Wow, delicious food and amazing service. I'm so happy I found this place to eat and will definitely be coming back.
Local produce, cooked with passion.
Daniel Humphrey
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28 Novembre 2024
10,0
Il SantoPalato di Casteggio, tra le pittoresche colline dell'Oltrepò Pavese, è un ristorante che unisce la tradizione culinaria locale con un tocco di modernità e creatività. Aperto nel 2014, il ristorante è stato fondato dallo Chef Massimiliano Farina, che propone una cucina che rispetta la stagionalità dei prodotti, provenienti principalmente dal territorio locale e dalle regioni confinanti. Tra i piatti principali che hanno reso famoso il ristorante ci sono le costine di maiale cotte sottovuoto, lentamente e a basse temperature per oltre 15 ore, o i tagliolini integrali di grano con noci e salsa di formaggio blu di capra.
L'ambiente del SantoPalato è informale ma elegante, molto luminoso e gradevole. Il servizio è cortese e disponibile, e lo stesso Chef Farina si prende il tempo di illustrare i piatti in modo esaustivo, trasmettendo la sua passione e conoscenza culinaria.
Il menù della giornata era ispirato dalle note autunnali di questo periodo, con forte presenza di ingredienti come zucca e funghi, ma non sono mancate offerte più originali come anguilla laccata al forno in “Japanese” style, o il cervo brasato. Ci siamo lasciati tentare dagli ottimi antipasti “Maialino tonnato”, e dalla “Zucca con porcini e mandorle” e dal “Riso con zucca, amaretti e mostarda”, davvero buono. Per concludere con un ottimo dessert (dolce al cucchiaio all’amaretto e torta).
Il prezzo è più che onesto, commisurato alla qualità del servizio e dei piatti.
Una ottima esperienza, con una qualità e originalità delle pietanze che non lasciano indifferenti. La combinazione di prodotti del territorio in chiave moderna e originale, insieme alla cortesia dello staff, rende questo ristorante un luogo da non perdere per chiunque ami la buona cucina.
Lorenzo
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05 Novembre 2024
8,0
SantoPalato in Casteggio, among the picturesque hills of the Oltrepò Pavese, is a restaurant that combines local culinary tradition with a touch of modernity and creativity. Opened in 2014, the restaurant was founded by Chef Massimiliano Farina, who offers cuisine that respects the seasonality of the products, mainly coming from the local area and neighboring regions. Among the main dishes that have made the restaurant famous are the pork ribs cooked sous vide, slowly and at low temperatures for over 15 hours, or the whole wheat tagliolini with walnuts and goat's blue cheese sauce.
The environment of SantoPalato is informal but elegant, very bright and pleasant. The service is courteous and helpful, and Chef Farina himself takes the time to explain the dishes comprehensively, conveying his passion and culinary knowledge.
The menu of the day was inspired by the autumnal notes of this period, with a strong presence of ingredients such as pumpkin and mushrooms, but there was no shortage of more original offerings such as eel lacquered in the oven in "Japanese" style, or braised deer. We let ourselves be tempted by the excellent “Maialino tonnato” appetizers, the “Pumpkin with porcini mushrooms and almonds” and the “Rice with pumpkin, amaretti and mustard”, really good. To conclude with an excellent dessert.
The price is more than honest, commensurate with the quality of the service and dishes.
An excellent experience, with a quality and originality of the dishes that will not leave you indifferent. The combination of local products in a modern and original way, together with the courtesy of the staff, makes this restaurant a place not to be missed for anyone who loves good food.
Lorenzo
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05 Novembre 2024
8,0
i prezzi sono più alti di quelli che mi concedo di solito quindi per non sforare troppo il budget ho preso solo un po' di salame come antipasto un calice di vino e un risotto. un risotto così non l'ho mai provato in vita mia. quindi come giudicare? forma e sostanza assieme. mi è capitato solo una volta di pranzare in un ristorante stellato ma a parte il conto non mi aveva lasciato nessun ricordo, quindi meglio questo esperimento con una cucina fuori dalle righe.
aldo b
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02 Novembre 2024
10,0
Wonderful lunch, refined and not at all banal dishes. The meeting with Chef Farina was pleasant, his passion for what he does makes him a true artist. We will definitely be back.
Michela orlanduccio
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30 Ottobre 2024
10,0
Very nice minimal place. Very tasty and very unique food. I appreciated the menu on the blackboard explained by the chef/owner and the kindness and friendliness. A really nice place to spend an evening or lunch. To return
Anna
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19 Ottobre 2024
8,0
Exquisite dishes with a bouquet of masterfully described flavours. A unique experience Eel purchased at low temperature cooking divinely managed. A unique venue
Alessandro Canobbio
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17 Ottobre 2024
10,0
Excellent and unique food, very kind staff. It deserves it
Chiara
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06 Ottobre 2024
10,0
We stumbled upon this restaurant for a lunch break during a long journey. We were warmly received and the food was very good. Good a la carte options or menus.
Célia Bordes-Pagès
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10 Agosto 2024
10,0
We arrived at this restaurant by chance but what a great discovery, from the welcome to the service and the dishes, everything was perfect.
Thanks to the chef and his employee
Coralie HUERTA
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30 Luglio 2024
10,0