It is an old place but has been refurbished. It's large and there are multiple rooms for eating. The pizza is very good except when it cools down and becomes a little hard and difficult to cut. But pleasant to eat. They offered us some of their specialties made by them for free and I must say that they were very good. The service is excellent, they treat customers very well without becoming grumpy and try to understand the customer's needs. All the waiters were kind and immediately ready to solve any problem there was.
Stefano
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17 Marzo 2025
8,0
Pranzo domenicale in questo locale che non conoscevo....
Che piacevolissima sorpresa: un ex scuola 🏫 trasformata in locale, mantenendo la struttura e gli arredi vintage con qualche accorgimento in più....
Locale molto accogliente....
Personale molto gentile e premuroso, servizio al tavolo perfetto.
Il cibo: si mangia veramente molto bene, dagli antipasti classici o innovativi come la "polpetta", per poi passare ai primi in parte rivisitati come i tagliolini al cacio e pere, gli gnocchi al ragù di anitra al coltello 🔪 per spostarsi poi ai secondi: il filetto di salmone, la guancetta di manzo con purè di zucca o la tagliata di manzo... buonissimo..
Il tutto accompagnato da un ottimo rosso di Sicilia...
Si chiude in bellezza coi dolci: mousse al fruit passion, millefoglie (crema fantastica), mousse al mango...
Locale adatto a tutte le fasce d'età, famiglie comprese.
Ampio parcheggio gratuito esterno laterale al locale.
Prezzi nella media, comunque da tornare sicuramente...
Complimenti a tutto lo staff...
Attilio R
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16 Marzo 2025
10,0
A very pleasant Sunday lunch in this place that I didn't know about... a former primary school, transformed into a restaurant, with its original vintage air and furnishings, all very pleasant and welcoming.
Excellent table service, a very kind and professional lady... the food: everything is excellent, ranging from the classic Italian appetizers to the crunchy meatball up to the cheeks (delicious) passing through the gnocchi with knife sauce 🔪 to the duck and then moving on to the second courses: sliced salmon and fillet.. all accompanied by an excellent Etna red from Sicily...
It ends on a high note with the desserts: millefeuille with cream (fantastic cream), passion fruit mousse and white chocolate and mango mousse... spot-on desserts... average prices, a good bottle of wine is expensive but it's ok... a place suitable for all age groups, including families.
Large free parking outside the premises.
I consider this place a hidden treasure off the usual tourist routes... definitely to return... congratulations to all the staff...
Attilio Rigato
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16 Marzo 2025
10,0
Sempre una garanzia 👌🏻 il Bocconi, valido ristorante 🍽 (nel nostro caso pizzeria 🍕, più che altro) che abbiamo iniziato a frequentare abbastanza assiduamente da qualche tempo a questa parte (l'ultima volta c'ero stato con amici oltre quindici anni fa solo per bere qualcosa 🍻 dopo cena). Giunti in loco per la prima volta alcuni mesi fa per puro caso (l'antistante ristorante/pizzeria "Bella Napoli" era infatti chiuso 🚫), siamo stati cordialmente accolti da una responsabile 👩🏻🦱 che subito ci ha fatti accomodare ad un tavolo in fondo alla sala sulla sinistra. Abbiamo quindi iniziato a sfogliare il listino 📋 optando infine per un paio di sfiziose pizze 🍕 "alte" (non ricordo i gusti) oltre ad una Pepsi media con limone 🍋, una birra 🍺 e due caffè ☕️ a fine pasto. Davvero squisite 😋 le pizze 🍕, peraltro ricercate nell'accostamento degli ingredienti (peculiare l'utilizzo del chorizo iberico) e degne di nota per quel che concerne l'aspetto coreografico (vedasi foto 📸 allegate 📎). Senza dubbio si tratta di alcune tra le più buone che abbia mai assaggiato 🔝, anche perché si presentano più come soffici focacce farcite che come pizze in senso stretto. Da segnalare che, inoltre, come antipasto ci sono stati serviti dei buonissimi assaggini composti da mousse di ceci con paprika dolce su base di focaccia/sfoglia. Memori della positiva 👍🏻 esperienza ci siamo poi tornati, come accennato, in altre due occasioni (la più recente proprio ieri sera), trovandoci sempre benissimo 🔝; in quest'ultima occasione, tra l'altro (ma probabilmente anche nelle precedenti, ora non ricordo), assieme al caffè ☕️ (orzo per il sottoscritto) ci sono stati offerti anche dei biscottini 🍪 alla cannella. Molto gentili e premurose le ragazze 👩🏻🦱👩🏻 dello staff così come il responsabile 🧑🏻 al bancone, il quale ci ha sempre offerto liquirizia e limoncello 🥃 dopo aver saldato il conto. Prezzi tendenzialmente un po' sopra la media ma giustificati dalla qualità 👌🏻 offerta. Gradevole l'arredamento del locale, improntato ad uno stile vintage che ben si concilia alla struttura; bellissimi, in particolare, i manifesti pubblicitari rétro di noti marchi di liquori appesi alle pareti, ma originali pure altre chicche come il bancone a cassettoni e l'affettatrice e la bilancia vintage a marchio Berkel. Il parcheggio 🅿️, pur sufficiente, non è grandissimo e, infatti, soprattutto nel fine settimana tende a riempirsi con facilità. Come anticipato, per noi resta una garanzia 🔝 ergo LO CONSIGLIO 👍🏻.
