More than a farmhouse 🐮
We only stopped at the Quattro Stagioni restaurant and in all sincerity, it never disappoints. Dishes perhaps not so typical, but we ranged from the cheese stand (selected at the table) and the cold cuts platter, to the beef tongue (which is the best I've ever tasted) up to the Tzigoiner and no cut, no morsel, even the entrée burrini, disappointed expectations.
I would put my hand in the fire when I say that in terms of quality/price in 2025 it will remain the best farmhouse in Lombardy.
The à la carte red wines are mainly superior Valtelline, but the choice is more than wide.
The only flaw was the service which started very well, but due to the rush on the kitchen closing time it became quite annoying after the third push on ordering the second courses within 5 minutes (it was 1.40 and we had arrived 10 minutes apart and ordered the starters and wine within 1 minute).
Excellent desserts, and in general all dairy-based dishes.
Excellent choice also for gluten intolerants (including pizzoccheri).
In any case, the place is also suitable for families with children, especially because of the "farm" at the end of lunch.
See you again Fiorida 😉
Giulietta
.
15 Aprile 2025
10,0
Very beautiful location in Valtellina.
There was a mix-up with our booking and the reception staff immediately went out of their way to resolve the problem, solving it, in fact.
We had a guided tour and Elisa was really good and attentive in explaining everything to us very well.
Suitable place for both families and people in the sector who want to learn more about the company.
Super buffet breakfast; very good lunch with typical and above all zero km products. Fair prices, given the service offered.
Reception and dining room staff really friendly and always smiling.
Truly recommended!
Elisa Poli
.
06 Aprile 2025
10,0
We went with our family to visit the farm and the animals, really very nice, farm with great attention to sustainability and attention to animal welfare, really good refreshment point with sandwiches and platters for picnics, excellent location. Free farm tour under 4 years old and 12 euros above. Will come back to try the farmhouse restaurant.
Daniele Barison
.
06 Aprile 2025
10,0
Beautiful day of relaxation, silence and super clean rooms. The super abundant breakfast with fantastic, delicious desserts, the fioreda never disappoints you. Thank you.
Cristiana Pireddu
.
26 Marzo 2025
10,0
I had lunch on Saturday with a tasting menu which includes 1 platter of cured meats 1 platter of cheeses 1 plate of pizzoccheri 1 plate of pork ribs with polenta and taragna 1 dessert... all very good and the guys in the room always smiling and helpful... very characteristic and beautiful environment... cutting-edge farm
Robert Zanda
.
09 Marzo 2025
10,0
Fascinating place (didn’t stay overnight), ice cream was amazing! Wanted to buy all the products in there! In the evening, the restaurant starts serving food at 19:00.
Adrian Marinescu
.
04 Marzo 2025
10,0
Ambiente molto rilassante, moderno ma caldo, personale molto gentile e professionale, ottima cucina.
Cristina
.
15 Febbraio 2025
9,0
Il posto è davvero piacevole; ci sono le stalle, le serre , il caseificio,lo spaccio,due ristoranti e un albergo....non c'è che dire.
L'accoglienza è un po' troppo formale, i tavoli sono comodi e sufficientemente distanziati.
Il menù della tradizione ( € 65 a persona escluso il vino ) è minimamente identitario ; mancano gli sciatt, per esempio, e come dessert viene servita una misera banalissima coppetta piccola di gelato con panna e mirtilli...ma una bisciola no?!
Il servizio è freddo, anzi direi disinteressato al cliente; i piatti vengono messi sul tavolo senza un minimo di presentazione, la verticale di formaggi, con ben otto qualità, viene servita senza neanche un commento per cui non sapremo mai qual era il casera , dov'era il bitto e che formaggelle mangiavamo, tantomeno le tre salsine in accompagnamento.
Per i salumi non c'è problema ,c'è la siamo cavata da soli , ma una fettina a testa è un po' poco....
I calici del vino non sono stati adeguati alla bottiglia e le posate vengono rimpiazzate appaiate , a uno a destra e all'altro a sinistra, mah...
Il cestino del pane non viene mai rinnovato.
Per concludere sul disservizio, al caffè tutti, anche quelli che hanno consumato una sola portata, hanno un mignon di piccola pasticceria nel piattino ,eccetto noi.
La cucina, invece, è di buon livello e da sola avrebbe meritato il punteggio pieno.
Ottimi i pizzoccheri e il maialino con la taragna macinata a pietra.
Deludente ,come già detto ,il misero dessert.
Con certi prezzi e per il tipo di ambiente tutto deve essere rapportato e il servizio proprio non lo è...se non fosse per la cucina questa esperienza sarebbe una vera delusione.
Ci consola la bella giornata...
RobyForchetta
.
10 Novembre 2024
6,0
Luogo meraviglioso. Ambiente accogliente e cibo spettacolare.
Monica
.
04 Novembre 2024
10,0
pranzo di coppia in ambiente elegante, caldo e molto accogliente a partire dalla sala all’ingresso con camino scoppiettante che già prelude a ulteriori piacevolezze. il personale alla reception ed in sala davvero encomiabile, attento e discreto ed il loro abbigliamento tipico ammirato anche all’interno della bottega (abbiamo acquistato prodotti eccellenti di loro produzione) prima del pranzo rende tutto speciale. i piatti degustati facevano parte del menu domenicale “le nostre radici “ ed è stato apprezzato in toto per bilanciamento dei gusti, quantità delle porzioni adeguata, sapori tradizionali e genuini. complimenti espressi a voce e ribaditi .
theredsugar5
.
28 Ottobre 2024
10,0