Cozy place, professional chef, kind and friendly, impeccable cuisine and service. A place to return to again and again, always. Congratulations indeed.
Laura Angeleri
.
09 Marzo 2025
10,0
Excellent, very good gourmet cuisine, I recommend it!
GRA FILMS
.
28 Febbraio 2025
10,0
Experience: gourmand, peaceful
Taste: explosion of flavors
Portions: just right
Raw materials: artisanal, local
Bread: good
Plating: medium
Entreé: excellent
Filled glass: initial
Coffee quality: medium/high
Service speed: medium/high
Staff competence: top
Style: modern restaurant
Panorama: no
Music: soft lounge in the background
Vegan proposal: good
Vegetarian proposal: good
Gluten-free proposal: good
Paleo proposal: good
Mauro Germani
.
23 Febbraio 2025
10,0
SantoPalato.
Apt name.
We were there yesterday for dinner and found a decidedly different environment than usual.
Free from the classic clichés, we felt at home immediately welcomed by an attentive and caring staff who guided us in our choices and advised us on wine pairings.
It's not often that you find someone who explains to you how the dish is made and how it is prepared.
From the first taste we found exactly every single taste passage, every flavor note.
The quality of the raw materials, the care of the composition, all for an excellent result for your palate!
Recommended with full marks.
Luca Fumagalli
.
15 Febbraio 2025
10,0
The very kind owner welcomes you and explains the menu to you in detail! Excellent raw material, expertly cooked! Compliments!
Marco Dulio
.
26 Gennaio 2025
10,0
Wow, delicious food and amazing service. I'm so happy I found this place to eat and will definitely be coming back.
Local produce, cooked with passion.
Daniel Humphrey
.
28 Novembre 2024
10,0
Il SantoPalato di Casteggio, tra le pittoresche colline dell'Oltrepò Pavese, è un ristorante che unisce la tradizione culinaria locale con un tocco di modernità e creatività. Aperto nel 2014, il ristorante è stato fondato dallo Chef Massimiliano Farina, che propone una cucina che rispetta la stagionalità dei prodotti, provenienti principalmente dal territorio locale e dalle regioni confinanti. Tra i piatti principali che hanno reso famoso il ristorante ci sono le costine di maiale cotte sottovuoto, lentamente e a basse temperature per oltre 15 ore, o i tagliolini integrali di grano con noci e salsa di formaggio blu di capra.
L'ambiente del SantoPalato è informale ma elegante, molto luminoso e gradevole. Il servizio è cortese e disponibile, e lo stesso Chef Farina si prende il tempo di illustrare i piatti in modo esaustivo, trasmettendo la sua passione e conoscenza culinaria.
Il menù della giornata era ispirato dalle note autunnali di questo periodo, con forte presenza di ingredienti come zucca e funghi, ma non sono mancate offerte più originali come anguilla laccata al forno in “Japanese” style, o il cervo brasato. Ci siamo lasciati tentare dagli ottimi antipasti “Maialino tonnato”, e dalla “Zucca con porcini e mandorle” e dal “Riso con zucca, amaretti e mostarda”, davvero buono. Per concludere con un ottimo dessert (dolce al cucchiaio all’amaretto e torta).
Il prezzo è più che onesto, commisurato alla qualità del servizio e dei piatti.
Una ottima esperienza, con una qualità e originalità delle pietanze che non lasciano indifferenti. La combinazione di prodotti del territorio in chiave moderna e originale, insieme alla cortesia dello staff, rende questo ristorante un luogo da non perdere per chiunque ami la buona cucina.
Lorenzo
.
05 Novembre 2024
8,0
SantoPalato in Casteggio, among the picturesque hills of the Oltrepò Pavese, is a restaurant that combines local culinary tradition with a touch of modernity and creativity. Opened in 2014, the restaurant was founded by Chef Massimiliano Farina, who offers cuisine that respects the seasonality of the products, mainly coming from the local area and neighboring regions. Among the main dishes that have made the restaurant famous are the pork ribs cooked sous vide, slowly and at low temperatures for over 15 hours, or the whole wheat tagliolini with walnuts and goat's blue cheese sauce.
The environment of SantoPalato is informal but elegant, very bright and pleasant. The service is courteous and helpful, and Chef Farina himself takes the time to explain the dishes comprehensively, conveying his passion and culinary knowledge.
The menu of the day was inspired by the autumnal notes of this period, with a strong presence of ingredients such as pumpkin and mushrooms, but there was no shortage of more original offerings such as eel lacquered in the oven in "Japanese" style, or braised deer. We let ourselves be tempted by the excellent “Maialino tonnato” appetizers, the “Pumpkin with porcini mushrooms and almonds” and the “Rice with pumpkin, amaretti and mustard”, really good. To conclude with an excellent dessert.
The price is more than honest, commensurate with the quality of the service and dishes.
An excellent experience, with a quality and originality of the dishes that will not leave you indifferent. The combination of local products in a modern and original way, together with the courtesy of the staff, makes this restaurant a place not to be missed for anyone who loves good food.
Lorenzo
.
05 Novembre 2024
8,0
i prezzi sono più alti di quelli che mi concedo di solito quindi per non sforare troppo il budget ho preso solo un po' di salame come antipasto un calice di vino e un risotto. un risotto così non l'ho mai provato in vita mia. quindi come giudicare? forma e sostanza assieme. mi è capitato solo una volta di pranzare in un ristorante stellato ma a parte il conto non mi aveva lasciato nessun ricordo, quindi meglio questo esperimento con una cucina fuori dalle righe.
aldo b
.
02 Novembre 2024
10,0
Wonderful lunch, refined and not at all banal dishes. The meeting with Chef Farina was pleasant, his passion for what he does makes him a true artist. We will definitely be back.
Michela orlanduccio
.
30 Ottobre 2024
10,0