,0
Great experience!
Everything was good but the desserts didn't really convince us.
Rocco Contini
.
21 Marzo 2024
8,0
A gastronomic experience of the highest level, accompanied by extremely kind, attentive and competent staff. Warm and welcoming location located in a characteristic village in the lower Brescia area.
Highly recommended
gabri tampellini
.
10 Marzo 2024
10,0
Partiamo dalla location, si tratta di una struttura di campagna ammodernata mantenendo le radici storiche che danno all'ambiente un alone retrò ed elegante, forse troppo per il mio gusto personale.
Il menù a sette portate, principalmente basato sui i sapori quotidiani e di terra, viene contaminato da alcuni elementi estrosi che cercano di rendere più contemporanei i piatti, tuttavia, a mio modesto parere, riuscendoci a metà. Ho avuto la sensazione che in tutte le portate mancasse la marcia in più, soprattutto nei primi piatti (deludente il risotto con cedro, mediocri i ravioli di manzo).
Infine, servizio ottimo, coordinato e con premura del cliente; la carta dei vini migliorabile.
Tornerò? probabilmente no. Lo consiglio? Certo, de gustibus non est disputandum.
foodbloggerspietato
.
13 Febbraio 2024
6,0