Cogito Ergo Sum
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15 Marzo 2025
10,0
Always a guarantee 👌🏻 Bocconi, a good restaurant 🍽 (in our case a pizzeria 🍕, more than anything else) that we have started to frequent quite assiduously for some time now (the last time I had been there with friends over fifteen years ago just for a drink 🍻 after dinner). Arriving there for the first time a few months ago by pure chance (the restaurant/pizzeria "Bella Napoli" opposite was in fact closed 🚫), we were cordially welcomed by a manager 👩🏻🦱 who immediately had us sit at a table at the back of the room on the left. We then began to browse the menu 📋 finally opting for a couple of tasty "tall" pizzas 🍕 (I don't remember the flavors) as well as a medium Pepsi with lemon 🍋, a beer 🍺 and two coffees ☕️ at the end of the meal. Truly delicious 😋 the pizzas 🍕, also refined in the combination of ingredients (the use of Iberian chorizo is peculiar) and worthy of note for what concerns the choreographic aspect (see photos 📸 attached 📎). Without a doubt these are some of the best I have ever tasted 🔝, also because they are presented more like soft stuffed focaccias than pizzas in the strict sense. It should be noted that, in addition, as an appetizer we were served some delicious tastings consisting of chickpea mousse with sweet paprika on a focaccia/puff pastry base. Remembering the positive 👍🏻 experience we then returned, as mentioned, on two other occasions (the most recent just last night), always finding ourselves very well 🔝; on this last occasion, among other things (but probably also on the previous ones, I don't remember now), together with the coffee ☕️ (barley for me) we were also offered some cinnamon biscuits 🍪. The girls 👩🏻🦱👩🏻 of the staff were very kind and attentive, as was the manager 🧑🏻 at the counter, who always offered us licorice and limoncello 🥃 after we had paid the bill. Prices tend to be a little above average but justified by the quality 👌🏻 offered. The decor of the place is pleasant, inspired by a vintage style that goes well with the structure; the retro advertising posters of well-known liquor brands hanging on the walls are particularly beautiful, but other original gems such as the coffered counter and the vintage Berkel slicer and scales are also original. The parking 🅿️, although sufficient, is not very large and, in fact, especially on weekends it tends to fill up easily. As anticipated, for us it remains a guarantee 🔝 ergo I RECOMMEND IT 👍🏻.
P.S.❗️❗️❗️GOOGLE CENSORSHIP❗️❗️❗️
REVIEW WRITTEN WITH THIS NEW PROFILE CREATED FOLLOWING THE SHAMEFUL AND UNJUSTIFIED BLACKOUT OF THE PREVIOUS ONE BY GOOGLE ADMINISTRATORS
❗️❗️❗️STOP CENSORSHIP❗️❗️❗️
Cogito Ergo Sum
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15 Marzo 2025
10,0
Welcoming environment, excellent service and wonderful cuisine: vast choice, high quality ingredients and excellent quality/price ratio
Amarauk
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10 Marzo 2025
10,0
All good, perfect service and good food. For my tastes I would raise the temperature of the room
Marco C.P.
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18 Febbraio 2025
6,0
Excellent Valentine's Day menu, excellent price and compliments on the dessert, I will return to try the classic menu... and all the other desserts!!
Aurora Bevilacqua
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15 Febbraio 2025
10,0
A nice place, the food is excellent even at midday with a fixed price, the staff is very professional.... I will return
Luca
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15 Febbraio 2025
8,0
Delicious food except pizza, but I'm very delicate with dough, the flat one looked delicious, the tall one didn't.
Francesca Vannini
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19 Gennaio 2025
10,0